Continuă veștile proaste pentru ASU Politehnica: are alte trei cazuri de coronavirus. Explicațiile directorului sportiv | EXCLUSIV

Autor: Anda DELIU Publicat: 13 Oct. 2020, 13:39 Actualizat: 13 Oct. 2020, 15:06 Liga 2
Continuă veștile proaste pentru ASU Politehnica: are alte trei cazuri de coronavirus. Explicațiile directorului sportiv | EXCLUSIV

ASU Politehnica a refăcut luni testarea de coronavirus, după ce marțea trecută au fost descoperite nu mai puțin de șapte cazuri la jucători, toți asimptomatici la momentul respectiv. Meciul cu Dunărea Călărași a fost amânat, iar luni, clubul a mai depistat alte trei cazuri. 18 persoane sunt negative, dar nu este, deocamdată, clar câți fotbaliști valizi are echipa, mai ales că oficialii mențin misterul.

UPDATE: Unul dintre cei trei noi infectați cu COVID-19 de la ASU Poli este atacantul croat Stjepan Plazonja (22 de ani). Acesta a fost luat cu ambulanța de la hotelul din centrul Timișoarei în care era cazat. Croatul are șase meciuri și un gol pentru alb-violeți în acest sezon.

Marțea trecută, în 6 octombrie, s-au făcut 36 de teste, dar în acest număr mare au intrat și persoane din jurul echipei, precum șoferii sau responsabilul de marketing, Sebastian Novovic. Din 36, șapte jucători au fost pozitivi. Liga2.ro a aflat că este vorba de Claudiu Pamfile, Alin Ignea, Cristian Scutaru, Jose Casado, Denis Radu și Doru Andrei, iar al șaptelea este sigur tot un jucător junior. Cei șapte nu au fost încă retestați, dar urmează. Ei au nevoie de două teste negative și examinare medicală de tipul analizelor făcute la Policlinica sportivă pentru a reveni pe teren.

Încă trei pozitivi la ASU Poli: ”Lăsați-ne să ne organizăm puțin”

ASU Poli a mai testat 21 de persoane luni, 12 octombrie. Trei persoane sunt pozitive. Clubul nu mai nominalizează, deși în vară a făcut-o.

”Ieri, la cinci zile distanţă de la semnalarea cazurilor, 21 de persoane dintre cele care au avut rezultate negative au fost retestate. De această dată încă trei jucători au primit rezultate pozitive şi îşi vor continua perioada de izolare. Restul de 18 membri ai lotului şi staff-ului aferent îşi vor putea relua imediat activitatea obişnuită. Cei şapte componenţi depistaţi iniţial pozitiv urmează curând să fie la rândul lor retestaţi. Ca de obicei, vom reveni cu actualizări pe măsură ce vor fi disponibile noi informaţii”, a anunțat clubul timișorean aflat pe locul 6 în Liga 2 după șapte etape, dar cu o restanță.

Aflați în continuare în izolare, jucătorii Politehnicii se antrenează fiecare acasă și intră în conferințe organizate de stafful tehnic.

”Băieții noștri se pregătesc în continuare cu Adrian Rus aka China pe zoom. Staff-ul tehnic încearcă în limitele posibilităților să le păstreze jucătorilor un tonus muscular ridicat până când primim rezultatele testelor pentru depistarea noului coronavirus. Obligatoriu înainte!”, a anunțat ieri ASU Poli.

Are ASU Poli 13 jucători valizi pentru sâmbătă, când are meci la Târgu Jiu?

Directorul sportiv Marius Cociu a punctat că, deocamdată, clubul se „organizează”. Întrebarea era dacă din 18, sunt 13 jucători cu juniori și doi portari.

”Vom anunța. Lăsați-ne puțin să ne organizăm. Noi ne dorim să respectăm competiția. Dacă ar trebui să mai amânăm un meci, va fi deja o problemă, pentru că nu avem date”, a spus, engimatic, pentru Liga2.ro, Marius Cociu.

Sâmbătă, de la ora 11:00, ASU Politehnica Timișoara ar trebui să joace în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2. Meciul restanța din etapa a 7-a, cu Dunărea Călărași, a și fost reprogramat de FRF.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

Autor: Anda DELIU Publicat: 13 Oct. 2020, 13:39 Actualizat: 13 Oct. 2020, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă