Steaua și-a prezentat un nou echipament pentru noul sezon de Liga 2, iar în aceeași zi a primit o veste proastă din partea FRF. A pierdut apelul la TAS, e bună de plată și trebuie să joace încă un meci de acasă departe de casă

Marius ANGHEL 07 Aug. 2023, 17:41 Liga 2
Steaua și-a prezentat un nou echipament pentru noul sezon de Liga 2, iar în aceeași zi a primit o veste proastă din partea FRF. A pierdut apelul la TAS, e bună de plată și trebuie să joace încă un meci de acasă departe de casă

Steaua debutează marți seară în noul sezon al Ligii 2, la Târgoviște, cu retrogradata din prima ligă Chindia, iar cu o zi înainte de joc și-a prezentat un nou echipament pe care îl vor purta Horia Iancu și compania.

Între timp, clubul din Ghencea a scos la vânzare bilete pentru primul joc de acasă din ediția 2023-2024, cel cu Metaloglobus, însă ar putea avea o problemă, una de ultim moment. FRF a anunțat astăzi, 7 august, că TAS i-a respins clubului ”militar” apelul împotriva deciziei federației de a o sancționa cu 83.750 lei și de a-i interzice organizarea jocurilor pe propriul stadion pentru patru meciuri. În mod normal, partida cu Metaloglobus nu trebuie să aibă loc în Ghencea.

Steaua are patru rânduri de echipament în noul sezon al Ligii 2

Steaua va avea și în noul sezon al Ligii 2 echipament de la Adidas, iar în ziua de dinaintea debutului în campionat și-a prezentat al patrulea rând de echipament pe care echipa îl va avea la dispoziție.

Cel principal rămâne roșu-albastru, iar celelalte vor fi albastru complet, galben și gri.

Cel prezentat acum ca fiind al patrulea este cel albastru complet, privind fotografia publicată de club, însă, cel mai probabil, este vorba despre schimbarea acestuia, fiindcă Steaua a avut echipament albastru complet și în sezonul trecut. În octombrie 2022, trupa din Ghencea prezenta al treilea echipament, unul gri complet.

Comunicatul clubului nu este însă deloc explicit:

”Echipament nou pentru echipa noastră!
Roș-albaștrii vor beneficia în noul sezon, din partea sponsorului tehnic, de patru rânduri de echipament: roșu-albastru, albastru complet, galben și gri.
Jucătorii noștri s-au arătat încântați de calitatea superioară a echipamentului pe care-l vor avea la dispoziție și speră să obțină cât mai multe victorii în acest campionat.
Steaua debutează mâine, 8 august, în sezonul 2023-2024, în deplasare cu Chindia Târgoviște (ora 21:00)”, a informat Steaua.

Horia Iancu, noua achiziție Alexandru Boiciuc și Răzvan Florea au fost modele pentru prezentare noului echipament al Stelei:

Așa arăta vechiul echipament albastru complet al Stelei:

În etapa a 2-a a Ligii 2, Steaua joacă acasă cu Metaloglobus

Altfel, chiar dacă Steaua va juca marți seară, de la ora 21:00, la Târgoviște, cu Chindia, în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, clubul a început deja să comercializeze bilete pentru primul joc pe care echipa îl va disputa acasă.

În runda a 2-a, Steaua joacă tot marți, 15 august, de la ora 18:00, cu Metaloglobus București, echipă care a început campionatul cu un eșec pe teren propriu, 0-1 cu Șelimbăr.

Pentru acest joc, Steaua a anunțat deja începerea vânzării de bilete:

”BILETELE pentru meciul din data de 15 AUGUST 2023, dintre Steaua București și Metaloglobus Bucureşti, se pot achiziționa de pe site-ul https://www.entertix.ro/, iar în format fizic în librăriile Cărturești și rețeaua de hypermarketuri Carrefour.
De la casieria stadionului Steaua, biletele* se pot achiziționa după următorul program:
• LUNI (07.08.2023) 13.00 – 20.00
• MARȚI (08.08.2023) 08.00 – 15.00
• MIERCURI (09.08.2023) 12.00 – 19.00
• JOI (10.08.2023) 08.00 – 15.00
• VINERI (11.08.2023) 08.00 – 15.00
• MARȚI (15.08.2023) 10.00 – 18.00
*Biletele la lojă se pot achiziționa doar de la casieria stadionului.
Biletele achiziționate nu pot fi returnate.
– În limita locurilor disponibile:
– copiii cu vârsta de până la 14 ani vor avea acces în stadion numai însoțiți de un adult, în baza unui bilet GRATUIT, cu excepția biletelor în lojă. Un adult (cu abonament/bilet valid pentru meci) poate fi însoțit de maximum 1 copil.
– pentru pensionarii și militarii veterani din teatrele de operații se pun în vânzare bilete la tarif redus – 10 lei, în sectoarele desemnate din Tribuna a 2-a. Acestea se vor elibera pe bază de talon de pensie, respectiv legitimație/carnet de militar veteran în teatrele de operații;
– pentru veteranii de război se vor emite bilete GRATUITE, în sectoarele desemnate din Tribuna a 2-a, în baza carnetului de veteran de război.
ACESTE CATEGORII DE BILETE SE VOR ELIBERA LA CASIERIA DIN INCINTA STADIONULUI „STEAUA”, DUPĂ PROGRAMUL MENȚIONAT MAI SUS.
ÎN ZIUA MECIULUI NU SE VOR EMITE BILETE GRATUITE SAU BILETE CU TARIF REDUS.”

Steaua a pierdut apelul făcut la TAS împotriva FRF, privind sancțiunea primită în urma derby-ului cu Dinamo

Numai că Steaua are o problemă în a organiza acest jocpe stadionul Steaua, potrivit unui comunicat de ultimă oră emis de FRF și care privește o judecată la TAS între Steaua și FRF.

FRF a anunțat astăzi, 7 august, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a respins clubului ”militar” apelul împotriva deciziei federației de a o sancționa cu 83.750 lei și de a-i interzice organizarea jocurilor pe propriul stadion pentru patru meciuri. Decizia FRF venea după incidentele petrecute la derby-ul Dinamo – Steaua din sezonul regular al campionatului trecut, joc desfășurat pe Arena Națională.

Steaua a făcut apel la TAS și inițial a primit un verdict de suspendare a deciziei FRF până la o decizie finală. Suspendarea vedea într-un moment în care Steaua își disputase deja trei jocuri de acasă pe un alt stadion decât cel propriu, la Mioveni.

”Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni, 7 august, decizia privind sancționarea CSA Steaua de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF.
În urma incidentelor de la partida Dinamo – CSA Steaua din sezonul 2022-2023 al Ligii 2, clubul oaspete a fost sancționat de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu 83.750 lei și interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru meciuri. Decizia a fost menținută și de către Comisia de Recurs a FRF.
Prin hotărârea din 7 august 2023, TAS a respins apelul CSA Steaua și a confirmat deciziile comisiilor jurisdicționale ale FRF”, a transmis FRF.

Unde se joacă meciul cu Metaloglobus?

La acel moment în care obținea din partea TAS suspendarea sancțiunii primită din partea FRF până la o decizie finală, Steaua disputase deja două jocuri de acasă la Mioveni și l-a desfășurat și pe al treilea. Ulterior, revenea în Ghencea.

Steaua a organizat la Mioveni, în contul acelei suspendări dictate de FRF, meciurile cu Chindia Târgoviște (scor 1-2), în Cupa României, Politehnica Timișoara (scor 3-1), în etapa a 9-a a Ligii 2, și Unirea Constanța (scor 5-0), restanță din etapa a 7-a. Apoi, la partida de acasă cu SC Oțelul (scor 1-0) se întorcea pe stadionul Steaua.

Acum, în urma deciziei finale de la TAS, Steaua este bună de plată a acelei amenți de 83.750 lei și trebuie să mai joace încă un meci de acasă pe un alt stadion departe de București! Iar acest prim joc de acasă este chiar cel cu Metaloglobus!

Având în vedere că la Mioveni joacă acum două echipe din Liga 2, CS Mioveni și Campionii FC Argeș, care au meci direct chiar în data de 15 august, de la ora 21, Steaua nu are cum să joace la Mioveni partida cu Metaloglobus. Ar putea juca la Giurgiu!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-avram-si-gianluca-mancuso-prezentati-de-steaua-19278921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-intra-in-al-cincilea-sezon-ca-antrenor-al-stelei-19278834

Marius ANGHEL 07 Aug. 2023, 17:41 Liga 2
Pe aceeași temă