”Oștirea” mai săracă a câștigat bătălia de la Avrig cu Șelimbărul. Ripensia obține primul succes din acest sezon în deplasare, cu ”dubla” lui Golda

Anda DELIU 14 Aug. 2021, 14:23 Liga 2
”Oștirea” mai săracă a câștigat bătălia de la Avrig cu Șelimbărul. Ripensia obține primul succes din acest sezon în deplasare, cu ”dubla” lui Golda

Ripensia Timișoara a obținut prima victorie în noul sezon de Liga 2 la prima deplasare, la scorul de 2-0, pe terenul de la Avrig, acolo unde joacă acasă nou-promovata CS Comunal Șelimbăr. Formația sibiană care are în denumirea oficială anul marii victorii a domnitorului Mihai Viteazu contra trupelor maghiare conduse de cardinalul Andrei Bathory, 1599, a dominat tot meciul, exact ca o armată cu mai multe resurse.

Însă Ripensia, de multe ori ca oștirile românești, mai sărace, a reușit să dea lovitura de două ori pe contraatac prin Denis Golda și să câștige ”bătălia”, să ia toate punctele, cu toate că a jucat în ultima jumătate de oră în zece oameni. De altfel, una dintre reușitele timișorenilor a venit când echipa era deja în inferioritate.

Băieții de la Șelimbăr au dominat clar aproape tot meciul, dar în zadar

Mult mai experimentata echipă a gazdelor, în ciuda faptului că e o nou-promovată, a dominat clar meciul, mai ales prima sa parte. Nu doar teritorial, dar și cu ocazii la poartă, însă niciodată cu un șut care să-l învingă pe Ionuț Rus.

Ripensia a avut primul șut spre poartă în minutul 24, când Piftor a trimis peste buturi. Șelimbărenii au cerut și un penalty, la o fază la care au reclamat că Rus a ajuns la minge după Vișa, dar centralul a dat fault în atac. Contrar cursului jocului, în minutul 38, după un contraatac, Denis Golda a trimis în plasa porții, după o fază creată de Mitrov.

Ripensia a fost echipa speculativă și i-a reușit, inclusiv cu om în minus

Și după deschiderea de scor, trupa lui Eugen Beza a continuat să aibă clar posesia și să dicteze ritmul jocului, dar a intrat condus la pauză. Raporturile de forțe nu s-au schimbat nici în repriza a doua , dar fără niciun avantaj pentru gazdele sibiene. Ripensia nu e însă Brăila, echipă care a încasat trei goluri în 4 minute la Avrig în prima etapă, după ce la pauză conducea.

Cu atât mai mult cu cât din minutul 64, Sturzu a fost eliminat cu cartonașul roșu direct, după o intrare dură, din spate, în zona mediană a terenului.

Mai mult decât atât, stând la ”cutie”, în minutul 74, după alt contraatac, Denis Golda a pătruns în careu și a marcat din nou.

Echipa sibiană nu a putut înscrie nici din penalty. Rus a apărat

Formația gazdă a încercat în zadar să marcheze, prin Neacșa, Ciocâlteu sau Roșu. Totuși, presiunea pusă pe bănățeni a făcut ca în minutul 88 Șelimbărul să beneficieze de un penalty, după ce Cîrstean a fost tras de tricou în careu. A executat cel care a obținut lovitura de la 11 metri și a bătut destul de modest, iar portarul Ionuț Rus a respins în față, de unde Ciocâlteu a încercat marcheze, dar a nimerit bara.

S-a terminat 2-0 pentru Ripensia, care obține primul succes în acest sezon, după ce în primele două etape a jucat acasă și a remizat cu Dunărea Călărași (3-3) și Unirea Dej (0-0).

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-2

Denis Golda 38, 74

Șelimbăr: Vâtcă – Câmpean (Al. Neacșa 46′, Biatoumoussoka 74′), Vișa, R. Crișan, D. Tătar – Curtean (cpt.), Rob. Boboc, Ciocâlteu, Antone (Al. Luca 74′) – Cîrstean, Andr. Roșu
Rezerve neutilizate: R. Gal – Vecerdea, Giura, Tineiu, Groza, Natea

Antrenor: Eugen Beza

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Fridrich (Vidrăsan 72’) – Coulibaly (cpt.), V. Macrițchii (Rz. Morariu 58’) – Piftor (Pădurariu 87’), Taras (Stoi 58’), Mitrov (Gladun 72’) – Golda
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Rotea, Rob. Stoica, Ernest
Antrenor: Cosmin Petruescu
Eliminat: Mădălin Sturzu 64′ (roșu direct)

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Adrian Petre (Buzău).

Cu cele 5 puncte acumulate în primele trei etape, Ripensia a urcat momentan pe locul 7 și runda viitoare va primi, sâmbătă la ”matineu”, vizita altei nou-promovate, FC Brașov.

Cu cele 3 puncte acontate precedent, CS Comunal Șelimbăr este momentan pe locul 10 și runda viitoare se deplasează la Unirea Dej.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbar-la-al-doilea-esec-consecutiv-in-liga-2-eugen-beza-dupa-meciul-cu-ripensia-a-fost-un-joc-ciudat-nici-visa-nu-pune-infrangerea-pe-seama-ghinionului-19196078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-ca-un-parinte-mandru-de-odrasla-sa-dupa-primul-succes-al-ripensiei-in-acest-sezon-cu-selimbar-o-victorie-clara-din-punctul-meu-de-vedere-19196063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-de-la-ora-1100-se-joaca-la-brasov-dej-chiajna-si-avrig-steaua-dacia-unirea-incepe-de-la-ora-1130-19195905

Anda DELIU 14 Aug. 2021, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă