SC Oțelul, la primul eșec pe teren propriu! Poli Iași câștigă în superioritate derby-ul moldav și se distanțează la 7 puncte față de trupa lui Dorinel Munteanu

Narcis POHOAȚĂ 19 Mar. 2023, 16:50 Liga 2

Politehnica Iași a obținut, duminică, un succes extrem de important în economia luptei pentru promovare încă din prima rundă a play-off-ului Ligii 2.

Iașiul s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1) pe terenul rivalei SC Oțelul, echipă neînvinsă până acum în propriul fief, după ce a revenit de la 0-1 și are acum un avans considerabil în clasament.

Două goluri într-un minut la Galați, în derby-ul Moldovei

Derby-ul moldav dintre SC Oțelul și Poli Iași a avut de toate. Un stadion plin, goluri frumoase, două dintre ele marcate într-un singur minut, o răsturnare de scor spectaculoasă și, din nefericire, o intrare criminală soldată cu o eliminare.

Condusă pe tabelă încă din minutul 11, Poli a avut forța să revină, a egalat rapid, iar după ce a rămas în superioritate numerică a punctat decisiv pentru o victorie extrem de importantă.

Meciul a început abrupt, fără obișnuita perioadă de tatonare, cu două goluri și o ocazie uriașă a gazdelor în primele 12 minute.

Oțelul a început mai bine, iar în minutul 7 a ratat o ocazie uriașă prin Ursu. Bine găsit la bara a doua de Cisotti, extrema gazdelor a reluat din 3 metri, dar a făcut-o direct în portarul Jankov.

Patru minute mai târziu, stadionul a devenit un vulcan după ce SC Oțelul a reușit să deschidă scorul, în urma unei faze fixe. Ieșeanul Gorovei a centrat perfect dintr-o lovitură liberă din lateral stânga, iar Cisotti a deviat în plasă cu piciorul drept, din 4 metri, la prima bară.

Iașiul a avut reacție și a reușit să restabilească egalitatea după doar 30 de secunde. În timp ce gălățenii sărbătoreau încă golul, ieșenii au pus mingea la centru, Plămadă a trimis o diagonală lungă pentru Hlistei, pe partea stângă, acesta a întors de pe linia de fund la 11 metri, de unde Cătălin Itu a șutat puternic în plasă.

Intrare violentă asupra lui Itu. Ghiocel, eliminat

În minutul 26 s-a consumat momentul care avea să devină decisiv în economia jocului. Căpitanul Oțelului, Ghiocel, a intrat criminal cu gheata pe tâmpla lui Cătălin Itu, trimițându-l direct în ambulanță. Au fost momente de panică în tabăra ieșeană, după ce pentru câteva momente Itu a părut să fie inconștient pe gazon, cu sângele șiroind din pomete.

Inexplicabil, arbitrul Cătălin Buși i-a arătat în primă fază doar galben lui Ghiocel, dar ulterior, văzând gravitatea accidentării lui Itu, a revenit și l-a trimis la cabine pe căpitanul Oțelului.

Rămasă în inferioritate numerică, SC Oțelul nu a mai contat în ofensivă, iar Poli și-a creat două bune ocazii până la pauză. Mai întâi prin Harrison (28), șut pe lângă poartă de la limita careului, apoi prin Mogoș (38), care a trimis slab, de la marginea careului, pe lângă poartă, după o gafă a lui Adăscăliței.

Bijuteria lui Antonio Dumitru a făcut diferența

Firesc, având un om în plus, Poli s-a aflat la conducerea jocului și în partea secundă. Iașiul a dominat, dar fără să-și creeze ocazii clare, iar diferența a fost făcută de bijuteria puștiului Antonio Dumitru, care la prima atingere de balon a adus victoria Iașiului.

Intrat în teren în minutul 67, în locul lui Musi, Dumitru a înscris un minut mai târziu cu un lob din interiorul careului peste portarul Pop.

La adăpostul fragilului avantaj și al omului în plus, Poli a conservat fără probleme avansul de pe tabelă, deși pe final gălățenii au creat ceva emoții în careul ieșean, la câteva faxe fixe.

Primul eșec pentru SC Oțelul pe teren propriu. Poli Iași ajunge la șase victorii consecutive

SC Oțelul suferă astfel primul eșec pe teren propriu în actuala stagiune, după opt victorii și două remize, Poli Iași rămânând singura echipă neînvinsă acasă.

De cealaltă parte, Poli Iași bifează la Galați a șasea victorie consecutivă și ia o opțiune importantă în economia luptei pentru promovare.

Iașiul pune șapte puncte față de SC Oțelul și 11 față de Dinamo și Gloria Buzău și mai poate rata promovarea directă doar printr-o minune. Iașiul are 43 de puncte, fiind la egalitate cu Steaua, în timp ce SC Oțelul rămâne pe locul 3, cu 36 de puncte.

În etapa următoare, Poli Iași va juca pe teren propriu cu Gloria Buzău (32 puncte), iar SC Oțelul va juca tot acasă, cu liderul Steaua.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

SC OȚELUL GALAȚI – POLITEHNICA IAȘI 1-2

Juri Cisotti 11′ / Cătălin Itu 12′, Antonio Dumitru 68′

SC Oțelul: R. Pop – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Cisotti, I. Neagu (Zivulic 69′), Gorovei (D. Panait 46′) – Mitoi (Laur. Maxim 69′), Cîrjan (Cruceru 46′), Oct. Ursu (Mih. Adăscăliței 30′)
Rezerve neutilizate: Paharnicu – Jardan, Chirițoiu, K. Fatai
Antrenor: Dorinel Munteanu
Eliminat: Costin Ghiocel 26′ (roșu direct)

Poli Iași: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (cpt.), Katanec, Finica – Itu (Mogoș 29′, Fr. Cristea 52′), Marchioni, A. Roman – Musi (Ant. Dumitru 67′), Harrison (Rob. Ion 52′), Hlistei (Vojtus 67′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Tincu, Ștefanovici, Tud. Telcean
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Oțelul (Galați). Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti). Observator de arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti). Delegat de joc: Marian Lumînare (Bucureşti).

Foto: SC Oțelul Galați și Sorin Pană (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-itu-scos-cu-targa-de-pe-teren-in-partida-sc-otelul-poli-iasi-19263965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1415-la-galati-cele-doua-echipe-moldovene-incep-play-off-ul-ligii-2-de-pe-locuri-direct-promovabile-19263865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intorsura-buzaului-punct-si-de-la-capat-dinamo-doar-egal-cu-gloria-lui-adi-mihalcea-in-primul-in-meci-intr-un-play-off-dupa-sase-ani-19263937

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1200-cele-doua-echipe-incep-play-off-ul-cu-acelasi-numar-de-puncte-19263859

Narcis POHOAȚĂ 19 Mar. 2023, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă