L-au lăsat fără cuvinte, în sensul rău! Florin Maxim, după jocul tur cu Astana: ”Efectiv, e singura dată din cariera mea. Nu pot să-mi dau seama.” Antrenorul Corvinului rămâne, însă, optimist cu privire la o calificare

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 12:55 Liga 2

Corvinul a pierdut prima manșă a dublei cu Astana, din Turul 3 al Conference League, scor 1-2, la Sibiu, după ce echipa hunedoreană a condus la pauză.

A fost primul joc de acasă din această campanie europeană în care trupa hunedoreană a înscris, însă și primul tur în care a cedat, după ce, anterior, în Europa League, câștigase prima manșă cu Paksi, 4-0 la Paks, și remizase cu HNK Rijeka, 0-0 la Sibiu.

După meci, Florin Maxim a spus că nu-și găsește cuvintele după acest eșec, afectat de modul în care a putut să arate echipa sa în partea secundă a întâlnirii, cel puțin în primele 15 minute ale sale. A fost un fel de a spune, fiindcă antrenorul și-a găsit cuvintele să spună unde s-a greșit și să analizeze adversarul.

Florin Maxim, după jocul tur al Corvinului cu Astana: ”Nu pot să-mi dau seama cum am putut să arătăm așa”

Corvinul a condus la pauză, după reușita lui Antoniu Manolache din minutul 37, a făcut o primă repriză excelentă și a mai avut situații de a marca. Partea secundă a oferit o replică mult mai bună din partea kazahilor, care au pus presiune și au punctat în două rânduri, prin atacanții săi Ousmane Camara (62′) și Charles Geoffrey (80′). Succesul asiaticilor putea fi la o diferență și mai mare, însă Ștefan Lefter a avut din nou câteva intervenții salvatoare.

După joc, Florin Maxim nu a înțeles căderea jucătorilor săi cel puțin în primele 15 minute ale părții secunde, până la golul egalizator.

”2-1 pentru adversar. Jocul mi s-a părut foarte bun în prima repriză, simțeam, simțeau și jucătorii că nu puteau să ne pună probleme doar pe o greșeală a noastră sau pe un atac rapid, ceea ce s-a întâmplat. Primul gol așa l-am luat. O primă repriză bună, după care 15 minute în care n-am atins mingea, până la golul de 1-1. N-am cuvinte. O să vorbesc cu băieții, fiindcă, efectiv, e singura dată din cariera mea, și de jucător și ca antrenor, când nu-mi găsesc cuvintele. Nu pot să-mi dau seama cum am putut să arătăm așa la începutul de joc (n.r. – este vorba de începutul părții secunde).

După care am avut acea tresărire de orgoliu, după golul doi, când, să zicem, am pus o presiune pe adversar. Sunt lucruri pe care noi trebuie să le digerăm. Și golurile au fost foarte ușor luate, aceleași goluri pe care le primim: minge pierdută la 80 de metri de poarta noastră, nu reușim să ne organizăm, ajungem adversarul în 16-le nostru, nu suntem în stare să ieșim, unul-doi-trei jucători în întâmpinare, în șut, lăsăm adversarul să decidă, să-ți plaseze acea minge. Golul doi parcă a fost tras la indigo, cu aceeași intrare din exterior în interior. Ne-am pregătit la Tomasov și a venit din partea cealaltă, de la Camara”, a spus Maxim la conferința de presă.

”Nu m-au surprins, deși și-au schimbat puțin sistemul”

Pe de altă parte, antrenorul Corvinului s-a arătat încrezător că echipa sa ar putea întoarce soarta dublei întâlniri în jocul retur, chiar dacă jucătorii săi vor avea o deplasare lungă până în Kazahstan.

”Eu încă cred în această calificare. Cum am putut să arătăm într-un fel în prima repriză și ei în a doua repriză. Mai rămâne să creadă și băieții, pentru că nu ne rămâne altceva de făcut dacă vrem să prelungim această campanie europeană. Trebuie să ne ducem și să arătăm cum am arătat în prima repriză”, a spus Maxim, care a declarat că adversarul nu l-a surprins cu nimic: ”Nu m-au surprins, deși și-au schimbat puțin sistemul. Și-au retras interii, au trecut în 4-3-3, au urcat fundașul lateral mai sus, lângă aripă, iar pe orice minge întoarsă făceau acea accelerare a interului. Schimbarea de direcție o aveau și în 4-3-2-1, și acum. Pe mine, unul, nu m-au surprins, dar ne-au…”

Corvinul Hunedoara, în jocul tur cu Astana: Lefter – Bradu, Lică, Ant. Manolache, Roger Junio (Cărăruș 85′) – I. Pop (Velisar 67′), Hrezdac (Chukwu 85′) – Al. Neacșa (cpt.), Ubbink (Gîrbiță 67′), Nic. Pîrvulescu – Lupu (Câmpan 79′). Rezerve neutilizate: Blaga – Flv. Iacob, Hergheligiu, Predică, D. Grigore, T. Mitran.

Maxim pune capul pe umerii celor care visau: ”Nu că nu era normal să ne dea șanse, dar ne credeau, cumva, favoriți”

Maxim este cu picioarele pe pământ și spune că a încercat să facă la fel și cu cei care spuneau înainte de acest joc că echipa sa este favorită în fața Astanei.

”Nu avem maturitate. Asta le-am spus tututor. Toată lumea ne dădea șanse. Nu că nu era normal să ne dea șanse, dar ne credeau, cumva, favoriți. Le-am spus să fim cu capul pe umăr, pentru că e o echipă care are 12 internaționali. Dictează să sufere, știu să analizeze în timp real adversarul, unde să speculeze. Noi aici am avut un pic de pierdut, dar ăștia sunt jucătorii noștri, cu ei am ajuns până aici și nu o să zic niciun cuvânt rău la adresa lor. Împreună o să mergem la Almatî și eu sper și cred cu tărie că ne vom califica”, a mai declarat Florin Maxim.

Maxim rămâne optimist: ”Să arătăm foarte-foarte bine și să ne calificăm acolo”

Returul dintre FC Astana și Corvinul are loc miercuri, 14 august, nu joi, 15 august, cum era programat inițial jocul. Totodată, partida se joacă pe stadionul Central din Almatî, aflat la circa 1200 de kilometri distanță de Astana, unde arena este în proces de modernizare.

Maxim a transmis și la nivel public faptul că încă crede într-o calificare în turul următor al Conference League.

”Așa sunt meciurile. Nu se puteam mai mult. Atât am putut. Dacă se putea făceam altceva. Astea sunt meciurile. Vreau să înțeleagă și băieții. Mergem acolo și nu mai avem nimic de apărat, de tatonat. Am luat pulsul adversarilor, i-am simțit, o să-i mai vedem pe video. Nu mai rămâne decât un meci, un meci de orgoliu, în care noi să arătăm foarte-foarte bine și să ne calificăm acolo”, a mai spus antrenorul Corvinului.

Dacă trece de kazahi, deținătoarea Cupei României va da peste câștigătoarea dublei manșe dintre Saint Mirren FC (Scoția) și SK Brann (Norvegia) în Play-off-ul Conference League. A fost 1-1 în Scoția în jocul tur dintre aceste echipe.

Concluziile lui Florin Maxim după Corvinul – Astana 1-2:

Foto: Marius Tudor
Video: Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă