Antrenorul Astanei, părere sinceră despre Corvinul după turul de la Sibiu: ”E o echipă de un nivel ridicat, arată un fotbal bun”

Andrei PASCU 09 Aug. 2024, 13:09 Liga 2

Corvinul Hunedoara a început cu eșec aventura din Conference League, în prima partidă din competiția internațională. A cedat cu 1-2 întâlnirea cu FC Astana din prima manșă a turului 3, de la Sibiu, iar duelul retur îl va începe cu dezavantaj.

Grigoriy Babayan (44 de ani), antrenorul celor de la FC Astana, s-a declarat mulțumit de prestația echipei sale, de victorie, mai ales că acum este cu un pas mai aproape de play-off-ul Conference League, ultima rundă înaintea grupelor.

Corvinul Hunedoara a pierdut prima manșă cu FC Astana, din turul 3 Conference League

Atlfel, FC Astana a revenit de la 0-1 pe tabelă, pentru că echipa din Hunedoara a avut un start bun de meci, iar golul marcat de Antonio Manolache, în minutul 37, aducea încrederea pentru miile de fani din tribune, dar și pentru Florin Maxim și pentru jucători.

A fost scorul pauzei cel stabilit în urma golului lui Manolache, dar FC Astana a restabilit egalitatea în minutul 62, prin Ousmane Camara. În cele din urmă, clubul din Kazahstan a dat lovitura prin Chinedu Geoffrey, autor al unui gol în minutul 80. Apoi, el a fost schimbat, la patru minute de la reușită, iar în minutul 86 a ieșit de pe teren și Camara.

  • Astana: Condric – Kazukolovas, Marochkin, Amanovic – Bartolec, Ebong, Gripshi (Kalaica 89′), Vorogovskiy – Tomasov (cpt.), Geoffrey (Karimov 84′), O. Camara (Ahanonu 86′)
    Rezerve neutilizate: Zarutski, Seisen – Bystrov, Kuat, Beysebekov, Osei, Astanov, Dosmagambetov, Basmanov,

Antrenorul celor de la FC Astana, impresii după jocul de la Sibiu

Grigoriy Babayan se așteaptă la un retur complicat, dar este convins că FC Astana are prima șansă și poate merge în ultimul act premergător grupelor Conference League.

Am studiat bine adversarul, am urmărit toate meciurile din preliminarii, este o echipă de un nivel foarte bun, arată un fotbal încrezător. În prima repriză le-am dat multă încredere și, sincer, nu am jucat așa cum am plănuit.

E bine că în pauză jucătorii m-au auzit și în repriza secundă a ieșit o echipă complet diferită. Și încrederea pe care am dat-o adversarului în prima repriză, am reluat-o în repriza secundă, am jucat exact fotbalul pe care l-am planificat.

Victoria este foarte importantă pentru noi, dar încă nu s-a decis nimic. Mai avem în față un meci retur, pentru care trebuie să ne pregătim foarte bine. Nu se poate vorbi de subestimare. Corvinul este o echipă foarte bună.

Am avut un zbor lung, aici este un stadion foarte bun. Ne-a fost greu, am avertizat echipa că va fi presiune în primele 30 de minute și așa s-a întâmplat.

Acum ne gândim doar la meciul retur, nu ne uităm mult înainte. Corvinul este un adversar dur, așa că sarcina numărul unu este să învingem această echipă”, a spus Grigoriy Babayan, potrivit vesti.kz.

FC Astana este pe locul 8 după 16 etape consumate în campionatul intern, în prima divizie, dar în care a disputat doar 13 meciuri.

Învingătoarea dublei Corvinul – FC Astana, duel cu Saint Mirren FC sau SK Brann

Zilele trecute, înaintea turului cu FC Astana, Corvinul Hunedoara și-a aflat potențialul adversar din play-off-ul întrecerii, în cazul în care va trece de clubul din Kazahstan.

Echipa din Liga 2, câștigătoare a Cupei României în sezonul 2023/2024, va da peste câștigătoarea dublei manșe dintre Saint Mirren FC (Scoția) și SK Brann (Norvegia). În tur, partida din Scoția s-a terminat 1-1.

Foto: Marius Tudor

Andrei PASCU 09 Aug. 2024, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă