Cosmin Petruescu a ajuns director tehnic la Phoenix Buziaș, în Liga a 4-a Timiș. În viitorul sezon ar putea fi adversar direct Ripensiei, ultima echipă la care a antrenat

Anda DELIU 22 Mar. 2022, 12:11 Liga 4
Cosmin Petruescu a ajuns director tehnic la Phoenix Buziaș, în Liga a 4-a Timiș. În viitorul sezon ar putea fi adversar direct Ripensiei, ultima echipă la care a antrenat

Fostul antrenor al echipelor Politehnica Timișoara și Ripensia, Cosmin Petruescu (44 de ani), nu a stat foarte mult departe de fotbalul de seniori. Din iarnă, ”Conferențiarul” este director tehnic la clubul Phoenix Buziaș, unde autoritățile au un proiect care implică dezvoltarea infrastructurii, dar și promovarea din Liga 4 în Liga 3.

Cosmin Petruescu e antrenor de copii la CSȘ Lugoj, dar activează și la Phoenix Buziaș

Chiar dacă a avut perioade de pauză ca antrenor de seniori, la juniori, Petruescu este de peste două decenii antrenor de copii la Cubul Sportiv Școlar Lugoj.

După despărțirea de Ripensia din septembrie 2021, Cosmin Petruescu nu a stat departe mult timp de fotbalul practicat la nivel de seniori.

”Din iarnă am venit director tehnic. În urma bunei relații pe care am stabilit-o cu cei de la Buziaș, pe perioada celor trei cantonamente făcute cu Ripensia acolo, m-au invitat la o cafea și mi-au propus acest proiect. Rolul meu este mai mult consultativ însă, mă ocup și de juniorii clubului. Voi sta și pe bancă (n.r. – la echipa de Liga 4), în prima etapă am fost plecat, dar în etapa a doua am stat”, a declarat Petruescu pentru Liga2.ro.

La Buziaș se ridică o bază sportivă de Tip I, iar autoritățile locale vor face și o investiție proprie

În orașul-stațiune din Banat, Compania Națională de Investiții (CNI) ridică o bază sportivă de Tip I, cu teren sintetic de fotbal de mari dimensiuni, tribună de 500 de locuri și teren multifuncțional pentru alte sporturi. Proiectul la care a venit Petruescu este unul pe două planuri.

”Proiectul nostru este unul acum, în primul rând de dezvoltare a infrastructurii, pentru că în zonă ducem lipsa de o bază de cantonament, fiind foarte multe echipe. Vestiarele sunt deja ridicate, vom avea un total de opt vestiare, cu tot cu cele două de dinainte, urmează să se lucreze la teren. De asemenea, primăria va mai face câteva terenuri de antrenament, va fi pe modelul de la Buftea, cu două terenuri paralele, cu acces separat”, a punctat directorul tehnic despre dezvoltarea bazei din orașul apelor minerale.

Phoenix Buziaș se luptă la promovare

Pe lângă dezvoltarea bazei materiale din localitate, desigur, există și planuri de dezvoltare sportivă. Phoenix, antrenată de Sorin Tomoș, a făcut transferuri interesante iarna aceasta pentru nivelul Ligii 4. Se țintește promvoarea, dar ratarea nu va fi considerat un eșec.

”Dacă nu vom promova vara aceasta, nu va fi un capăt de țară. Mai ales că am venit, cumva, la jumătatea drumului”, a mărturisit Cosmin Petruescu.

Cu lucrările la stadionul din localitate, Buziașul joacă meciurile de acasă la Baza Sportivă 2 a Politehnicii, la Timișoara. ”Le mulțumim și cu siguranță, când va fi totul gata la noi, vom întoarce favoarea Politehnicii dacă au nevoie pentru cantonament sau juniori”, a punctat Petruescu.

Posibilă reîntâlnire cu Ripensia, ca adversar!

În contextul întâmplărilor din ultimele zile, dacă Phoenix Buziaș și Cosmin Petruescu ar promova, fostul antrenor al Ripensiei se poate întâlni cu echipa timișoreană ca adversar, în Liga 3!

”Conferențiarul” a fost și el surprins de ultimele evenimente de la roș-galbeni, unde patronul-președinte Dumitru Mihu a anunțat jucătorii și antrenorii că nu mai înscrie echipa în noul sezon de Liga 2, ci o duce în Liga 3.

”Am citit și eu. Cât timp am antrenat acolo, nu mi-a zis patronul că ar avea astfel de gânduri. Dar știam că are o preocupare majoră pentru academia de juniori. Eu îmi doresc să promoveze Buziașul”, a conchis Petruescu.

În acest moment, Phoenix Buziaș e pe locul 2 în Liga a 4-a Timiș, cu 49 de puncte acumulate în 19 etape, la un punct în urma liderului CSC Peciu Nou. Phoenix are cel mai bun atac din campionat, cu 98 de goluri marcate, și a doua defensivă, cu 14 goluri primite, după CSM Lugoj (locul 4, 12 goluri primite).

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Phoenix Buziaș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-florin-fabian-si-a-dat-demisia-de-la-ripensia-dupa-anuntul-patronului-ca-retrage-echipa-in-liga-3-19224181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-aproape-de-finalul-de-drum-in-liga-2-patronul-dumitru-mihu-a-anuntat-echipa-ca-intentioneaza-sa-nu-o-mai-inscrie-in-campionatul-urmator-19223790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizie-soc-la-ripensia-cosmin-petruescu-a-plecat-de-la-echipa-timisoreana-cu-o-zi-inainte-de-meciul-cu-concordia-19202894

Anda DELIU 22 Mar. 2022, 12:11 Liga 4
Pe aceeași temă