Continuă tragi-comedia! Greva foamei în cort, cu steaguri și fulare

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 12:00 Liga 2
Continuă tragi-comedia!** Greva foamei în cort, cu steaguri și fulare

UPDATE 12.00 – La ora 13.00 va veni ambulanta pe stadionul Giulești. Medicii le vor face analize suporterilor care au intrat în greva foamei.


Aproximativ 40 de suporteri rapidiști au început ieri protestul pe gazonul stadionului Giulești. Aceștia cer demisia șefilor

Nicolae Cristescu a fost alături de fani în prima zi de protest

Suporterii Rapidului au dat interviuri pentru televiziuni

Giulești, ora 18:00. Pe poarta care duce în zona vestiarelor încă mai intră oameni. Doi tineri parcurg tunelul care duce în stadion cu câteva sticle de bere. În spatele lor, o femeie trecută de 40 de ani, cu eșarfă alb-vișinie în jurul gâtului, ține în brațe o sticlă de apă plată. Toți se pregătesc, în felul în care consideră, de ceea ce poate fi cea mai dură formă de protest văzută în fotbalul nostru: greva foamei. Scopul fanilor a fost luat deja peste picior chiar de oamenii împotriva cărora protestează. Dumitru Dragomir i-a numit „nepricepuți”, de parcă pentru a constata moartea Rapidului ai nevoie de mai mult de cinci secunde.

Pe gazon, chiar în dreptul tunelului, trei băieți muncesc la montarea unui cort albastru. În jurul lor roiesc alți câțiva oameni din galerie care duc sticlele cu apă la frigider. Imaginea de tabără dispare atunci când începi să te concentrezi asupra discuțiilor în care intri fără să îți dai seama: „Suntem morți! Ne-au distrus ăștia!», spune revoltat un băiat de pe margine. E în scaun cu rotile, dar nu vrea ca situația sa medicală să facă subiectul discuției. Subliniază că aici este vorba doar de Rapid! Și el va intra în greva foamei. Pentru Rapid.

Ședință la mijlocul terenului

Camerele televiziunilor sunt peste tot și ai putea să îi numeri pe degete pe suporterii care nu au dat interviuri. Bătrâni, tineri, nu contează! Iar discursul e, invariabil, același: „Trebuie să facem ceva pentru clubul nostru». Apare în Giulești și Nicolae Cristescu, deși lumea așezată deja pe iarbă voia, mai degrabă, să-i vadă pe jucători. În jurul patronului rapidist se strâng imediat microfoanele, dar cele mai multe întrebări vin din partea suporterilor, nu a reporterilor. „Nu o să ne lăsăm până când cineva nu va plăti pentru această nedreptate! Ni s-a făcut cea mai mare nedreptate din istoria fotbalului!».

Microfoanele dispar, dar grămada rămâne la fel,  pentru că fanii mai au întrebări la care caută un răspuns. Totul se transformă într-o discuție de familie. Reporterii pleacă în scurt timp, la fel și curioșii. Pe gazonul Giuleștiului mai rămân doar cei care cred că prin gestul lor pot schimba ceva. Încep să cânte și să fluture steagurile pe care, probabil, la noapte vor dormi. Văzându-i, înțelegi și de ce clubul acesta are, într-adevăr, ceva special.

Ambulanța, doar de azi

Șefii galeriei din Giulești speră ca, începând de azi, tot mai mulți suporteri să se  alăture demersului lor. „Vor veni tot mai mulți oameni, pentru că se vor convinge că noi nu glumim”, au spus aceștia. Tot azi va sosi la stadion și echipajul medical care îi va supraveghea pe cei aflați în greva foamei. Oamenii de la stadion au explicat decizia: „Nu avea rost să facem asta din prima zi, așa că am chemat Ambulanța de joi”.

Un fan vine pe jos de la Târgoviște

Un suporter rapidist din provincie a decis să se alăture demersului inițiat de galeria giuleșteană. El va parcurge pe jos distanța Târgoviște – București și va veni pe stadion pentru a intra și el în greva foamei. Fanii giuleșteni pregătesc și o demonstrație în fața sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, intenția lor fiind deja aprobată de Primăria București.

Articol scris de Costin NEGRARU

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă