Corvinul Hunedoara știe peste cine poate da în turul 1 al Europa League! Lista echipelor din care se va alege adversara

Andrei PASCU 28 May. 2024, 16:59 Liga 2
Corvinul Hunedoara știe peste cine poate da în turul 1 al Europa League! Lista echipelor din care se va alege adversara

Corvinul Hunedoara știe peste cine poate da în turul 1 al Europa League! Recent, UEFA a prezentat lista capilor de serie, dar și a formațiilor care vor fi repartizate în urnele echipelor care nu sunt capi de serie. Din acestă a doua categorie, din cauza coeficientului, face parte și câștigătoarea Cupei României din 2024.

Formația din Liga 2 apare pe listă cu un coeficient de 4.275, iar pe lista non-favoritelor se mai regăsesc IF Elfsborg (Suedia), Botev Plovdiv (Bulgaria), Zira FK (Azerbaidjan), MFK Ruzomberok (Slovacia) și KF Llapi (Kosovo).

Corvinul Hunedoara, lista cu echipele din care se va alege adversara din turul 1 al Europa League

Continuă sărbătoarea la Corvinul Hunedoara, care celebrează încă succesul din Cupa României, dar entuziasmul a crescut și datorită faptului că a primit acceptul de a evolua în cupele europene. Va reprezenta România în a doua competiție ca importanță la nivel de cluburi, după ce verdictul UEFA a fost unul favorabil.

Echipa din Hunedoara va lua startul, așadar, în turul 1 preliminar al Europa League. Va juca în dublă manșă, la 11 și 18 iulie, iar următorul tur preliminar, al doilea, va avea loc pe 25 iulie și 1 august. În privința adversarului pe care îl va avea Corvinul, acesta se va alege dintre Sheriff Tiraspol (Moldova), NK Maribor (Slovenia), Tobol Kustanai (Kazahstan), Wisla Cracovia (Polonia), Pafos FC (Cipru) și Paksi FC (Ungaria).

În cazul în care va pierde dubla cu adversara care va fi stabilită prin tragere la sorți, Corvinul Hunedoara va mai juca încă două meciuri, cel puțin, în Conference League, unde va fi ”retrogradată” și va fi în urnele pentru turul 2.

Florin Maxim și Corvinul scriu istorie în fotbalul românesc

Oricum, trupa lui Florin Maxim bifează o performanță majoră în istoria clubului, dar și impactul financiar va fi unul important, urmând să încaseze sume de bani din participarea în competiție, în funcție de rezultatele pe care le va avea, dar și din bilete, drepturile de televizare și așa mai departe.

”În jurul datei de 6 iunie ne vom reuni, iar pe 18 iunie voi merge la Nyon, în Elveția, și voi reprezenta clubul la tragerea la sorți. Corvinul reprezintă România și își propune în mod sigur să se califice și să facă punctaj pentru coeficientul UEFA.

Jucăm în Europa League, automat avem dreptul de a juca un alt tur în cazul unei eliminări, în Conference League. Avem dreptul la minimum patru jocuri europene, dar eu cred că vor fi mai multe”, a spus directorul sportiv al Corvinului Hunedoara, fostul arbitru FIFA, Anton Heleșteanu, în privința planurilor din perioada următoare.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 28 May. 2024, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă