Cosmin Petruescu, după victoria Ripensiei cu SCM Gloria Buzău: ”Am fost echipa mai pragmatică.” Lui Ilie Stan i s-a făcut rău și nu a vrut să vorbească

Anda DELIU 04 Oct. 2020, 12:52 Liga 2

Ripensia a obținut un succes important în economia clasamentului în etapa a 6-a, la scorul de 2-1, după un început cu o gafă majoră în partida cu SCM Gloria Buzău. ”Conferențiarul” Cosmin Petruescu a punctat unitatea echipei, într-un meci în care a ales pe posturile cu mai multe variante jucătorul mai tânăr dintre opțiunile existente. Despre Ilie Stan, ca de fiecare dată după o înfrângere, fatalitate!, antrenorul buzoienilor a refuzat să dea declarații, sub pretextul că se simte rău.

Cosmin Petruescu: ”A fost o victorie muncită. Nu știu dacă și meritată”

Cosmin Petruescu nu a fost așa mulțumit de cum a jucat echipa sa, dar a apreciat atitudinea elevilor. ”O victorie extrem de importantă pentru noi, dacă ținem cont de contextul general în care se desfășoară acest campionat atipic, în care avem doar nouă jocuri pe teren propriu și 11 în deplasare. Este extrem de important să ne luăm în primul rând punctele din jocurile disputate acasă. A fost o victorie muncită. Nu știu dacă și meritată, dar o victorie muncită, în care am fost echipa mai pragmatică. Știam calitățile ofensive ale adversarului, calitățile lor tehnice. Mă bucur că am fost echipa care s-a adaptat mai bine la condițiile de joc. Chiar dacă, din punct de vedere al jocului, nu este ceea ce îmi doresc eu să joace această echipă, mă bucur că din punct de vedere al spiritului am fost echipa mai unită, echipa care și-a dorit mai mult victoria. Cred eu că aici s-a făcut diferența”, a spus antrenorul ripensist.

  • Constantin Stoica (5’ – penalty), pentru SCM Gloria Buzău, Marius Ioniță (22’ – autogol) și Vlad Tudorache (48’), pentru Ripensia, au înscris golurile meciului de pe arena Electrica din Timișoara.

Penalty 100 la sută regulamentar, Petruescu nu era edificat la cald

Ripensia s-a văzut condusă în acest meci după un penalty după o gafă incredibilă. La o fază la care portarul Ștefan Dobre a dat drumul la minge, fundașul Țiereanu a atins balonul cu mâna. Firește, s-a dictat penalty.

Petruescu nu și-a certat elevul în public, mai ales că în vâltoarea jocului nu s-a convins exact ce s-a întâmplat. Faza arată însă câte necunoștințe ale regulamentului de fotbal au tinerii jucători, cu toate că ”soccer-ul” e poate cel mai simplu sport de echipă.

”La pauză nu am căutat să discutăm despre greșelile pe care le-am făcut. Am căutat mai degrabă să găsim soluții pentru repriza a doua. Era un rezultat de egalitate. Am profitat și de faptul că în repriza a doua am avut vântul în spate și mă bucur că au înțeles ce le-am transmis la pauză. Sincer să fiu, nici eu nu am înțeles și nu am văzut foarte bine ce s-a întâmplat la faza respectivă. Abia aștept să văd și eu meciul. Din ce mi-au transmis colegii de pe bancă, o naivitate. Cum suntem obișnuiți: o copilărie. Dar să nu uităm că acest meci l-am început cu patru jucători sub vârstă în teren, iar cei mai în vârstă jucători ai noștri au avut 25 de ani. Mă bucur că am avut spiritul acesta de echipă, iar cei care au intrat de pe bancă au făcut-o cu un plus de maturitate și determinare”, a precizat Petruescu, întrebat despre faza respectivă.

Petruescu, sancționat cu cartonaș galben

Meciul dintre Ripensia și SCM Gloria Buzău s-a întâmplat un lucru mai rar pentru statistică. S-au dat patru avertismente, dintre care doar două pentru jucători. Primul ”galben” l-a primit secundul Gloriei, Robert Panduru, iar avertizat a fost și Cosmin Petruescu, un antrenor care nu face reproșuri arbitrilor.

Altfel, clujeanul Florin Dreve a avut o prestație fără greșeală și a reușit să țină meciul foarte bine sub control, fără ”izbucniri” cum vedeam la meciuri de Liga 1, cu arbitrii gesticulând ca niște dirijori sau stând la parlamentări fără sens cu jucătorii.

”Un joc periculos. Am ieșit din spațiul tehnic. Nu am adresat injurii, că nu-mi stă în fire. M-am manifestat puțin mai mult decât era cazul. Am trăit și eu meciul la intensitate maximă, pentru că îmi doream foarte mult să obținem o victorie astăzi, cu atât mai mult cu cât situația și poziția din clasament este departe de ceea ce ne dorim noi. Motiv pentru care în multe momente ale jocului am și sacrificat spectacolul fotbalistic și am încercat să fim pragmatici, pentru a obține cele 3 puncte”, a explicat ”Conferențiarul” despre faza în cauză.

Ripensia a adunat 6 puncte și a urcat pe locul 17 în Liga 2. Runda viitoare va juca sâmbătă de la ora 11:00, la Unirea Slobozia.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/puncte-mari-pentru-ripensia-dupa-un-inceput-de-meci-cu-o-gafa-rusinoasa-a-timisorenilor-contra-scm-gloria-buzau-19150755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-sase-meciuri-incep-la-ora-1100-prinde-echipele-din-top-5-care-joaca-sunt-asu-poli-petrolul-si-dunarea-calarasi-19150611

Anda DELIU 04 Oct. 2020, 12:52 Liga 2
Pe aceeași temă