Poli Iași și-a luat un avans important în clasament după victoria de la Galați, dar Cornel Șfaițer vrea concentrare maximă până la promovarea matematică. Intrarea brutală a lui Ghiocel l-a speriat: ”Putea să îl mutileze pe viață”

Narcis POHOAȚĂ 20 Mar. 2023, 14:21 Liga 2

Poli Iași a trecut cu bine primul hop important din play-off, câștigând derby-ul Moldovei cu SC Oțelul, scor 2-1 (1-1), chiar la Galați, pe un stadion unde nicio echipă nu a reușit să se impună în prima parte a campionatului. A fost un meci complicat pentru Poli, care a intrat greu în joc și s-a văzut condusă încă din start.

Ieșenii au avut însă o reacție rapidă, au egalat după doar 30 de secunde de la primirea golului, iar în repriza secundă au reușit să fructifice avantajului omului în plus, prin golul lui Antonio Dumitru.

Cornel Șfaițer, după victoria Iașiului la Galați: ”A fost un meci de luptă, s-a jucat cu agresivitate”

Președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a declarat că pe lângă punctele obținute de echipa sa este mulțumit de faptul că toți jucătorii au ieșit sănătoși dintr-un meci complicat, de luptă. Chiar și Cătălin Itu, care în ciuda plăgilor serioase suferite la nivelul feței și al capului, nu are alte leziuni serioase.

”A fost un meci bărbătesc, chiar peste limita regulamentului aș spune. Rar vezi un meci de luptă, cu atâta ardoare și agresivitate, dar important este că am ieșit cu bine din acest joc și toți băieții sunt sănătoși. Chiar și Cătălin Itu, care este bine acum. S-a depus mult efort, s-a jucat cu multă determinare, agresivitate, a fost un meci intens. Gălățenii au început tare din primul minut, în primele zece minute am avut probleme. Nu a fost ușor, dar am avut reacție după gol, am egalat după doar 30 de secunde și după aceea puteam să mai înscriem până la pauză, la ocaziile lui Plămadă, Harrison și Mogoș, ne-am fi făcut meciul mai ușor. În repriza a doua a fost destul de greu să-i desfacem, dar a echipa a dat dovadă de calm, am încercat să punem mingea jos și a venit acel gol superb al lui Dumitru, o execuție de mare fotbalist”, au fost concluziile lui Cornel Șfaițer după un derby moldav mult mai încrâncenat decât cel din sezonul regulat, miza de această dată fiind extrem de importantă.

”Ghiocel nu avea voie să intre așa la un coleg. Putea să îl mutileze pe viață”

Președintele Consiliului Director al Iașiului a comentat și momentul accidentării lui Cătălin Itu, spunând că toți membrii delegației ieșene au stat cu sufletul la gură în minutele ce au urmat, până au primit vești de la ambulanță.

”Foarte urâtă intrarea. Cu toții ne-am speriat la acea fază și am stat cu sufletul la gură până am aflat că totul este în regulă și Cătălin se simte bine. În afară de acele leziuni la față, care sunt destul de complicate, în rest lucrurile sunt sub control. A sunat și tatăl lui la pauză, familia a fost îngrijorată. La pauză ne-am liniștit, iar Cătălin a venit la bancă. Nu îmi explic intrarea lui Ghiocel, un jucător cu experiență, pe care îl știu de mulți ani, de la Brăila. Sunt chestiuni care nu au ce căuta pe terenul de fotbal. Putea să îl mutileze pe viață pe Cătălin, un jucător tânăr, de viitor. Dar până la urmă este om, este un sport de echipă și nu este normal să intri astfel la un coleg. A fost o intrare cum rar am văzut și la Liga a 4-a”, a spus Șfaițer.

”Până nu văd lupta matematic încheiată, nu putem vorbi despre SuperLigă”

În ciuda avansului în clasament obținut de Poli după acest succes, președintele Iașiului spune că echipa trebuie să rămână concentrată la fiecare joc ce urmează, pentru a lega rezultatele bune.

