OFICIAL | Diego Longo, out de la Chindia! Anunțul clubului despre italianul care mai avea un an contract și precizarea mai puțin întâlnită pe care ține să o facă

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 30 May. 2024, 18:40 Liga 2
OFICIAL | Diego Longo, out de la Chindia! Anunțul clubului despre italianul care mai avea un an contract și precizarea mai puțin întâlnită pe care ține să o facă

Chindia Târgoviște este o altă echipă din Liga 2 care în această vară își va schimba cu certitudine antrenorul. Clubul a anunțat joi, 30 mai 2024, în penultima zi cu Gabriel Boriga președinte, despărțirea de italianul Diego Longo, al treilea ”principal” care a condus trupa târgovișteană în sezonul 2023-2024, cel al revenirii în eșalonul secund după patru ani petrecuți în prima ligă.

  • CSC Șelimbăr, Ceahlăul Piatra Neamț și Campionii FC Argeș vor avea și ele noi antrenori, după despărțirile de Claudiu Niculescu, Cristian Pustai și Eugen Neagoe, toți fiind nume importante în fotbalul românesc.

Diego Longo și stafful său, out de la Chindia. Clubul anunță că despărțirea s-a produs ”fără plata vreunei despăgubiri”

Diego Longo (48 de ani) a preluat Chindia în noiembrie 2023, succedându-l pe Vasile Miriuță, și mai avea contract cu clubul încă un an, până în vara anului 2025.

În mai multe rânduri, președintele Gabriel Boriga spunea că nu i-ar fi făcut un astfel de contract italianului, fără niciun obiectiv, trimițând, astfel, săgeți către fostul președinte Lorin Petrescu, cel care l-a instalat pe banca tehnică.

Acum, Chindia anunță despărțirea, ”cu acordul părților”, de Diego Longo, dar și de întregul său staff tehnic.

Mai mult, gruparea târgovișteană ține să puncteze și că ”este vorba de o reziliere pe cale amiabilă, cu un an mai devreme de încetarea contractului, fără plata vreunei despăgubiri”. Astfel de precizări sunt aproape deloc întâlnite în comunicările cluburilor privind despărțirea de cineva, antrenor, jucător, etc.

  • Ne-am obișnuit că minciuna a devenit o specialitate pentru clubul Chindia, astfel că rămâne de văzut dacă ceea ce susține acum este și adevărat!

”Mulțumim, Diego Longo
AFC Chindia Târgoviște anunță încetarea, cu acordul părților, a relațiilor contractuale cu antrenorul principal al echipei de seniori, Diego Longo, precum și cu întreg Staff-ul acestuia. Menționăm ca este vorba de o reziliere pe cale amiabilă, cu un an mai devreme de încetarea contractului, fara plata vreunei despăgubiri.
Dorim să îi mulțumim atât lui Diego Longo cât și colaboratorilor acestuia pentru întreaga activitate depusă. Le urăm succes în cariera viitoare și suntem convinși ca vor continua să obțină rezultate remarcabile.
Am început deja procesul de recrutare pentru un nou antrenor principal care să preia conducerea echipei și să continue dezvoltarea proiectului nostru sportiv”, sună întreg comunicatul clubului dâmbovițean.

Diego Longo a încheiat sezonul țintind cu săgeți către conducerea Chindiei. Președintele Boriga: ”Dacă înțelegerea ar fi reziliată înainte de finalul contractului, ar avea dreptul la șase salarii compensatorii”

Chindia a început sezon 2023-2024 cu Dragoș Militaru, pe care l-a decis după doar trei meciuri, nicio înfrângere, doar două jucate în Liga 2. Ulterior l-a numit antrenor pe Vasile Miriuță, care a start pe bancă până după etapa 13. În acest timp, clubul și-a schimbat și președintele nou numit în vară, trecând de la Andrei Cordoș la sponsorul-vicepreședinte Lorin Petrescu.

Acesta din urmă l-a și adus ca antrenor pe Diego Longo, din Albania. Mai apoi, Petrescu demisiona copleșit de problemele financiare și de tot felul ale clubului, iar în locul său era adus, tot politic, Gabriel Boriga, aflat acum la penultima zi de mandat, deși el promisese că va pleca singur în momentul în care obiectivul promovării va fi ratat, lucru care s-a întâmplat de la jumătatea lunii martie.

După încheierea sezonului, Longo afirma că mai are contract cu Chindia și vrea să-l ducă la final. ”Eu mai am contract un an, dar 80 la sută dintre băieți nu mai au și nu se știe nimic. De conducere nu știu nimic. Din ce știu și mi s-a spus, președintele avea numai trei luni. Cred că rămân singur, cu trei-patru jucători, în momentul ăsta. Dar am contract și vreau să-l respect. Îmi fac treaba, cum am făcut până acum, și dau totul pentru Chindia și vedem ce va fi, În momentul acesta, sincer, nu știu nimic. Știu că sunt singur, rămas cu patru-cinci băieți”, declara Longo, la Metropola TV, după ultimul joc din play-out.

Legat de Longo și stafful său, Boriga avansa, la un post local tv, suma de 100.000 de euro ca și total al clauzelor de despăgubire în cazul demiterii. Mai apoi, președintele demisionar susținea următoarele despre antrenorul italian: ”Nu l-am adus eu, nu eu i-am făcut contractul. Ce pot să vă spun este că dacă înțelegerea ar fi reziliată înainte de finalul contractului, ar avea dreptul la șase salarii compensatorii.”

A găsit Diego Longo ceva mai bun?

Cum italianul încasa aproximativ 5.000 de euro lunar la Chindia, potrivit actului semnat cu președintele de la sosirea sa, Lorin Petrescu, plus cazare și masă, efortul financiar al clubului pentru despărțirea de Longo, în condițiile spuse de Boriga, ar fi fost de 30.000 de euro.

Tocmai ținând cont de asta, Chindia transmite acum ceea ce cluburile nu fac de obicei, să spună public mai multe detalii despre negocierile privind despărțirea amiabilă.

Sursele Liga2.ro spun că la ultima întâlnire cu jucătorii, într-un cadru mai relaxat, chiar înaintea meciului cu Slatina, Diego Longo s-ar fi arătat dispus să plece fără salarii compensatorii.

”Ne-a zis că dacă va avea vreo ofertă mai bună, inclusiv ca preparator fizic, va pleca. Și că nu e posibil să nu ai un teren de antrenament, cu iarbă, să nu ai condiții de recuperare, să iei salariul la 3-4 luni. Plus că nu îi suporta pe Ghergu și Croitoru, cu care fusese obligat să lucreze în ultima vreme”, spune o sursă din cadrul clubului târgovitean.

În acest moment, Chindia are contul blocat de ANAF din cauza problemelor financiare, însă, în cont are 0 lei, cum recunoștea și Gabriel Boriga zilele trecute. ”La ora asta, nu mai avem niciun leu în conturi. Nu mai sunt bani, ultimele plăți le-am făcut joi și vineri, din puținul ce îl mai aveam. Este posibil să vină bani spre finalul lunii iulie, la rectificarea bugetară a autorităților locale”, s-a exprimat, luni seară, Boriga, care a admis că jucătorii, antrenorii și angajații au deja două luni restante la plata salariilor.

  • Locul 10 în Liga 2, cu 17 puncte acumulate în 13 jocuri, ocupa Chindia când a fost adus Diego Longo. Cu italianul, echipa târgovișteană a disputat alte 12 partide, dintre care șase în sezonul regular și șase în play-out. La final, Chindia a terminat cu 38 de puncte, pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului. Ținând cont de numărul de puncte pe care îl are, despre Chindia se poate spune că a terminat pe locul 9 din 20.

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 30 May. 2024, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă