Concordia Chiajna, prima victimă importantă a sezonului de Liga 2. Erik Lincar, după eșecul cu CSM Alexandria: ”Dacă se uită cineva la meci, spune că e ceva incredibil. Nu înțeleg de unde atât ghinion”

Andrei PASCU 13 Aug. 2023, 15:40 Liga 2

Concordia Chiajna a făcut primul pas greșit în actualul sezon de Liga 2, în runda a 2-a, pe teren propriu. A cedat în duelul cu nou-promovata CSM Alexandria, la limită, scor 0-1. La pauză, scorul a fost egal, 0-0, iar Concordia Chiajna a ratat multe șanse prin care putea smulge măcar un punct.

La final, la interviuri, antrenorul Erik Lincar a remarcat chiar acest detaliu, anume că echipa sa a ratat foarte mult din poziții bune de a marca.

Concordia Chiajna, înfrângere surprinzătoare, cu CSM Alexandria

Concordia Chiajna a fost răpusă de nou-promovata CSM Alexandria la puțin timp după reluarea părții secunde, în minutul 51, când a punctat Petre Simon, în urma unei erori a fundașului Denis Ispas. Ilfovenii au forțat, dar nu au putut să marcheze nici măcar un gol, deși în prima rundă, cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare, s-a impus cu 3-0.

  • Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, D. Ispas, Gab. Tamaș, Fl. Achim (P. Pîrvulescu 46′), Romario Pires, D. Codrea (cpt.)(Sil. Pană 46′), Tucaliuc (Al. D. Pop 65′), Ad. Popa (Ndiaye 75′), Burcea (Ghimfuș 65′), Ad. Bălan. Rezerve neutulizate: Ciontoș – Stănică, Gerson, Al. Dulca.

Erik Lincar dă vina pe ghinion după Concordia Chiajna – CSM Alexandria

Erik Lincar și-a apărat jucătorii la finalul partidei, precizând că doar din cauza ghinionului nu a reușit Concordia Chiajna nici măcar să egaleze. Echipa a evoluat, în mare măsură, așa cum el a pregătit-o în perioada de vară, în cantonament și în meciurile amicale.

Am întâlnit o echipă mai slab cotată, dar din păcate jocul greșeala așteaptă. A fost o singură greșeală, de trimitere a balonului, ne-au prins pe contraatac. Noi nu am fost în stare să dăm gol din trei-patru situații singuri cu portarul. Am mai avut momente de tipul acesta în cariera de antrenor.

Țin minte că și Astra, o echipă retrogradată, la Cluj, a reușit să câștige, dar nu pot să înțeleg de unde atât ghinion. Nu îmi dau seama. Ok, și jucătorii noștri au dus mingea în fața porții, nu pot să îi acuz că nu și-au dorit, am dezvoltat jocul, am avut ocazii, dar astăzi nu trebuia să pierdem.

Este frustrant că joci, ai ocazii și nu iei cele trei puncte. Ghinionul ăsta e enervant! Alexandria e o echipă care s-a apărat, ce pot să zic? Dacă cineva ia meciul acesta și se uită la el, spune că e ceva incredibil. Ăsta e fotbalul, nu avem ce face, trebuie să fim puternici, să mergem mai departe”, a spus Erik Lincar la finalul întâlnirii de la Chiajna.

Concordia Chiajna va miza pe jucătorii care au evoluat mai puțin, în Cupa României

În urma acestor două meciuri din Liga 2, 3-0 cu FK Miercurea Ciuc și 0-1 cu CSM Alexandria, Concordia Chiajna va întâlni, în Turul 3 de Cupa României, pe teren advers, CS Afumați, miercuri.

Apoi va avea partida din Liga 2, din etapa a 3-a, cu Progresul Spartac, în deplasare. Erik Lincar, ușor ironic, a declarat că îi e teamă ca ilfovenii să nu pățească același lucru pe care l-au pățit cu CSM Alexandria și în duelul cu trupa pregătită de Andrei Erimia, acceptată în Liga 2 după ce FC Brașov nu a primit certificarea.

Obiectivul e să strângem cât mai multe puncte în sezonul regular, să intrăm cât mai bine în play-off. Trebuie să ne concentrăm foarte bine și pe Cupa României, voi da șanse și altor jucători, după care ne așteaptă un meci foarte complicat cu Spartac.

După jocul de azi, chiar se poate întâmpla orice în Liga 2”, a mai spus Lincar.

Concordia Chiajna a mai făcut o achiziție: Alexandru Darius Pop

Concordia Chiajna a mizat, în partida cu CSM Alexandria, pe un nou jucător, pe atacantul Alexandru Darius Pop (30 de ani – foto jos), care până acum a fost legitimat la Dinamo.

În sezonul trecut, al revenirii ”câinilor” în SuperLiga României, Pop a bifat 24 de meciuri în campionat și a marcat de cinci ori. În plus, a reușit două goluri și în Cupa României.

El a jucat în partida cu clubul din Teleorman din minutul 65, când a fost introdus în locul lui Andreas Burcea.

Rareș Lazăr și Daniel Dumbravă, luați de Concordia Chiajna de la FC Brașov în această săptămână, nu au fost în lotul pentru acest joc cu CSM Alexandria.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/julio-donisa-si-enzo-celestine-s-au-despartit-de-cfc-arges-19280306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-csm-resita-4-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-resita-primul-joc-de-liga-2-in-piatra-neamt-dupa-7-ani-19280280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-doar-remiza-in-partida-cu-metaloglobus-1-1-19280313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-reactie-dupa-csm-slatina-chindia-targoviste-0-0-19280304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-deplasare-primul-esec-pentru-unirea-dej-cu-nastai-antrenor-19280272

Andrei PASCU 13 Aug. 2023, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă