Puncte mari pentru Ripensia, după un început de meci cu o gafă rușinoasă a timișorenilor contra SCM Gloria Buzău

Anda DELIU 03 Oct. 2020, 15:37 Liga 2

Ripensia Timișoara a obținut un succes important în etapa a 6-a a Ligii 2, 2-1 în fața celor de la SCM Gloria Buzău, cu puncte importante prin prisma singurului obiectiv realist pe care și-l pot seta bănățenii: evitarea retrogradării. Meciul de pe arena Electrica din Timișoara a început cum nu se putea mai prost pentru timișoreni, cu o gafă a tânărului Țiereanu, fază care a arătat că de multe ori fotbaliștii au carențe mari în cunoașterea regulamentului. Buzoienii nu au reușit însă să înscrie, deși au jucat curajos, iar un autogol și o altă reușită a lui Vlad Tudorache au făcut ca toate punctele să rămână în Banat.

Constantin Stoica a deschis scorul dintr-un penalty, Marius Ioniță a egalat cu un autogol

Practic, meciul a început de 0-1 pentru Ripensia, după o gafă de curtea școlii a fundașului Țiereanu, care a atins mingea cu mâna în careu, după ce portarul Dobre a prins balonul, dintr-o fază fără niciun pericol, și tocmai ce o lăsa jos. De la punctul cu var, Constantin Stoica l-a învins pe Dobre. S-a jucat deschis, iar gazdele l-au avut pe Vlad Tudorache în formă, după un început de campionat mai slab. Un șut al mijlocașului crescut de Jiul l-a încurcat pe Marius Ioniță, care și-a deviat mingea în propria poartă.

Buzăul a plusat ofensiv la 1-1

La 1-1, buzoienii au jucat mai curajos. După nesiguranțele din primele săptămâni ale noului sezon, Dobre nu a mai făcut gafe în acest meci. Tânărul portar ripensist a respins un șut foarte bun al lui Balgiu, care s-ar fi dus la vinclu. Roș-galbenii au scăpat cu fața curată și după cornele bătute de Călin Toma de pe ambele părți ale terenului. În schimb, ofensiv, timișorenii au avut o replică mai slabă în contrabalansare cu elanul oaspeților, cu un șut slab al lui Ene, jucător care a și fost înlocuit la pauză.

Victorie din ”egoismul” lui Vlad Tudorache

Până la urmă, după debutul bun pentru oaspeți din repriza a doua, la cadoul făcut de gazde, a doua parte a jocului a început perfect pentru ripensiști. Vlad Tudorache a avut curaj și tehnică să țină de minge la o fază la care era flancat de un grup compact de jucători ai Buzăului, a tras la firul ierbii și l-a învins pe Horeboiu. Același Tudorache a mai fost actorul principal la altă fază periculoasă, când mingea s-a dus puțin pe lângă poarta Gloriei.

Ultima jumătate de oră a confirmat statistica, adică faptul că echipa lui Ilie Stan ține de minge, dar fără să reușească să-și creeze mari ocazii în zona careului porții apărate de Dobre. Nici Ripensia nu a mai avut mari ocazii, astfel că tabela nu s-a mai schimbat.

REZULTATELE etapei a 6-a a Ligii 2

RIPENSIA TIMIȘOARA – SCM GLORIA BUZĂU 2-1

Marius Ioniță 22’ – autogol, Vlad Tudorache 48’ / Constantin Stoica 5’ – penalty

Ripensia: Șt. Dobre – Val. Macrițchii, Țieranu, Rogac (Burdeț 46’), Andr. Macrițchii – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Vasluian (M. Maric 67’), Mih. Ene (Al. Popovici 46’), Vl. Tudorache (Al. Neagu 73’) – Sokovic (Golda 86’)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Seb. Dan, C. Sîrbu, Stoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

SCM Gloria Buzău: Horeboiu – Sg. Pîrvulescu (Cip. Petre 75’), M. Ioniță, Ghinga (cpt.), C. Toma – Iul. Roșu, Balgiu (Ghe. Anton 75’), C-tin. Stoica (Pațurcă 60’), Cr. Ciobanu (Piftor 60’), Iurcu, Huiban
Rezerve neutilizate: R. Șerban – Nedelea, Tucaliuc, D. Stăiculescu, Perju
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Rezervă: Cristian Antonio Pascu (Sibiu); Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Cu acest rezultat, Ripensia a adunat 6 puncte și a urcat pe locul 17. Runda viitoare va juca sâmbătă de la ora 11:00, la Unirea Slobozia. Tot 6 puncte are și SCM Gloria Buzău, care e pe locul 16. Runda viitoare va juca acasă cu FK Csikszereda, tot sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-sase-meciuri-incep-la-ora-1100-prinde-echipele-din-top-5-care-joaca-sunt-asu-poli-petrolul-si-dunarea-calarasi-19150611

Anda DELIU 03 Oct. 2020, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă