Corvinul Hunedoara va juca în Europa League! UEFA a dat verdict favorabil

Andrei PASCU 23 May. 2024, 20:44 Cupa României
Corvinul Hunedoara va juca în Europa League! UEFA a dat verdict favorabil

Câștigătoare a Cupei României, Corvinul Hunedoara va juca, oficial, în Europa League în sezonul următor! Va reprezenta România în a doua competiție ca importanță la nivel de cluburi, după ce verdictul UEFA a venit, este favorabil, forul european dând acordul pentru ca echipa din Liga 2 să poată evolua în cupele europene.

Corvinul Hunedoara a fost nevoită să formuleze o scrisoare către UEFA, pentru că nu este un club de drept privat, iar joi, 23 mai, a venit răspunsul, care permite grupării lui Florin Maxim să joace în Europa League.

Corvinul Hunedoara va juca în Europa League!

Așadar, Corvinul Hunedoara va lua startul în turul 1 preliminar al Europa League. Va juca în dublă manșă, la 11 și 18 iulie, iar următorul tur preliminar, al doilea, va avea loc pe 25 iulie (turul) și 1 august (returul), când, în cel mai rău caz, Corvinul va coborî în Conference League pentru a juca pentru calificarea în grupe.

Din prima dublă în cupele europene vor avea adversari dificili elevii lui Florin Maxim, putând da peste formații precum Silkeborg, din Danemarca, Wisla Cracovia, din Polonia, Rijeka, din Croația, Panathinaikos, din Grecia, sau Omonia Nicosia, formație din Cipru, dar lista completă este mult mai stufoasă.

Așadar, Corvinul Hunedoara bifează o performanță majoră în istoria clubului, dar și impactul financiar va fi unul important, urmând să încaseze sume de bani din participarea în competiție, în funcție de rezultatele pe care le va avea, dar și din bilete, drepturile de televizare și așa mai departe.

Corvinul va juca la Sfântu Gheorghe în Europa

Referitor la stadionul pe care va disputa Corvinul meciurile de pe teren propriu din cupele europene, acesta va fi Sepsi Arena, din Sfântu Gheorghe.

”Am avut și varianta Cluj Arena, dar a căzut din cauza Untold-ului și a probabilității ca Universitatea să joace în Europa. Au fost discuții și cu CFR, Hermannstadt și UTA, dar stadioanele ultimelor două nu au certificare UEFA. Și atunci am avut sprijinul fostului meu jucător de la FC Botoșani, Attila Hadnagy, de la Sepsi și a conducerii clubului”, a spus directorul sportiv al Corvinului, fostul arbitru FIFA Anton Heleșteanu.

Până atunci însă, Corvinul se bucură de anunțul venit de la UEFA, care a fost comunicat de FRF, joi seară, pe site-ul oficial:

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene!

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea clubului Corvinul 1921 Hunedoara de acordare a licenței de participare în competițiile europene.

În urma analizării documentelor trimise de către club prin intermediul FRF, Corvinul Hunedoara a primit acordul de participare în UEFA Europa League, sezonul 2024-2025.

Corvinul Hunedoara a obținut dreptul de a participa în UEFA Europa League prin câștigarea ediției 2023-2024 a Cupei României Betano, după ce a învins-o în finala de la Sibiu pe Oțelul Galați, la lovituri de departajare”.

A reacționat, imediat după anunțul oficial publicat de FRF, și Corvinul Hunedoara, care a postat pe pagina de Facebook mesajul:

UEFA Europa League, here we come (n.r. – venim)!

Un oraș, o comunitate, o echipă!”.

Foto: Corvinul Hunedoara și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 23 May. 2024, 20:44 Cupa României
Pe aceeași temă