”E clar că am făcut un pas importat spre promovare prin victoria obținută la Galați, dar eu până nu văd matematic lupta încheiată nu vreau să vorbesc despre SuperLigă, nu trebuie să ne relaxăm. După victoria cu Dinamo, din Copou, cea de la Galați a fost de asemenea, foarte importantă. Dar toate sunt importante. Chiar și cea de la Unirea Constanța, o echipă care ne-a dat o replică tăioasă în ultimul meci de anul trecut. Uitați-vă că Oțelul nu a reușit să câștige la Dumbrăvița! Fiecare meci are specificul lui și dacă nu îl tratezi cu maximă seriozitate poți să ai probleme. Dar nu îmi fac griji din acest punct de vedere, pentru că știu cum pregătește meciurile Leo Grozavu. Eu cred că arătăm bine acum, suntem o echipă care încearcă să joace și obține și rezultate. Ne dorim să legăm victoriile și să terminăm pe primul loc la final. De asemenea, este important să facem și o echipă care să facă față la nivelul Ligii 1”, a mai spus Șfaițer.

SC Oțelul rămâne o candidată la promovarea directă

În ciuda eșecului suferit pe teren propriu în fața Iașiului, Oțelul rămâne o pretendentă la promovarea directă, este de părere președintele lui Poli.

Dinamo și Gloria Buzău nu trebuie scoase din ele din calcule, iar oficialul din Copou anticipează o luptă aprigă în continuare pentru promovare.

”Galațiul are prima șansă în continuare, pentru că au pierdut puține jocuri. Este o echipă determinată sută la sută, o văd în continuare echipa cu șanse mari de a fi colegă cu noi în clasament. Îl știm și pe Dorinel Munteanu, un antrenor ambițios, căruia nu-i place să piardă. Cred că în continuare că Galațiul are prima șansă, dar Buzăul și Dinamo vin din urmă, va fi o luptă tare”, a completat președintele lui Poli Iași, care a ținut să le mulțumească suporterilor pentru că au făcut deplasarea în număr mare la Galați: ”Au fost formidabili ieșenii și le mulțumim că au fost alături de echipă și la Galați, după ce au venit după noi și la Timișoara. Am avut o galerie frumoasă și sunt de felicitat pentru faptul că vin alături de echipă la meciurile din deplasare.”

Poli Iași a egalat liderul Steaua la puncte (43), dar rămâne pe locul 2, din cauza golaverajului mai slab: 2-1 față de 3-0. În etapa a 2-a, programată peste două săptămâni, echipa din Copou primește vizita Gloriei Buzău. SC Oțelul, cu 36 de puncte, se află pe poziția a 3-a.

Reacția lui Cornel Șfaițer după SC Oțelul Galați – Poli Iași 1-2:

Rezumatul meciului SC Oțelul – Poli Iași 1-2:

Foto și video: Politehnica Iași
Galerie foto: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-condus-dar-a-pierdut-partida-cu-poli-iasi-19264068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-cuvinte-frumoase-despre-sc-otelul-dupa-victoria-obtinuta-de-poli-iasi-la-galati-jos-palaria-pentru-ce-a-facut-dorinel-munteanu-cu-acesti-baieti-19264050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-la-primul-esec-pe-teren-propriu-poli-iasi-castiga-in-superioritate-derby-ul-moldav-si-se-distanteaza-la-7-puncte-fata-de-trupa-lui-dorinel-munteanu-19264021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-itu-scos-cu-targa-de-pe-teren-in-partida-sc-otelul-poli-iasi-19263965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1415-la-galati-cele-doua-echipe-moldovene-incep-play-off-ul-ligii-2-de-pe-locuri-direct-promovabile-19263865

Narcis POHOAȚĂ 20 Mar. 2023, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă