Cristian Gavra, abia la al doilea gol pentru ”U” Cluj în acest sezon: ”Un atacant când nu marchează, intră puțin în panică.” Ce a simțit după reușita din jocul cu Dunărea Călărași și regretul pe care îl are după nedisputarea restanței cu Farul

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 12:32 Liga 2

”U” Cluj a trecut, marți seară, cu 2-1 de Dunărea Călărași, pe teren propriu, în etapa a 15-a a Ligii 2, însă nu a fost lipsită de emoții.

După ce Cristian Gavra a deschis scorul în minutul 26, oaspeții au reușit egalarea pe final. Bogdan Șandru a transformat în minutul 78 un penalty făcut de experimentatul Luchin. Pe un contraatac, Sergio Ribeiro (84) avea să marcheze și să țină toate punctele pentru echipa de pe Cluj Arena, care, astfel, face încă un pas important spre o clasare pe pozițiile care la final de sezon duc în play-off-ul de promovare.

Cristian Gavra, după victoria cu Dunărea Călărași: ”Am trăit periculos, dar, până la urmă, suntem fericiți”

Jucătorul care a trimis primul mingea în plasă în acest meci, Cristian Gavra (27 de ani), a vorbit la finalul partidei cu Dunărea despre cum a trăit jocul din teren.

”A fost un meci destul de dificil, pe care, după părerea mea, l-am dominat, am avut ocazii importante în prima repriză. Puteam să închidem jocul atunci. Am trăit periculos, dar, până la urmă, suntem fericiți că am luat cele trei puncte”, a spus atacantul originar din Arad.

Gavra, despre ineficacitatea în fața porții pe care o are

”U” Cluj și-a întrerupt, astfel, o serie de trei eșecuri consecutive suferite în campionat, toate în deplasare, și s-a apropiat la două puncte de ultima clasată pe pozițiile care duc la finalul sezonului regular în play-off-ul de promovare.

Echipa ardeleană are o prestație sub așteptările sale și în această ediție de campionat, iar unul dintre factori este și faptul că jucătorii din atac nu reușesc să înscrie prea mult. Un exemplu foarte clar este chiar Cristian Gavra. În jocul cu Dunărea a reușit să marcheze abia al doilea său gol în acest sezon pentru ”U” Cluj, în cele 10 meciuri în care a fost utilizat. La fel s-a întâmplat și în ediția trecută a Ligii 2, când a băgat mingea în poartă doar de patru ori în 20 de jocuri, spre deosebire de acum două sezoane, când echipa a ajuns la barajul de promovare și datorită celor 22 de goluri înscrise de Gavra în 37 de meciuri disputate.

Gavra a vorbit despre această situație a sa. ”Un atacant când nu marchează, intră puțin în panică. Dar am niște colegi și un staff care m-au ajutat foarte mult, țin să le mulțumesc pe această cale. M-au încurajat mereu, tot timpul, și ați văzut și la gol cum au venit toți și, pur și simplu, s-au bucurat pentru mine. I-am văzut că erau și ei fericiți. Mă bucur că mi-am ajutat echipa și sper să o ajut în continuare”, a declarat Cristian Gavra la microfonul DigiSport.

În acest sezon, în 13 meciuri jucate, ”U” Cluj a marcat de 17 ori și a primit 12 goluri. Au înscris: Idan Golan (3 goluri), Dorin Goga, Cristian Gavra, Nicolae Pîrvulescu, Daniel Novac, Denis Mâneran (toți câte două goluri), Alexandru Pop, Alexandru Negrean, Sergio Ribeiro și Ioan Filip (toți câte un gol).

Gavra regretă că meciul cu Farul nu s-a disputat pe teren: ”Acolo vezi dacă meriți să fii mai sus, în play-off sau să promovezi”

Atacantul Universității Cluj are și un regret asupra faptului că restanța cu Farul nu s-a mai desfășurat din cauza constănțenilor la reprogramare, aceștia din urmă urmând să câștige la ”masa verde”, conform regulamentului FRF.

”Situația, în sine, nu știu cum să o caracterizez, dar noi ne doream să jucăm meciul pe teren. Aveam ambiție să câștigăm pe teren acel meci. Cu trei puncte în plus, dacă am fi câștigat acel meci, eram mai sus în clasament. Nu vreau să comentez eu ce a fost acolo sau nu, dar mie, tot timpul, îmi place ca totul să se decidă pe teren. Acolo vezi dacă meriți să fii mai sus, meriți în play-off sau meriți să promovezi. Pe teren, totul pe teren!”, a spus Cristian Gavra.

”U” Cluj mai are de disputat un meci în 2020, înainte de a intra în vacanță. Vineri, 11 decembrie, de la ora 16:00, evoluează tot pe teren propriu, în restanța cu Ripensia, când, dacă va câștiga, poate urca pe locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off.

Momentan, după succesul cu Dunărea, ”U” Cluj a ajuns să aibă 20 de puncte acumulate în 13 meciuri și să urce pe locul 10 în clasament.

https://www.youtube.com/watch?v=9CT9lwn6Sfc&t=51s&ab_channel=FCUniversitateaCluj&fbclid=IwAR16UiZrM2-L32IOrUZrT5ruZMyECQWgsNuAuR8_d1HxTfLqP2YomaBAVG4

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-u-cluj-dunarea-calarasi-pune-punct-etapei-a-15-a-a-ligii-2-jocul-incepe-la-ora-1645-si-ii-readuce-pe-ardeleni-pe-cluj-arena-dupa-o-pauza-de-53-de-zile-19161818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-impus-greu-foarte-greu-cu-dunarea-calarasi-iar-costel-enache-da-vina-si-acum-pe-perturbarea-de-program-suferita-din-cauza-infectarii-19161931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă