Steaua a mers la TAS împotriva FRF, după sancțiunea primită în urma derby-ului cu Dinamo! Tribunalul din Elveția a suspendat decizia federației

Marius ANGHEL 12 Oct. 2022, 15:37 Liga 2
Steaua a mers la TAS împotriva FRF, după sancțiunea primită în urma derby-ului cu Dinamo! Tribunalul din Elveția a suspendat decizia federației

Steaua a mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) după ce Federația Română de Fotbal a sancționat-o cu o amendă de 83.750 lei și interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru meciuri, în urma incidentelor din derby-ul desfășurat în deplasare cu Dinamo, pe Arena Națională.

Primul verdict al TAS-ului a fost suspendarea deciziei FRF, până la soluționarea pe fond a apelului clubului din Ghencea.

Astăzi, de la ora 17:00, Steaua organizează la Mioveni meciul de acasă cu Unirea Constanța, al treilea desfășurat în afara Bucureștiului în urma deciziei comisiilor FRF, iar partida restantă din etapa a 7-a este în continuare programată.

TAS a suspendat decizia FRF împotriva Stelei până la soluționarea pe fond a apelului

În ședința din 6 octombrie 2022, Comisia de Recurs a FRF a respins ca nefondată contestația depusă de Steaua în urma sancțiunii dictate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în urma incidentelor petrecute pe Arena Națională, la jocul dintre Dinamo și Steaua, în care trupa ”militară” era mai pedepsită decât organizatorul întâlnirii.

Conducerea clubului din Ghencea nu s-a dat bătut și a apelat la ultima soluție pe care o mai avea, să meargă la TAS. A făcut acest demers luni, 10 octombrie, iar astăzi, 12 octombrie, instituția din Elveția a decis în primă fază suspendarea hotărârii comisiilor FRF.

”TAS a suspendat decizia FRF!
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a suspendat decizia Comisiei de Recurs a Federației Române de Fotbal, până la soluționarea pe fond a apelului.
Considerându-se nedreptățit de sancțiunile comisiilor federale, dar și de modul de interpretare al regulamentelor disciplinare, Clubul Steaua București s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, în urmă cu două zile.
Ca urmare a acestei acțiuni, forul de la Lausanne a comunicat astăzi, 12 octombrie, decizia pe care o prezentăm mai jos”, a transmis Steaua prin intermediul paginii sale de Facebook.

  • În urma acelui derby, Dinamo a fost sancționată cu 15.000 de lei și cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două jocuri, unul dintre ele disputându-l deja la Giurgiu, cu Unirea Slobozia (scor 1-0).

Steaua a organizat deja două jocuri de acasă în afara Bucureștiului și e pe punctul de a-l disputa și pe al treilea

Fiindcă suspendarea Stelei a fost disctată într-o zi mai puțin obișnuită de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF, într-o zi de vineri, spre seară, echipa nu a putut juca în acea sâmbătă în campionat, când trebuia să organizeze meciul cu Unirea Constanța, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2.

Astfel, jocul dintre Steaua și Unirea Constanța a fost reprogramat tocmai pentru astăzi, 12 octombrie, zi în care, iată, TAS decide suspendarea deciziei FRF. În mod normal, partida de astăzi ar fi trebuit din nou amânată, fiindcă Steaua, în acest moment, nu are de ce să își dispute jocurile de pe teren propriu pe un teren străin.

Partida cu Unirea Constanța este programată pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

Anterior, Steaua a organizat, în contul acelei suspendări dictate de FRF, alte două jocuri la Mioveni, pe care trebuia să le dispute în mod normal în Ghencea. Trupa antrenată de Daniel Oprița a evoluat în orașul din județul Argeș contra Chindiei Târgoviște (scor 1-2), în Cupa României, și Politehnicii Timișoara, în etapa a 9-a a Ligii 2.

  • Steaua a mai apelat la TAS și în finalul sezonului trecut al Ligii 2, când a cerut ca barajul de promovare în prima ligă dintre Chindia și Concordia Chiajna să nu se joace, fiindcă ea trebuia să dispute acel baraj în locul ilfovenilor. Tribunalul din Elveția i-a respins apelul din prima.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-aflat-verdictul-dupa-ce-a-contestat-sanctiunea-primita-in-urma-derby-ului-cu-dinamo-cate-meciuri-va-trebui-sa-joace-acasa-departe-de-ghencea-19248412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-considera-nedreptatita-si-discriminata-in-urma-sanctiunilor-dictate-de-frf-si-face-recurs-motivarea-hotararii-19246300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-steaua-sanctionate-de-comisia-de-disciplina-pentru-incidentele-de-pe-arena-nationala-militarii-amenda-mai-mare-si-stadionul-suspendat-pentru-mai-multe-etape-19245705

Marius ANGHEL 12 Oct. 2022, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă