Cristian Bobar a făcut un ”calcul scurt” și susține ce cheltuieli va avea CSM Reșița în varianta inedită de Liga 2: ”Am economisi 30-35.000 de euro pe an”

Marius ANGHEL 15 Aug. 2020, 11:15 Liga 2
Cristian Bobar a făcut un ”calcul scurt” și susține ce cheltuieli va avea CSM Reșița în varianta inedită de Liga 2: ”Am economisi 30-35.000 de euro pe an”

Noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, are mari șanse să se desfășoare într-un mod nemaiîntâlnit până acum, cu doar o mansă în campionatul regular, apoi cu o grupă de play-off și două de play-out pentru stabilirea promovatelor și retrogradatelor. FRF a propus această variantă, pe lângă cea cu un sezon normal, în videoconferința avută joi cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund, iar marți urmează să fie aprobat, fiindcă majoritatea și-a dat acordul.

Cristian Bobar: ”CSM Reșița ar economisi 30-35.000 de euro pe an, cu tot cu testele pentru coronavirus”

Președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, care a susținut această variantă inedită, susține că noul format în care s-ar desfășura campionatul Liga 2 în perioada de pandemie ar aduce clubului său o reducere de 30-35 de mii de euro.

”Am avut o videoconferință cu președintele FRF, cu Răzvan Burleanu, în care ne-a dat mai multe sfaturi de management și ceea ce trebuie să facem în această perioadă. S-a supus la vot și un alt sistem de Liga 2, un sistem cu play-off. Primele șase echipe vor juca play-off, iar apoi vor fi două grupe unde se va desfășura play-out-ul. Este un sistem nou, majoritatea președinților de club l-au agreat.

Un aspect de luat în seamă este acela că vor fi meciuri mai puține și este clar faptul că viitorul sezon nu va fi atât de costisitor. Am făcut un calcul scurt și CSM Reșița ar economisi 30-35.000 de euro pe an, cu tot cu testele pentru coronavirus. Săptămâna viitoare, mai exact pe data de 18, va fi organizată o ședință în care ni se va confirma dacă se va adopta acest sistem”, a susținut Cristian Bobar, citat de Caraș Online.

CSM Reșița este un club de drept public, fără drept la promovare în Liga 1, care supraviețuiesc în primul rând datorită finanțării pe care o primește de la primărie.

Trupa din Valea Domanului a încheiat ediția trecută a Ligii 2, suspendată și apoi ”înghețată” din cauza pandemiei COVID-19 după doar 24 de etape desfășurate dintr-un total de 38, pe locul 15 din 18, cu 24 de puncte acumulate în 22 de jocuri, la fel ca echipa Concordia Chiajna, care era pe ultimul loc retrogradabil dacă nu s-ar fi decis ca nimeni să nu pice în Liga 3 în acest sezon. Ulterior, Reșița a decis să nu mai continue cu Dorinel Munteanu antrenor și să-l numească în schimb pe Alexandru Pelici.

CSM Reșița a desfășurat vineri un nou meci amical, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, pe care a învins-o cu 3-2, ocazie cu care a fost inaugurată și noua suprafață de joc a arenei ”Mircea Chivu”. În precedentele jocuri test, echipa antrenată de Alexandru Pelici a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu Șoimii Lipova (Liga 3), 2-5 cu ”FC U” Craiova (nou-promovată Liga 2), 1-1 cu CS Hunedoara (Liga 3), 4-0 cu Progresul Ezeriș (nou-promovată Liga 3) și 0-1 cu Ripensia Timișoara (Liga 2).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-si-a-inaugurat-noul-gazon-printr-o-victorie-cu-cinci-goluri-cu-pandurii-antrenorul-pelici-a-avut-si-nemultumiri-e-suparator-ca-primim-goluri-pe-fondul-unor-naivitati-19144162

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

Marius ANGHEL 15 Aug. 2020, 11:15 Liga 2
Pe aceeași temă