Cosmin Petruescu, ca un părinte mândru de odrasla sa, după primul succes al Ripensiei în acest sezon, cu Șelimbăr: ”O victorie clară din punctul meu de vedere”

Anda DELIU 14 Aug. 2021, 16:44 Liga 2
Cosmin Petruescu, ca un părinte mândru de odrasla sa, după primul succes al Ripensiei în acest sezon, cu Șelimbăr: ”O victorie clară din punctul meu de vedere”

Ripensia a bifat, astăzi, în deplasare la Avrig, prima victorie din acest campionat de Liga 2, în etapa a treia, cu 2-0, contra celor de la CS Comunal Șelimbăr.

Antrenorul Cosmin Petruescu are un bilanț bunicel în start de sezon, pentru că echipa e neînvinsă, deoarece în primele etape a făcut două egaluri acasă (3-3 cu Dunărea Călărași și 0-0 cu Unirea Dej), și a ”plusat” din nou la capitolul evaluării meciului, așa cum și-a făcut deja un obicei, deși majoritatea jocurilor sunt filmate și aceste declarații de amorul artei ale antrenorilor care vor să braveze nu fac decât să irite publicul.

Cosmin Petruescu nu-și uită vocația de dascăl: laudă mai mult decât ce se petrece pe teren

Ripensia a fost echipa eficientă și cea care a jucat bine cartea contraatacului, dar nicidecum echipa care a dominat meciul de la Avrig, acolo unde își dispută partidele de acasă echipa nou-promovată CS Comunal Șelimbăr.

Probabil Petruescu riscă să se facă și ușor de râs cu aceste declarații (antrenorul declară la fiecare joc, și la înfrângeri, că echipa sa domină meciul) pentru a-și încuraja elevii, care sunt, totuși, majori, nu elevi de ciclul primar.

Ripensia a avut în acest meci puține șuturi pe poartă, astfel că declarația ”Conferențiarului” e total lipsită de acoperire.

”O victorie muncită, o victorie clară din punctul meu de vedere, dacă ne raportăm la claritatea ocaziilor de gol. Mai ales atunci când s-a jucat 11 contra 11. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea pe care au avut-o pe tot parcursul jocului, pentru modul în care au gestionat finalul partidei, atunci când am fost supuși unei presiuni constante. Îi felicit pentru tot ce au realizat în partida de astăzi. O victorie muncită împotriva uneie chipe foarte mature, foarte experimentate”, a spus Petruescu, care este și profesor de sport la Lugoj, orașul natal.

Antrenorul Ripensiei nu e supărat pe Sturzu, eliminat la Avrig

Din minutul 64, Mădălin Sturzu, tânărul fundaș dreapta care s-a impus în echipă în fața lui Andrei Macrițchii, un jucător fără realizări deosebite, și-a lăsat colegii în inferioritate numerică. A fost un fault din spate, în zona centrală, sancționat direct cu cartonașul roșu de centralul Bogdan Dumitrache (Bucureşti).

Tot ca un profesor răbdător, Petruescu a spus că ripensiștii nu sunt supărați pe Sturzu.

”Îmi pare rău de eliminarea lui Mădălin Sturzu, un jucător tânăr, de perspectivă, cred că din prea mult entuziasm a atacat decisiv la o fază la 70 de metri de poartă. Se întâmplă, încrederea noastră în el, ca de altfel, în toți jucătorii pe care îi avem în lot rămâne neschimbată”, a punctat Petruescu.

Golurile Ripensiei au venit câte unul pe repriză, în minutele 38, respectiv 74, ambele aparținându-i lui Denis Golda.

  • Ripensia în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Fridrich (Vidrăsan 72’) – Coulibaly (cpt.), V. Macrițchii (Rz. Morariu 58’) – Piftor (Pădurariu 87’), Taras (Stoi 58’), Mitrov (Gladun 72’) – Golda. Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Rotea, Rob. Stoica, Ernest.

Șelimbărul, nemulțumiți la unele faze de arbitraj. Timișorenii, mulțumiți

În prima repriză, Șelimbărul ar fi dorit penalty la o intrare a lui Ionuț Rus la Bogdan Vișa, fază la care arbitrul Bogdan Dumitrache a acordat fault în atac.

Au mai fost faze când în tribuna de la Avrig s-a vociferat pentru modul în care arbitrul a judecat unele faulturi.

Petruescu a fost mulțumit de arbitraj. ”Cele două faze discutabile din careul nostru nu aș vrea să le comentez, pentru că eram la 70-80 de metri de fază. Dăm credit arbitrului, un arbitraj impecabil din punctul meu de vedere”, a mai spus ”Conferențiarul”.

CS Comunal Șelimbăr a avut un penalty pe final, în minutul 88, obținut de Cîrstean în fața lui Țieranu, însă același Cîrstean n-a marcat, Ionuț Rus parând lovitura de pedeapsă.

Cu 5 puncte acumulate în primele trei etape, Ripensia a urcat momentan pe locul 7 în Liga 2 iar runda viitoare va primi, sâmbătă, de la ora 11:00, vizita altei nou-promovate, FC Brașov.

Bucuria din vestiar a Ripensiei după victoria cu Șelimbăr:

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ostirea-mai-saraca-a-castigat-batalia-de-la-avrig-cu-selimbarul-ripensia-obtine-primul-succes-din-acest-sezon-in-deplasare-cu-dubla-lui-golda-19195966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-de-la-ora-1100-se-joaca-la-brasov-dej-chiajna-si-avrig-steaua-dacia-unirea-incepe-de-la-ora-1130-19195905

Anda DELIU 14 Aug. 2021, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă