Concluziile trase de Alin Minteuan și Dan Alexa după amicalul CSM Reșița – ASU Poli. Noutățile din lotul cărășenilor și dorințele antrenorului timișorenilor

Anda DELIU 21 Jan. 2021, 17:02 Liga 2

CSM Reșița a câștigat cu scorul de 3-1 împotriva echipei mult mai bine clasată în Liga 2 ASU Politehnica Timișoara. Partida test, desfășurată pe terenul sintetic din Valea Domanului, a avut loc pe durata a 100 de minute, 50 de fiecare repriză.

Pentru Reșița au înscris Claudiu Matiș (48), jucător aflat în probe, Vlad Chera (70) și Victoraș Astafei (82), din penalty, în timp ce pentru Poli a marcat croatul Stjepan Plazonja (75).

  • După 15 etape desfășurate din acest sezon de Liga 2, CSM Reșița ocupă locul 14, cu 18 puncte acumulate în 14 meciuri, în timp ce ASU Poli se află pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte strânse tot în 14 partide.

Alin Minteuan mai dorește jucători la CSM Reșița

Pentru CSM Reșița a fost primul amical, iar, firește, Alin Minteuan s-a declarat mulțumit, ținând cont că echipa sa a învins o formație cu ambiții mult mai mari în Liga 2.

N-a fost important, pentru că e primul joc de când am revenit la pregătire. Am avut zece zile la dispoziție. Probabil că era bun un joc cu o echipă de ligă inferioară, dar este bun și acest test cu o echipă care se află în primele șase. A fost un meci destul de aprig, cu un ritm de joc foarte bun. Am reușit să ne impunem. Sunt foarte mulțumit de atitudinea jucătorilor. Este clar că rezulatul nu avea importanță. Important era să nu ne accidentăm ca să putem să avem continuitate în pregătire, dar, bineînțeles că dacă reușești să câștigi un joc, indiferent că este amical sau în campionat, este extraordinar”, a declarat antrenorul Minteuan.

Claudiu Matiș și Tudor Costin, în probe la cărășeni. Alexandru Dulca, altă noutate la CSM Reșița

Reșița va juca vineri la Deva alt amical, cu echipa locală din Liga 3, CSM.

Minteuan îi testează pe atacantul timișorean Claudiu Matiș, ultima dată la ACS Poli, dar și pe tânărul jucător de benzi Tudor Costin.

”Mi-aș mai dori încă unul sau doi jucători, dar vedem în continuare ce va fi. Dar este foarte greu în această perioadă”, a precizat Minteuan.

În mod oficial, trupa din Valea Domanului i-a adus până acum pe fundașii Alexandru Sălcianu (27 de ani), fost la Turris Oltul, și pe Alexandru Sima (18 ani), care va vine de la Viitorul Constanța, dar care în prima parte a campionatului a jucat tot la echipa din Turnu Măgurele.

În atac la meciul de astăzi s-a aflat și Alexandru Dulca (23 de ani, foto, cu numărul 11), jucător pus pe liber de Rapid. Mijlocașul a evoluat pentru giuleșteni în acest sezon, 104 minute în șapte jocuri de Liga 2 în care a intrat de fiecare dată pe final de meci. În sezonul trecut a prins 328 de minute în opt partide.

Dulca a ajuns la Rapid în vara anului 2019, după promovarea în Liga 2, fiind adus de la Luceafărul Oradea, unde avusese cel mai bun sezon din cariera sa, cu 32 de meciuri și 9 goluri.

De luni, echipa reșițeană va intra într-un cantonament pe plan local.

Dan Alexa spune că mai are mult de muncă

”Chirurgul” spune că, după meciul cu Dudeștii Vechi, câștigat cu 6-1 în fața formației de Liga 4 Timiș, acesta a fost primul amical important al echipei sale.

”Un test foarte bun, cu o echipă bine organizată, împotriva unor jucători cu experiență. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Mai avem două meciuri amicale. Încep să cristalizez 13-14 jucători pe care să mă bazez în primul joc. Sigur, mai avem foarte multe de pus la punct. Este o perioadă încărcată din punct de vedere fizic, ne-a lipsit prospețimea. Am arătat bine prima repriză, dar din păcate, iarăși am luat gol dintr-o fază fixă pe un moment de neatenție. Am avut situațiile noastre clare, dar este un prim joc important. Încercăm să creștem din punct de vedere fizic, din punct de vedere al ritmului. Toți jucătorii care au intrat au intrat în ritmul jocului”, a declarat Alexa.

ASU Poli caută încă un mijlocaș central

Antrenorul polist mai vrea să aducă un număr 6 clasic, deoarece vede partea a doua a campionatului ca una foarte dificilă.

”Foarte grea, cu echipe foarte bune. Vor fi meciuri ca și finale. Mai încercăm să aducem un jucător zilele acestea, pe o poziție-cheie și cam asta este”, a mai spus Alexa.

ASU Poli are un nou meci amical în 26 ianuarie, de la ora 14:00, la Timișoara, cu altă colegă de campionat, Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: CSM Reșița și ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-pierdut-amicalul-de-100-de-minute-cu-csm-resita-echipa-aflata-la-primul-meci-test-in-acest-an-echipa-lui-minteuan-a-castigat-ambele-reprize-19165871

Anda DELIU 21 Jan. 2021, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă