Corvinul încheie mai devreme dubla din Conference League cu Astana. Kazahii au primit aprobare de la UEFA

Marius ANGHEL 05 Aug. 2024, 13:41 Liga 2
Corvinul încheie mai devreme dubla din Conference League cu Astana. Kazahii au primit aprobare de la UEFA

Corvinul încheie mai repede dubla din Turul 3 al Conference League cu FC Astana.

Jocul tur are loc joi, 8 august 2024, de la ora 21:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal, iar returul se va desfășura în data de 14 august, miercuri, pe stadionul Central din Almatî.

Returul dintre Astana și Corvinul se joacă cu o zi mai devreme, la Almatî

În mod normal, meciurile din Europa League sunt programate să se dispute joia. Așa s-a comunicat inițial inclusiv de către clubul din Kazahstan, însă, mai nou, Astana a transmis că partida retur contra Corvinului a fost mutată cu o zi mai devreme, pentru miercuri, 14 august, în loc de joi, 15 august.

”Oficial: Meciul UEFA Conference League va avea loc pe 14 august la Almatî”, a comunicat FC Astana.

Potrivit site-ului uzbec Vesti, Astana a cerut la UEFA să joace mai devreme meciul cu Corvinul fiindcă în data de 15 august, când era planificat inițial jocul, este planificată o competiție între personalul de securitate la incendiu pe stadionul din Almatî.

  • FC Astana își dispută meciurile de acasă la circa 1200 de kilometri distanță, la Almatî, nu la Astana, fiindcă propria arenă este în proces de renovare.

Corvinul, a treia dublă europeană în acest sezon, de această dată în Conference League

Corvinul își continuă parcursul european din acest sezon, din postura de divizionară secundă câștigătoare a Cupei României, dar de această dată în Conference League, după ce a fost eliminată din Europa League.

În precedentele jocuri din Europa, Corvinul a trecut de Paksi FC, vicecampioana Ungariei și câștigătoarea Cupei, după 4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu, în Turul 1 din Europa League, și a fost eliminată de HNK Rijeka, vicecampioana și finalista Cupei din Croația, după 0-0 la Sibiu și 0-1 la Rijeka, în Turul 2 al Europa League.

Pentru jocul din Turul 3 al Conference League cu FC Astana pe care îl va organiza joi, 8 august, Corvinul a stabilit prețuri de 40 lei (peluze), 60 lei (Tribuna 2) și 70 lei (Tribuna 1).

În campionatul Ligii 2, Corvinul are amânate primele două meciuri din noul sezon.

Astana, vicecampioana din Kazahstan, a trecut de moldovenii de la Milsami Orhei

Noul adversar al Corvinului, FC Astana, este vicecampioana Kazahstanului în sezonul trecut. Noul sezon a început încă din luna martie, iar Astana ocupă în acest moment locul 8 din 14 în prima ligă, după 13 meciuri disputate în 16 etape. În ultimul meci, desfășurat duminică, 4 august, echipa antrenată de Grigoriy Babayan, a trecut cu scorul de 2-1, pe terenul propriu provizoriu, la Almatî, de Turan Turkistan (locul 11).

În istoria sa, Astana are șapte campionate câștigate în Kazahstan, trei cupe și cinci supercupe.

Și-a început parcursul european din acest sezon cu o dublă contra moldovenilor de la Milsami Orhei, în Turul 2 al Conference League, cu care a remizat la Orhei, scor 1-1, și pe care i-a învins în retur, 1-0 la Almatî.

Arbitri din Malta și Anglia la Corvinul – Astana

Partida tur dintre Corvinul și Astana, programată joi, 8 august, de la ora 21:00, pe stadionul Municipal din Sibiu își știe și brigada de arbitri.

Primi patru oficiali sunt din Malta, cu Ishmael Barbara, ca arbitru central, Roberto Vella și James Muscat, ca arbitri asistenți, și Trustin Farrugia Cann, ca arbitru de rezervă.

În camera VAR sunt englezii Chris Kavanagh (VAR) și Lee Betts (AVAR).

Foto: FC Astana

Marius ANGHEL 05 Aug. 2024, 13:41 Liga 2
Pe aceeași temă