Dan Alexa a fost în vizită la stadionul Giulești. Constructorul spune când ar poate debuta Rapid pe noua arenă

Dan Alexa (40 de ani), noul director tehnic al Rapidului, și-a luat deja sarcinile în serios. La o zi după ce a fost numit în funcție, a fost prezent la stadionul Giulești, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. Alexa a fost însoțit și de președintele Ovidiu Burcă (39 de ani).

Rapid poate debuta pe noul stadion în Liga 1

Construcția înaintează, iar pe viitoarea arenă a Rapidului, de circa 14.000 de locuri, se înalță tribunele. Echipa poate să debuteze pe noul stadion în Liga 1, în cazul în care va promova la finalul acestui sezon.

Potrivit declarațiilor lui Cristian Erbașu, directorul general al firmei care a câștigat licitația pentru construcție, totul va fi gata la finalul anului 2020:

„În Giulești avem cele patru laturi, pe de o parte calea ferată, pe de alta este bulevardul, avem teatrul, o clădire veche, și pe partea cealaltă sala de sport. Și a fost necesară o incintă de piloni.
Stadionul Giulești se va ridica undeva în luna mai a anului viitor. Este adevărat că Giuleștiul nu va fi pregătit pentru antrenamente la Campionatul European din 2020.
Însă undeva în luna octombrie și stadionul Rapid va fi gata în integralitatea lui.”

Astfel, dacă Rapid reușește să promoveze în Liga 1, arena va fi inaugurată cu un meci în prima divizie. Faptul că Dan Alexa a vrut să vadă stadiul lucrărilor, dă de înțeles faptul că oamenii din conducere i-au trasat clar obiectivul, deși Ovidiu Burcă dădea de înțeles, după numirea lui Alexa, că prezența în prima ligă nu mai este obligatorie în sezonul următor.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Pe aceeași temă