Alexandru Boiciuc a ajuns la Steaua după ce și-a încheiat contractul cu Gloria Buzău: ”Vreau să obțin promovarea.” Bulgarul Mario Topuzov și alți doi jucători, prezentați și ei de ”militari”

Marius ANGHEL 01 Jul. 2023, 15:01 Liga 2

Steaua și-a prezentat în mod oficial alte patru achiziții perfectate în această vară. Este vorba despre Adrian Frânculescu, David Maftei, Alexandru Boiciuc și Mario Topuzov.

Dacă Frânculescu a fost prezent încă de la reunire, iar prezența lui Maftei și Topuzov la antrenamente era cunoscută, noutatea e reprezentată de Boiciuc.

  • În această campanie de achiziții, cu Steaua au mai semnat Alexandru Buziuc (ex CS Mioveni), Mihai Dobrescu (ex UTA), Ionuț Pop (ex CSM Slatina) și Daniel Vîrtej (ex Gloria Buzău).

Alexandru Boiciuc, de la Gloria Buzău la Steaua. Vrea să obțină din nou promovarea în prima ligă

Alexandru Boiciuc (25 de ani) este basarabean și ultima dată a evoluat pentru Gloria Buzău, în 24 de meciuri din Liga 2 în care a înscris 8 goluri. A fost integralist și în cele două jocuri de baraj de promovare cu UTA, iar în cele trei partide disputate în faza grupelor Cupei României a înscris 2 goluri.

Sezonul recent încheiat l-a început în prima ligă, la ”U” Cluj, pentru care a evoluat în 8 jocuri, fără să înscrie, iar apoi a ajung la Buzău, în septembrie 2022. Pentru ”U” Cluj a jucat în sezonul trecut de Liga 2, la finalul căruia a reușit promovarea în prima ligă.

La seniori a debutat în România, la CSMS Iași (actuala Poli Iași), în 2015, chiar în prima ligă, club la care și-a petrecut o parte din juniorat. În țară a mai evoluat apoi la Foresta Suceava (Liga 2), ASA Târgu Mureș (L2) și Academica Clinceni (L1). În cariera sa, jucătorul născut la Chișinău a mai evoluat și pentru Milsami Orhei (Moldova), Vejle (Danemarca), Sheriff Tiraspol, FC Sfîntu Gheorghe (ambele din Moldova), Karpaty Lviv (Ucraina) și SS Turris Calcio (Italia).

”Cu siguranță este un pas înainte și vreau să obțin promovarea cu această echipă, la fel cum am obținut-o și acum două sezoane cu ”U” Cluj”, a spus Boiciuc pentru Steaua TV.

Întrebat ce i-a spus Daniel Oprița la venirea sa la Steaua, Boiciuc a declarat: ”Mi-a zis bine ai venit și mi-a urat mult succes, să reușim lucruri frumoase împreună și cu siguranță vom găsi un numitor comun și deja simt acest lucru, pentru că stilul de joc pe care îl practică îmi este alături sufletului. Nu am o problemă cu concurența. Cu siguranță voi fi mândru dacă voi juca titular, dar la fel îl voi susține și pe celălalt, dacă va juca în locul meu.”

  • Boiciuc este al doilea jucător care a activat în sezonul trecut la Gloria Buzău și care ajunge la Steaua, după fundașul Daniel Vîrtej.

Adrian Frânculescu și David Maftei, prezentați oficial de Steaua

Portarul Adrian Frânculescu (18 ani), fost la CFR Cluj 2, în Liga 3, care în trecut a activat și la juniorii celor de la FCSB, s-a alăturat Stelei încă de la reunire. Primele declarații le-a oferit acum.

”Mă simt foarte bine, deja am o săptămână și jumătate cu băieții. Mă bucur că am venit aici. Eu zic că este un pas înainte și sper să reprezint acest club mare cu mândrie”, a spus Frânculescu, care îi va avea ca adversari pentru titularizare pe Horia Iancu și Ionuț Pop.

Primele declarații în tricoul Stelei le-a dat și David Maftei (18 ani), fundaș lateral originar din Vaslui care aparține de Farul Constanța, iar în sezonul trecut a evoluat în Liga 2 pentru Unirea Dej. A prins 27 de partide, 24 ca titular, și a înscris 1 gol.

”Pentru mine, mutarea de la Farul Constanța la Steaua București înseamnă foarte mult. Am venit la un club de tradiție din România, foarte mare și am venit să fac treabă foarte bună aici”, a comentat Maftei.

Mario Topuzov a ajuns la Steaua de la CSKA 1948 Sofia

Mario Magdalinov Topuzov, un mijlocaș stânga bugar de 24 de ani, vârstă pe care o va împlini în mai puțin de o lună, la 25 iulie. El vine de la CSKA 1948 Sofia, club unde a evoluat atât pentru prima echipă, în prima ligă a Bulgariei, cât și pentru cea secundă, activă în liga a doua. La Steaua a venti sub formă de împrumut de la bulgari.

În sezonul 2022-2023 a evoluat în 27 de jocuri (1178 minute) în prima ligă și 5 partide (424 minute) în liga a doua. Doar pentru echipa secundă a înscris, chiar de 3 ori.

În cariera sa a mai evoluat pentru Pirin Blagoevgrad, tot din Bulgaria, astfel că acum se află la prima experiență în afara țării.

În lotul Stelei se afla încă un bulgar, Tsvetelin Chunchukov (28 de ani), atacant căruia i-a expirat contractul ieri, iar clubul susținea că îl dorește în continuare. Momentan, nu a transmis dacă a reușit să ajungă la un acord cu el pentru prelungire.

  • În situația lui Chunchukov a fost, de exemplu, și Adrian Popa, cu care clubul nu a ajuns la un acord de prelungire a contractului. Și Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu și Ștefan Pacionel erau în aceeași situație.

https://www.youtube.com/watch?v=FC9MNd-KuKs

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-nu-mai-continua-cu-steaua-nu-ne-am-inteles-mesajul-transmis-de-club-dupa-despartirea-de-mijlocas-19276510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-virtej-dobrescu-si-pop-dupa-ce-au-semnat-cu-steaua-19276313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steauaa-doua-noi-achizitii-19276058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-liga-2-in-preliminariile-champions-league-gica-hagi-surprinde-si-ia-la-farul-un-fotbalist-de-la-steaua-exclusiv-19275870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-inceput-pregatirea-noului-sezon-de-liga-2-cu-24-de-jucatori-primele-patru-achizitii-sunt-doi-fotbalisti-din-prima-liga-si-doi-portari-de-ce-crede-daniel-oprita-ca-noul-sezon-va-fi-19275475

Marius ANGHEL 01 Jul. 2023, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă