Steaua a început cu dreptul play-out-ul, a câștigat la Târgu Jiu și și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2. Daniel Oprița: ”Scorul putea fi mult mai mare”

Mircea OGLINDOIU 30 Mar. 2024, 15:43 Liga 2
Steaua a început cu dreptul play-out-ul, a câștigat la Târgu Jiu și și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2. Daniel Oprița: ”Scorul putea fi mult mai mare”

După ce a ratat calificarea în play-off, Steaua a început cu dreptul play-out-ul Ligii 2.

În prima etapă din Grupa B, echipa antrenată de Daniel Oprița a câștigat, sâmbătă, lejer la Târgu Jiu, scor 2-0 cu Viitorul Pandurii, echipă pe care în etapa a 17-a din sezonul regular o învingea cu 5-0 în Ghencea, la începutul acestei luni.

În urma rezultatelor din această etapă, Steaua și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2.

Steaua s-a impus fără emoții în deplasarea de la Târgu Jiu, în debutul play-out-ului Ligii 2

”Militarii” au controlat și jocul din Oltenia, de la sfârșitul lunii. Au deschis scorul în minutul 16, prin Stephan Drăghici, cu un șut plasat, din interiorul careului, din pasa lui Chipirliu.

Steliștii au lovit și transversala, în minutul 24, prin Rareș Enceanu, dar cea mai mare ocazie a avut-o noul căpitan Robert Sierra, care, din doar 5 m, a trimis balonul peste poartă.

Bogdan Chipirliu n-a greșit ținta din poziție similară și în minutul 62 a dus scorul la 2-0.

Gazdele n-au avut replică și singurul șut pe spațiul porții din partea secundă l-au avut de-abia în minutul 85, prin nou-intratul Moisie.

Daniel Oprița, după victorii cu Viitorul Pandurii: ”Scopul nostru este acum să câștigăm play-out-ul”

S-a încheiat 2-0 pentru Steaua, care și-a propus pentru finalul sezonului să câștige play-out-ul.

”Scorul putea fi mult mai mare, ținând cont de modul în care s-a jucat și de ocaziile pe care le-am avut. Sunt oarecum nemulțumit că a fost doar 1-0 la pauză, fiindcă se putea întâmpla orice în partea secundă. Trebuia să avem altă atitudine și să fim mai concentrați la finalizare, dar până la urmă e important că am luat cele trei puncte, deoarece scopul nostru este acum să câștigăm play-out-ul. Suntem dezamăgiți că am ratat intrarea în play-off, fiindcă ne doream mai mult de la acest sezon, chiar dacă nu aveam drept de promovare”, a declarat antrenorul Daniel Oprița.

”Ne-a lipsit motivația. Chiar și mie mi-a scăzut entuziasmul”

Acesta știe ce i-a lipsit echipei sale de a ratat play-off-ul, dar nu știe dacă Steaua va mai continuă sezonul următor în formula actuală. Majoritatea jucătorilor se află la final de contract, inclusiv antrenorul.

”Probabil, ne-a lipsit și motivația în acest campionat, fiindcă sezonul trecut am fost în play-off și ne-am câștigat, pe teren, dreptul de a fi în prima ligă, iar entuziasmul a scăzut acum, chiar și la mine, în unele momente. Mai avem cinci meciuri și vedem ce se va întâmpla sezonul următor. Am mai auzit ceva zvonuri, că s-ar rezolva această problemă, dar nu știu ce șanse sunt. Nu știu ce va fi, nu știu dacă se va continua în aceeași formulă, dacă se va rezolva cu dreptul de promovare. În afară de Chipirliu și juniorii, la restul le expiră contractul la finele sezonului, chiar și mie”, a precizat Oprița.

Steaua, în victoria cu Viitorul Pandurii: Frănculescu – Dav. Maftei, Ceceri, Beța, Shehait (Ad. Ilie 46′), Mancuso, Rober Sierra (cpt.), Enceanu (Boiciuc 65′), Drăghici, Nacho Heras (Ad. Popa 65′), Chipirliu (Pau Miguelez 79′). Rezerve: H. Iancu – Vîrtej, Dobrescu, Raicu, Dav. Matei.

  • Hussein Shehait (18 ani) a fost folosit în premieră, chiar ca titular, în echipa de seniori a Stelei, Daniel Oprița înlocuindu-l pe internaționalul de juniori al clubului la pauză, cu Adrian Ilie.
  • Totodată, Oprița s-a oferit la acest meci banderola de căpitan spaniolului Rober Sierra, deși i-a avut pe teren pe Chipirliu, Beța și Drăghici, primii doi fiind căpitani în mai multe jocuri, iar ultimul primind banderola în partida trecută.

Steaua stă în etapa a 2-a din play-out

După succesul de la Târgu Jiu, împotriva echipei care a pierdut toate meciurile din 2024, Steaua se află în fruntea clasamentului din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, la egalitate de puncte, 31, cu Chindia, care astăzi a câștigat cu 3-2 la Buftea, cu CS Tunari.

Echipa lui Oprița va sta etapa viitoare, iar în runda a 3-a va întâlni, pe teren propriu, ultima clasată Progresul Spartac, formație matematic retrogradată. Meciul va avea loc, cel mai probabil, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11:00.

Probabil că Steaua nu va sta degeaba weekendul următor și își va programa un amical.

Totodată, în urma rezultatelor din prima etapă din play-out, Steaua s-a distanțat la 15 puncte de CS Tunari, ultima clasată pe locurile retrogradabile, și nu mai poate fi depășită de aceasta. În aceste condiții, echipa bucureșteană și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2.

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-cu-esec-pentru-cs-mioveni-in-play-off-0-1-cu-unirea-slobozia-19304395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-cu-csm-alexandria-la-debutul-in-play-out-19304394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-invinsa-din-nou-de-metaloglobus-19304389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-joaca-cu-cs-mioveni-in-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-19304307

Mircea OGLINDOIU 30 Mar. 2024, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă