Concordia Chiajna și Unirea Slobozia sunt ultimele echipe calificate în play-off-ul Ligii 2. Ialomițenii sunt marea surpriză, după ce au profitat de rezultatele celor de la FC Buzău și FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 12 Mar. 2022, 17:29 Liga 2
Concordia Chiajna și Unirea Slobozia sunt ultimele echipe calificate în play-off-ul Ligii 2. Ialomițenii sunt marea surpriză, după ce au profitat de rezultatele celor de la FC Buzău și FK Miercurea Ciuc

Concordia Chiajna și Unirea Slobozia sunt ultimele două echipe care merg în play-off-ul Ligii 2 în acest sezon, ediția 2021-2022, după înregistrarea rezultatelor din etapa a 19-a, ultima a sezonului regular.

Ialomițenii aveau cele mai mici șanse să meargă în grupa de promovare înainte de disputarea ultimei etape a sezonului regular, în comparație cu Concordia, FC Buzău și FK Miercurea Ciuc.

În play-off s-au calificat, de ceva timp, și Petrolul Ploiești (locul 1, 49 puncte), cu cinci etape înainte de final, FC Hermannstadt (locul 2, 41 puncte), cu trei etape înainte de final, Universitatea Cluj (locul 3, 39 puncte, un meci în minus), cu două etape înainte de final, și Steaua București (locul 4, 37 puncte), cu o etapă înainte de final. Trebuie însă precizat faptul că Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, fiindcă este un club de drept public, iar regulamentul interzice astfel de echipe în primul eșalon.

Concordia Chiajna și Unirea Slobozia merg în play-off, FC Buzău și FK Miercurea Ciuc ajung în play-out

Concordia Chiajna a câștigat dramatic meciul cu FC Buzău, cu 1-0, prin golul lui Paul Batin din minutul 4, chiar la Buzău, luând biletele pentru play-off și trimițând trupa lui Cristian Pustai în play-out.

În schimb, Unirea Slobozia a învins pe teren propriu, tot cu 1-0, jocul cu Ripensia, prin reușita lui Christo Bolohan (29), și cu cele trei puncte a obținut o calificare nesperată în play-off, asta și datorită faptului că FC Buzău a pierdut, iar FK Miercurea Ciuc n-a putut învinge acasă FC Brașov. Ciucanii au remizat la scorul de 1-1, după ce au condus prin golul lui Salvatore Marrone (40) și au fost egalați de reușita lui Eduard Lambrinoc (42).

Concordia are 36 de puncte și termină pe locul 5, în timp ce Unirea Slobozia începe play-off-ul cu 33 de puncte, tot atâtea câte a strâns și FK Miercurea Ciuc, însă departajarea dintre ialomițeni și harghiteni s-a făcut la golaverajul general, 33-13 (20) față de 32-23 (9), fiindcă în meciul direct cele două echipe au terminat la egalitate la Miercurea Ciuc, scor 0-0, în etapa a 15-a.

FC Buzău a terminat cu 32 de puncte, pe locul 8.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Programul din play-off se stabilește prin tragere la sorți, luni

În play-off-ul din Liga 2, cele șase echipe calificate vor intra cu toate punctele obținute în sezonul regular, spre deosebire de Liga 1, unde se înjumătățesc. Competiția începe imediat, de weekendul următor.

Programul meciurilor din această fază va fi stabilit prin tragere la sorți, la Casa Fotbalului, aceasta urmând să aibă loc mâine, luni, de la ora 11:00.

Astfel, Petrolul, lider în Liga 2, nu va beneficial automat de numărul 1 în Tabela Berger de 6, pe care se va stabili programul meciurilor din play-off, ci se poate alege cu orice număr din cele șase, deci are șase variante de program în grupa de promovare. La fel și în play-out, unde programul se va stabili pe baza Tabelei Berger de 8 echipe, o formație urmând să stea în fiecare etapă, fiindcă grupele vor fi formate din câte șapte cluburi.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se face pe baza Tabelei Berger pentru șase echipe, numărul corespunzător fiecărei formații fiind stabilit prin tragere la sorți. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 6 (play-off). Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

  • Play-off-ul Ligii 2 va debuta weekendul următor, în jurul datei de 19 martie 2022 și se va încheia în jurul datei de 28 mai 2022.
  • Partidele din play-off se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. În weekendul 26-27 martie echipele au liber, fiindcă vor avea meciuri echipele naționale.
  • În play-off se intră cu punctajul acumulat în sezonul regular.
  • La finalul play-off, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul Ligii 1.

Clasamentul la vârful Ligii 2 și echipele care merg în play-off:

*în play-off se intră cu punctajul obținut în sezonul regular, dar cu linie de clasament 0, deci golaverajul va fi 0-0 începâng cu prima etapă.
** ”U” Cluj joacă duminică, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași (locul 18).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 12 Mar. 2022, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă