Concluziile lui Daniel Oprița după Chindia – Steaua 1-1: ”Trebuie să mă declar mulțumit.” Cum consideră că s-au descurcat jucătorii la primul meci din noul sezon, ce spune despre lot și ce-și mai dorește

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 00:35 Liga 2

Steaua a debutat cu o remiză în noul sezon al Ligii 2, ediția 2023-2024. A primit rapid gol în jocul de la Târgoviște cu Chindia, dintr-un penalty, însă a egalat în minutele finale, în prelungiri. 1-1 s-a încheiat jocul de pe stadionul ”Eugen Popescu”, unul plin și arhiplin în sectorul galeriei ”militarilor”, unde au stat în picioare circa 1.000 de fani.

Robert Moldoveanu a deschis scorul pentru Chindia, din penalty, în minutul 3, după ce tot el l-a obținut în secunda 50. Bogdan Chipirliu a egalat pentru Steaua în minutul 90+7, după ce arbitrul a arătat șase minute de prelungiri. Partida s-a încheiat în minutul 90+11.

Daniel Oprița, mulțumit și nu prea de punctul obținut de Steaua la Târgoviște

La finalul jocului, la flash-interviu, Daniel Oprița, antrenorul Stelei, s-a declarat mulțumit și nu prea de acest punct, având în vedere modul în care a decurs jocul, cu echipa sa primind gol încă din start și egalând in extremis.

”Acum, la final, sunt mulțumit, cu punctul ăsta, ținând cont când am egalat. Dar, așa, dacă mă iau după joc, când am egalat și ce am pregătit noi, că am venit să luăm cele trei puncte, nu sunt mulțumit. Și eu zic că se putea astăzi. Am pornic, practic, de la 0-1. A fost și o deplasare grea, cu o echipă bună, care își dorește promovarea, cu un public frumos, care și-a susținut echipa. Până la urmă, ce să zic, trebuie să mă declar mulțumit.

Sunt bucuros că echipa a jucat fotbal, din ce am văzut. O să mă mai uit o dată la meci, dar acum, la cald, eu zic că echipa a făcut un joc bun”, a spus Oprița la microfonul DigiSport.

”Dăruirea și fotbalul i-a răsplătit”

Daniel Oprița, aflat la startul celui de-al cincilea sezon ca antrenor al Stelei, a început în primul 11 doar cu patru jucători din vechiul lot: Beța, Drăghici, Matei și Chipirliu. Pe parcurs, dintre cei vechi, i-a mai introdus pe Chunchukov, Enceanu și Bărbulescu, în cazul acestuia din urmă fiind mult spus că a jucat, ținând cont că a petrecut pe teren doar câteva secunde în final, pentru ca timpul să treacă și arbitrul să fluiere sfârșitul.

Antrenorul Stelei a fost întrebat despre modul cum i s-a părut că s-a mobilizat echipa, cum au răspuns jucătorii la comenzile sale, având în vedere multele schimbări din lot.

”Pentru că sunt jucători valoroși, cu calitate, eu zic că s-au acomodat destul de bine. Bine, sunt și jucători străini, care mai le ia ceva timp până să se obișnuiască cu fotbalul din România. Dar eu zic că străinii utilizați, Sierra, Mancuso, au făcut o partidă bună. Sunt mulțumit de toți, de cei care au intrat, pentru că au crezut până la final și, până la urmă, dăruirea și fotbalul i-a răsplătit”, a spus Oprița.

Steaua în jocul cu Chindia: I. Pop (Mancuso 55′) – Dav. Maftei, Beța (cpt.), Vîrtej, Dobrescu – St. Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei (Frânculescu 55′), Buziuc (Enceanu 71′) – Chipirliu (Bărbulescu 90+10′), Boiciuc (Chunchukov 55′). Rezerve neutilizate: Frânculescu – Raicu, C. Avram, Rz. Florea, Ad. Ilie.

Oprița se laudă pentru achizițiile făcute și spune că are pe listă alți doi jucători ”cu mare calitate”, dar nu are buget

Oprița spune că și-ar mai dori cel puțin un jucător, un fundaș central. A pus ochii pe el, dar nu are bugetul necesar pentru a-l aduce la club. De fapt, spune apoi că sunt doi jucători de mare calitate pe care i-ar vrea.

Antrenorul s-a lăudat atunci când a auzit întrebarea că adversarii Stelei îi consideră echipa drept principală candidată la promovare fiindcă are unul dintre cele mai bune loturi.

”Iar avem cel mai bun lot? Dar cum l-am făcut, că bugetul e mai mic ca anul trecut? Sincer, mi-ar mai trebui cel puțin un jucător, dacă nu doi. Un fundaș central pe care l-am văzut, am vrut să-l aduc, dar bugetul, la momentul ăsta, nu-mi permite. Și cred că aș fi făcut o echipă și mai bună, pentru că aș avea doi jucători cu mare calitate care ar putea să vină, dar, la momentul ăsta, vedem dacă mai putem face ceva, în perioada asta de transferuri. Dar eu pot să spun că sunt mulțumit cu ceea ce am acum. E un lot echilibrat pe toate posturile, jucători cu calitate, dar e primul meci, mai vedem pe parcurs. Ar trebui să ne dea încredere jocul pe care l-am prestat”, a comentat Oprița despre acest aspect.

Nu știe nimic despre dreptul la promovare și nu comentează nici că FCSB a intrat pe stadionul Steaua

Steaua a început al treilea sezon de Liga 2 fără să aibă drept de promovare, din cauza formei sale juridice. De aceasta dată, clubul ar fi înștiințat FRF, în timpul regulamentar, despre faptul că încearcă să-și schimbe statutul într-o entitate de drept privat.

Întrebat despre asta, Oprița spune că nu știe nimic. ”Nu mi-a spus nimeni nimic. Nu prea merg la club să întreb. Trebuie să îmi văd de treabă, să fug jucătorii, să-i motivez, să joace, asta e meseria lor, de aia au venit, de aia au semnat contractele, să joace. Chiar nu știu, nu mai vreau să comentez de dreptul de promovare. Nici eu nu știu ce am de făcut, doar că trebuie să jucăm. Le-am spus jucătorilor să intrăm, să jucăm. Mai departe, nu pot să spun, chiar nu m-a informat nimeni, dacă avem sau nu avem”, a declarat antrenorul Stelei, care s-a abținut să vorbească despre faptul că FCSB a jucat zilele trecute în Ghencea, pe un stadion plin, și o va face din nou și zilele viitoare, în Conference League: ”Nu comentez. Eu comentez doar despre situația noastră. Astăzi au fost foarte mulți suporteri. Am spus-o de fiecare dată, și în anii precedenți am fost susținuți în deplasare, ne-am simțit ca asasă. Și astăzi au făcut o atmosferă extraordinară, le mulțumim pe această cale și sper că nu i-am dezamăgit. Era o dezamăgire să plecăm învinși, când ei au venit într-un număr așa de mare ca să ne susțină.”

Steaua ar putea juca primul meci de acasă chiar la Târgoviște, cu Metaloglobus

În final, fiindcă Steaua nu poate juca pe propriul stadion primul meci de acasă din noul sezon, după ce zilele trecute TAS a dat verdictul final, unul favorabil FRF, în urma apelului făcut de club față de decizia federației de a o sancționa-o pentru incidentele suporterilor din derby-ul cu Dinamo din sezonul regular trecut, echipa vrea să joace la Târgoviște partida cu Metaloglobus.

Oprița vrea pe ”Eugen Popescu”, dar nu știe dacă încă s-a ajuns la un acord.

”Nu știu dacă s-a rezolvat. Înainte să înceapă jocul erau doar discuții. Ne-am simțit bine. E un stadion foarte frumos, cu un gazon foarte bun, cu oameni cărora le place fotbalul. Vreau să-i felicit și pe ei, și pe suporterii Târgoviștei, pentru că au făcut o atmosferă extraordinară, chiar dacă am mai avut clinciuri. Ăsta este fotbalul. Le cer scuze și celor din staff, de pe banca Chindiei, pentru că m-am bucurat prea mult, dar așa trăiesc eu meciurile. Dacă i-am supărat, îmi cer scuze și lor și suporterilor lor”, a spus, în încheiere, Daniel Oprița.

Inițial, Steaua a primit de la TAS un verdict de suspendare a deciziei FRF până la o decizie finală. Suspendarea venea într-un moment în care Steaua își disputase deja trei jocuri de acasă pe un alt stadion decât cel propriu, la Mioveni, cele cu Chindia Târgoviște (scor 1-2), în Cupa României, Politehnica Timișoara (scor 3-1), în etapa a 9-a a Ligii 2, și Unirea Constanța (scor 5-0), restanță din etapa a 7-a. Apoi, la partida de acasă cu SC Oțelul (scor 1-0) se întorcea pe stadionul Steaua.

Acum, în urma deciziei finale de la TAS, Steaua este bună de plată a acelei amenzi de 83.750 lei și trebuie să mai joace încă un meci de acasă pe un alt stadion departe de București! Iar acest prim joc de acasă este chiar cel cu Metaloglobus și ar putea avea loc la Târgoviște, sâmbătă, de la ora 11:00!

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-dragos-militaru-dupa-chindia-steaua-1-1-19279563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-descrie-robert-moldoveanu-faza-penalty-ului-contra-stelei-19279498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-steaua-pe-un-stadion-plin-19279385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-aproape-de-numirea-ca-presedinte-la-gloria-buzau-19279426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-prezentat-lotul-cu-care-va-incepe-liga-2-19279321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-cu-echipament-nou-are-vesti-proaste-de-la-frf-19279231

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 00:35 Liga 2
Pe aceeași temă