Ştefan Lefter a salvat Corvinul cât a putut! Portarul n-a înțeles nimic din jocul coechipierilor săi în a doua repriză cu Astana: ”Zici că am uitat fotbalul”

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 01:28 Liga 2

Ştefan Lefter (19 ani) a fost titularul Corvinului în poartă și în cel de-al cincilea meci european din acest sezon, iar tânărul portar născut la Iași a făcut tot ce a putut pentru a-și ajuta echipa să obțină un rezultat bun în fața unui adversar superior.

Goalkeeperul a avut contra kahahilor de la Astana cel puțin două parade salvatoare, s-a bucurat la reușita lui Antoniul Manolache, iar la final nu a înțeles ce s-a întâmplat în jocul coecipierilor săi de s-a ajuns să se piardă partida care la pauză nu părea să se îndrepte către acest rezultat.

Cu scorul de 1-2 a cedat Corvinul contra Astanei, la Sibiu, în manșa tur a dublei contând pentru Turul 3 al Conference League.

Ştefan Lefter a făcut tot ce a putut, dar Corvinul tot a pierdut cu Astana: ”Nu știu ce s-a întâmplat cu noi în a doua repriză”

După reușita lui Antoniu Manolache (37′) și avansul de pe tabelă avut de Corvinul la pauza jocului tur cu Astana, în mintea elevilor lui Florin Maxim s-a întâmplat ceva ce le-a dereglat evoluția din partea a doua a întâlnirii. Asta tinde să creadă Ștefan Lefter, care spune că în primele 15 minute ale părții secunde coechipierii săi au fost de nerecunoscut.

Lefter a salvat Corvinul prima dată de gol în minutul 55, când a scos de sub transversală o minge trimisă periculos cu capul. În minutul 62 nu a mai avut ce face, când Ousmane Camara (62′) i-a înșirat coechipierii și a marcat cu un șut plasat. A avut o intervenție incredibilă și în minutul 69, la lovitura de cap din 6 metri a lui Geoffrey, când a avut meritul să țină scorul în continuare la egalitate, dar s-a văzut din nou învins pe final, în minutul 80, când Geoffrey Charles a scăpat pe contraatac și a fentat lejer fundașii pentru a finaliza tot cu un șut plasat în dreapta.

”Nu știu ce s-a întâmplat cu noi în a doua repriză, în primele 15 minute zici că am uitat fotbalul. Erau numai mingi lungi… nu era ceea ce jucăm noi. Nu știu de ce s-a întâmplat lucrul ăsta. Am avut o repriză, zic eu, extraordinară, am controlat meciul. Și în a doua nu știu ce s-a întâmplat. Nu știu dacă a fost vreun meci de când suntem televizați în care să nu încercăm să jucăm, să avem posesia, să avem ocazii de poartă”, a spus tânărul portar al Corvinului, la microfonul DigiSport.

”Avem curaj, dar ne-a lipsit ceva astăzi. Probabil încrederea în noi”

Ștefan Lefter cred că problema a fost de ordin mental, probabil cu jucătorii Corvinului căzuți în păcăleala că ar fi superiori trupei kazahe, după cum avea să spună și Antoniu Manolache, despre cum și-a simțit adversarii în prima repriză.

”În primele 15-20 de minute nu am făcut ceea ce trebuie să facem. Nu știu de ce, probabil mental, fiindcă fizic suntem bine. Nu știu de ce am arătat așa. Sunt foarte supărat și trebuie să analizăm ceea ce s-a întâmplat.

Probabil a fost și din cauza experienței. Suntem o echipă destul de tânără, dar nu știu dacă contează chestia asta. Probabil, puțin la nivel mental, pentru că… Așa și la Rijeka, am început foarte prost, iar în a doua repriză ne-am revenit, am fost peste ei și, din punctul meu de vedere, trebuia să-i și batem. Acum, începe foarte bine, avem ocazii, dăm gol și intrăm în a doua repriză cu o altă față. Nu suntem o echipă fricoasă, sperioasă. Avem curaj, dar ne-a lipsit ceva astăzi, în primele 15 minute din a doua repriză. Probabil încrederea în noi”, a mai declarat goalkeeperul.

  • 5 meciuri europene are Ștefan Daniel Lefter la vârsta de 19 ani. El a apărat în toate jocurile disputate de Corvinul în acest sezon, în competițiile europene: 4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu contra Paksi FC, 0-0 la Sibiu și 0-1 la Rijeka contra HNK Rijeka, ambele dueluri jucate în Conference League, și 1-2 la Sibiu contra Astana, în Conference League.

Corvinul încă crede în calificare. ”Să fim hotărâți, să facem ce ne zice domnul antrenor și să respectăm planul tactic”

Returul dintre FC Astana și Corvinul are loc miercuri, 14 august, nu joi, 15 august, cum era programat inițial jocul. Totodată, partida se joacă pe stadionul Central din Almatî, aflat la circa 1200 de kilometri distanță de Astana, unde arena este în proces de modernizare.

”Trebuie să fim concentrați 90, 100 de minute, oricât ar fi, să fim hotărâți, să facem ce ne zice domnul antrenor și să respectăm planul tactic și să nu mai pierdem”, a spus Ștefan Lefter, întrebat despre cum ar trebui să se prezinte Corvinul la retur pentru a mai spera la calificarea în următorul tur european.

Dacă trece de Astana, deținătoarea Cupei României va da în Play-off-ul Conference League peste câștigătoarea dublei manșe dintre Saint Mirren FC (Scoția) și SK Brann (Norvegia). În tur a fost 1-1 pe terenul scoțienilor.

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 01:28 Liga 2
Pe aceeași temă