Chindia i-a stricat debutul lui Dan Alexa la CS Tunari. Diego Longo a dat ca exemplu un jucător după succesul cu ilfovenii și a spus care este obiectivul său actual

Marius ANGHEL 01 Apr. 2024, 16:47 Liga 2

În prima etapă din play-out-ul Ligii 2, Chindia a întâlnit în deplasare echipa pe care a avut-o în față și la primul meci cu actualul său antrenor principal, Diego Longo. Și de această dată, trupa din Târgoviște s-a impus cu dificultate, numai că acum ilfovenii s-au aflat la primul joc cu un nou ”principal”, cu Dan Alexa. Cu 3-2 au câștigat dâmbovițenii.

Între timp, Tunariul nu mai joacă pe stadionul din localitate, ci s-a mutat la baza FRF de la Buftea până când autoritățile termină de modernizat arena.

Diego Longo spune că acest succes le dă încredere jucătorilor săi în obiectivul de a câștiga grupa de play-out în care joacă și speră să le dea și suporterilor.

Chindia, a doua victorie în fața Tunariului cu Diego Longo antrenor

Chindia nu a avut deloc un meci ușor cu CS Tunari, în prima etapă din play-out-ul Ligii 2, acolo unde a ajuns după ce a ratat întâiul său obiectiv din acest sezon, accederea în play-off. Trupa târgovișteană a întâlnit un adversar aflat pe loc direct retrogradabil, care tocmai își schimbase antrenorul, dar căruia i-a dat gol încă din minutul 4. Atunci a punctat Ivan Pesic, cu un șut din prima, cu dreptul, din 12-13 metri ușor lateral dreapta, la colțul lung, după ce Bogaciuc i-a deviat cu călcâiul o minge la care Zivkovic a insistat în careu și a recuperat-o.

CS Tunari a egalat în minutul 29 printr-un autogol al lui Hysen Memolla, fundaș care a intervenit imprecis în fața lui Mihai Leca, în 2-3 metri față de linia porții, după un corner din stânga respins de Moldoveanu și recentrat de Paul Mitrică.

Totuși, Chindia a intrat la vestiar cu avantaj pe tabelă, după ce Matiș a șutat frumos de la distanță în bara din stânga, mingea a sărit la Ante Zivkovic, iar acesta a marcat din 6 metri la colțul lung, în minutul 44.

După pauză, ilfovenii au mai egalat o dată, în minutul 61, prin Adrian Petre. Atacantul a câștigat duelul aerian din 7 metri cu Cornel Dinu, în urma unei centrări dintr-o lovitură liberă din flancul stâng de atac, și a marcat cu capul.

Egalitatea nu a persistat mult, fiindcă în minutul 73 s-a desfășurat o fază aproape trasă la indigo cu cea din minutul 44. Matiș a șutat de la distanță în bara din stânga, balonul a sărit la Ante Zivkovic, iar atacantul a înscris din 7-8 metri, deși preluase imprecis, dar a avut o finalizare bună.

S-a terminat 3-2 pentru Chindia, care a obținut o a doua victorie în fața Tunariului, tot în deplasare, în mandatul lui Diego Longo. Prima a avut loc în data de 25 noiembrie, chiar pe terenul din Tunari atunci, unul afectat de multiplele ploi căzute în acea perioadă, într-un joc câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile lui Zivkovic (70) și Moldoveanu (81), chiar la debutul cu italianul ”principal”.

Diego Longo l-a dat ca exemplu pe Iustin Popescu, ca jucător ”de caracter și de valoare”

Antrenorul echipei dâmbovițene a apreciat evoluția lui Iustin Popescu, despre care a spus că a dat dovadă de ”caracter și valoare”, după ce în iarnă a recunoscut că nu și l-a mai dorit în lot. Popescu a rămas fiindcă clubul a primit interdicție la transferuri, dar și pentru că lui Dorian Railean, titularul din prima parte a sezonului, i s-a dat drumul la Dinamo.

”Important era să câștigăm aceste trei puncte. Ne dorim foarte mult să ajungem primii măcar în play-out și să continuăm munca pe care am început-o împreună în noiembrie. Mă bucur foarte mult și pentru jucători, fiindcă aveau nevoie de încredere. Și, să fiu sincer, și lumea, fiindcă din noiembrie și mai ales din ianuarie, nu prea a avut încredere. Jucătorii arată la fiecare meci și la fiecare antrenament că chiar sunt jucători de caracter și de valoare, gen Popescu. Știu că la Târgoviște e mai grea viața. Nu mi-a plăcut cum s-a luat decizia să investim în el și, na, până la urmă… (n.r. – interlocutorul intervine peste antrenor și nu îl lasă să-și ducă ideea la cap, ceea ce a vrut să spună Longo despre Iustin Popescu), a spus Diego Longo într-o intervenție telefonică la Metropola TV.

Chindia, în victoria cu 3-2 cu CS Tunari: Ius. Popescu – I. Albu (Rz. Tache 39′), Ad. Ioniță (C. Dinu 39′), Ius. Cristea, Fl. Plămadă (cpt.)(Max. Cojocaru 46′), Memolla, Bogaciuc, Matiș, Pesic, Rob. Moldoveanu (Boțogan 89′), Zivkovic (Romeo 81′). Rezerve neutilizate: M. Contra – Bg. Petre, Rz. Iorga, Mih. Popa.

Italianul, laude pentru președintele Boriga: ”Ne-a dat și entuziasm și ne-a dat un suport pe care nu l-am simțit până atunci”

Cu acest succes, Chindia a acumulat 31 de puncte și se menține la egalitate cu Steaua, care în prima etapă a play-out-ului a câștigat la Târgu Jiu, 2-0 cu Viitorul Pandurii. Bucureștenii sunt lideri datorită golaverajului mai bun, iar ambele echipe sunt matematic salvate de la retrogradare din acest moment, după ce s-au distanțat față de CS Tunari la 15 puncte, atâtea câte mai sunt puse în joc pentru fiecare formație în ultimele etape din acest tureu.

Diego Longo spune că obiectivul său este să câștige Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar apoi își dorește să rămână la club și pentru sezonul viitor.

Italianul l-a atins ”la inimă” și pe președintele Gabriel Boriga.

”Obiectivul acum e să câștigăm play-out-ul. Ăsta este primul obiectiv. Și părerea mea este că există un grup de jucători, în momentul ăsta, în care trebuie să investim, ca club. Avem noroc că îl avem acum ca președinte pe domnul Gabi Boriga. A venit, ne-a dat și entuziasm și ne-a dat un suport pe care nu l-am simțit până atunci și din momentul ăla parcă ceva s-a schimbat la toți și mă bucur. Sper să continuăm așa”, a declarat Longo, care a vorbit și despre faptul că i-a stricat debutul lui Dan Alexa ca antrenor la CS Tunari: ”Îmi pare rău, pentru că, sincer, Dan a fost jucătorul meu, împreună cu Fane Grigorie, și este un super-băiat. Dar sunt sigur, se vede munca lui, chiar dacă a trecut puțin timp, că va face lucruri bune, va scoate rezultate și asta chiar îi urez. Să fie totul ok.”

  • Apropo de Gabriel Boriga, acesta încă este președinte la Chindia, chiar dacă la momentul instalării sale, dar și în conferințele ulterioare susținea că va demisiona în momentul în care echipa nu va mai avea șanse de a prinde play-off-ul! Clubul nu a prins play-off-ul și joacă acum în play-out, fără șanse la promovare.

”Să fim împreună, să luptăm și zi de zi să câștigăm încredere până când vom promova”

Contra CS Tunari au înscris doi dintre jucătorii utilizați des de Longo, italian cu șapte partide oficiale de Liga 2 de când este antrenor la Chindia. Ante Zivkovic are 10 apariții în acest sezon și 6 goluri marcate, iar Ivan Pesic, una dintre puținele achiziții din iarnă, a bifat 4 jocuri și 2 goluri.

”Zivkovic era unul dintre jucătorii la care nu s-a apelat foarte mult și mă bucur pentru el acum, pentru că are goluri câte meciuri jucate are, plus un asist. Bravo lui. Trebuie să avem răbdare. Nu numai echipa, ci și afară (n.r. – probabil se referă la suporterii clubului), să fim împreună, să luptăm și zi de zi să câștigăm încredere până când vom promova. Dacă e anul viitor, să fie anul viitor”, a spus Longo, întrebat despre jocul Chindiei și cei doi atacanți.

În etapa următoare, a 2-a din play-out, Chindia joacă pe teren propriu cu Concordia Chiajna, altă mare pierzătoare din acest sezon. ”Va fi un meci frumos, pe Chiajna o știm foarte bine, am jucat și în campionat, dar și niște amicale. Îi știm, au jucători de valoare și va fi un meci frumos. Noi vom da 100 la sută pentru cele trei puncte și vom vedea ce va întâmpla”, crede Diego Longo.

Meciul dintre Chindia și Concordia are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște.

Foto: Alin Marinescu / Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-invins-la-limita-ultima-clasata-din-liga-2-progresul-spartac-19304573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-are-un-nou-sponsor-19304621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-viitorul-pandurii-19304410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

Marius ANGHEL 01 Apr. 2024, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă