Concordia pierde din nou cu Hermannstadt și are cea mai neagră perioadă din acest sezon. Ianis Zicu: ”Trebuie să recunoaștem că nu e un moment bun și trebuie să schimbă ceva. Așa nu se mai poate”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2022, 23:57 Liga 2

Concordia Chiajna trece prin cea mai neagră perioadă a ei din acest sezon de Liga 2, cu patru înfrângeri consecutive, una trăită și în ediția trecută a campionatului, în octombrie-noiembrie 2020, însă atunci pierdea de fiecare dată la limită (1-2 cu Farul, 0-1 cu Ripensia, 0-1 la Reșița și 0-1 la Miercurea Ciuc), față de acum, când are o medie de 2,5 goluri încasate pe joc (0-1 cu Petrolul, 1-3 la ”U” Cluj, 0-3 la Steaua și 1-3 cu Hermannstadt).

Echipa ilfoveană arată că e depășită total de nivelul play-off-ului din Liga 2, cu toate că are jucători cu experiență și nu înfruntă deloc probleme financiare, cum, de exemplu, are FC Hermanstadt, adversarul care astăzi seară a învins-o cu 3-1 la Chiajna.

Ianis Zicu, după al doilea eșec cu FC Hermannstadt: ”Din păcate, facem greșeli foarte multe tehnice, greșeli care te costă”

După ce a cedat cu 1-2 meciul tur cu FC Hermannstadt, la Mediaș, Concordia a pierdut și partida retur cu sibienii, chiar mai dur, deși a jucat pe teren propriu. Paul Batin a avut două mari ocazii în debutul partidei, însă a reușit să înscrie la a treia încercare, în minutul 39, după ce, între timp, Daniel Paraschiv marcase pentru oaspeți în minutul 25. În partea secundă, Ionuț Năstăsie (50′) a marcat imediat după pauză, iar Andrei Blejdea (89′) a stabilit rezultatul final cu o formalitate, după un contraatac.

La finalul partidei desfășurate la Chiajna, antrenorul Concordiei, Ianis Zicu, a descris detaliat fazele care au decis meciul și a taxat greșelile jucătorilor săi.

”E greu, pentru că începem jocul bine, avem trei-patru situații de a marca, situații de unu contra unu cu portarul și nu reușim să înscrie. La primul moment în care trec de jumătate, pe o minge controlată în totalitate de noi, era mingea lui Paul Batin, greșește la mijlocul terenului, iese cornerul din care marchează. O singură situație, un singur gol în prima repriză. Fază fix, eram cu toată lumea în careu, făcând zonă, s-a bătut pe lung, nu am reacționat la timp și am început cu 1-0.

Am avut reacție, am reușit să egalăm, am încercat să jucăm. Și începem repriza a doua tot la fel. O singură situație, un singur gol, 2-1. Încercăm să controlăm, să pasăm, să ajungem la poartă. Din păcate, facem greșeli foarte multe tehnice, greșeli care te costă în momentul în care pierzi mingea foarte ușor, trebuie să alergi după ea, să-ți faci sacrificiul.

Și, la final, ați văzut, am avut o lovitură liberă, am trimis toți jucătorii în careu, a fost o decizie tehnică greșită. A încercat Barbu să lovească cu interiorul de la 45 de metri. I-am spus că l-am introdus să execute loviturile libere, având doi atacanți înalți, pe Plazonja și pe Sokovic, cu un pic de boltă. A luat decizia să bată cu interiorul, ne-a prins cu toată echipa în careu și am primit golul trei”, a spus Zicu la microfonul DigiSport.

Zicu reclamă un penalty neacordat Concordiei la 2-1 pentru FC Hermannstadt

La faza golului al treilea al celor de la FC Hermannstadt, Buhăcianu a primit mingea când se afla într-o poziție suspectă de offside, apoi a pasat și Blejdea a marcat. Zicu nu este deranjat atât de mult de această fază controversată, ci reclamă un penalty neacordat la o intervenție asupra lui Sokovic, care ar fi putut aduce egalarea pentru Concordia.

”Până la urmă, era 2-1 (n.r. – referitor de faza suspectă de offside de la golul al treilea al sibienilor). Eu cred că am avut un penalty la Sokovic, când i-a dat cu cotul, la 2-1. A fost un lucru mai important acesta, din punctul meu de vedere. Are sânge și acum. Asta cred, dar nu mai contează”, a declarat Zicu.

  • Concordia Chiajna în meciul pierdut cu 1-3 cu FC Hermannstadt: Aldescu – Borța, Marc (cpt.), Palmeș, Taub (Cherecheș 46′) – D. Codrea, N. Roșu (Bg. Barbu 84′) – Matiș, N. Popescu (Nic. Pîrvulescu 68′), Ad. Voicu (Sokovic 68′) – Batin (Plazonja 60′). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Ct. Alexe, Pintilie, M. Dumitru.

”Trebuie să recunoaștem că nu e un moment bun și trebuie să schimbă ceva”

Rămasă cu 40 de puncte, pe locul 5, dar cu un meci mai mult disputat decât Unirea Slobozia, ultima clasată, care urmează să joace sâmbătă (ora 15:00), la ”U” Cluj, Concordia se teme să ar putea pierde poziția actuală, una care o duce la al doilea baraj de promovare în Liga 1, în fața ialomițenilor, având în vedere că Steaua, aflată la cinci puncte în față și cu un meci mai puțin jucat, nu are drept de promovare.

”Obiectivul rămâne acesta, locul de baraj. A fost locurile 1-2. S-a ratat acest obiectiv. Am venit când echipa era pe locul 5, acum suntem tot pe locul 5. Am avut șansă, pentru că Slobozia nu a făcut puncte. Din păcate, trebuie să recunoaștem că nu e un moment bun și trebuie să schimbă ceva. Așa nu se mai poate. Sunt momente în timpul jocului când luăm deciziile greșite și primim goluri. Sunt atât de supărat încât nu mă gândesc la niciun baraj, ci doar la cum să facem să nu mai reușit să facem aceste cadouri”, a mai spus Ianis Zicu.

Concordia va evolua în etapa următoare chiar contra Unirii Slobozia, pe terenul ialomițenilor, la 4 mai, de la ora 16:30. Ulterior va mai avea meciuri cu Petrolul (la Ploiești, 9 mai, ora 17:30) și ”U” Cluj (acasă).

Echipa ilfoveană are în acest moment 40 de puncte și e pe locul 5, iar Unirea Slobozia are 35 de puncte.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 28 Apr. 2022, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă