Andrei Erimia, dezamăgit de jucătorii săi la meciul cu CSC Dumbrăvița: ”Lipsă de implicare și responsabilitate greu de înțeles și de acceptat. O prestație jalnică.” Cum comentează faza controversată în care portarul advers nu a fost eliminat

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 15:33 Liga 2
Andrei Erimia, dezamăgit de jucătorii săi la meciul cu CSC Dumbrăvița: ”Lipsă de implicare și responsabilitate greu de înțeles și de acceptat. O prestație jalnică.” Cum comentează faza controversată în care portarul advers nu a fost eliminat

Progresul Spartac a pierdut meciul restant din prima etapă a Ligii 2 cu CSC Dumbrăvița, scor 1-3, marți, pe terenul de iarnă al bazei FRF de la Buftea, și continuă să fie ultima în clasament.

Dacă în precedentele două întâlniri directe dintre cele două echipe, bucureștenii reușiseră o remiză (0-0 în sezonul regular) și o victorie (3-2 în play-out), ambele partide având loc pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea, deci aveau un avantaj moral, de această dată s-a pierdut în urma unei evoluții jalnice, după cum susține antrenorul Andrei Erimia.

Andrei Erimia, după eșecul cu CSC Dumbrăvița: ”Mi-e destul de greu să înțeleg și să accept comportamentul și implicarea unor jucători”

Progresul Spartac a fost dominată în prima repriză și a cedat din nou pe final, înainte de pauză. CSC Dumbrăvița a punctat de două ori, de fiecare dată superb, în poarta lui Aurelian Păun, prin Andrei Toroc (40) și Bruce Nortey (42). Și Progresul Spartac a avut o ocazie mare, în minutul 44, când Mario Preda a trimis în bară.

Antrenorul Andrei Erimia a fost descumpănit la finalul jocului de modul în care au evoluat elevii săi. Cel puțin prima repriză i s-a părut jalnică. Dacă în urma unor eșecuri mult mai drastice a avut inclusiv aprecieri pentru jucători, de această dată a avut numai cuvinte de nemulțumire față de modul în care s-au prezentat pe teren.

”A fost o primă repriză foarte slabă, în care am luat iarăși două goluri după minutul 40. Mi-e destul de greu să înțeleg și să accept comportamentul și implicarea unor jucători, ținând cont că primul gol, dacă nu mă înșel, a plecat de la o fază statică, din jumătatea proprie, în care efectiv ne dăm la o parte și lăsăm adversarul să bată repede în față, după care sunt jucători care se opresc, se uită la adversari, nu-și urmăresc adversarii. O lipsă de implicare și responsabilitate greu de înțeles și de acceptat, ținând cont că era un meci restanță pentru noi, în care speram și credeam că putem obține mai mult de atât. Au mai fost vreo două faze în prima repriză în care lăsăm, de asemenea, adversarul să bată repede, în faze statice. O prestație jalnică în prima repriză.

E adevărat că la 0-2 am avut o bară. Din păcate, la fel ca la meciul cu Hunedoara, mingea a ieșit din poartă în loc să intre. Am fi intrat la pauză cu un 1-2 care ajuta să ne reașezăm și poate repriza a doua să încercăm să obținem egalarea. Cum am încercat în repriza a doua. Am avut o ocazie destul de mare prin Alexandrescu, însă am luat și al treilea gol și cam asta a fost povestea, acolo s-a închis meciul”, a comentat Erimia.

Faza în care arbitrul nu l-a eliminat pe portarul advers. ”E, efectiv, fără cuvinte. Nu ai cum sub nicio formă să dai galben la așa ceva”

Totuși, Progresul Spartac putea începe bine partea a doua a meciului și apoi ar fi avut o șansă mai mare să reintre în joc pentru a egala, cel puțin. Însă arbitrul Valentin Porumbel a decis să acorde doar cartonaș galben pentru atacul violent, fără minge, în afara careului, al portarului Trifon asupra lui Giovani Petcu. Partida a continuat însă 11 contra 11.

Andrei Erimia nu a putut găsi nicio explicație pentru acea fază, de ce arbitrul a acordat cartonaș galben și nu roșu. În opinia sa, eliminarea portarului Trifon trebuia să fie fără niciun dubiu.

”Vorbim de două aspecte legat de acest meci. Unul. Partea fotbalistică, unde, repet, am lăsat mult de dorit și clar e nevoie să îmbunătățim. Și arbitrajul. În special situația din începutul reprizei a doua, era 0-2, când nu știu cum ai putea să nu dai roșu la o fază de genul ăla. E absolut incredibil. Giovani Petcu e acum la spital cu comoție. E, efectiv, fără cuvinte. Nu ai cum sub nicio formă să dai galben la așa ceva. Minutul 46, era începutul reprizei, o acțiune bună, rapidă de atac, cu un pas în spatele liniei de fundași pentru Giovani, care e placat, o intrare violentă a portarului și arbitrul consideră că e nevoie doar de galben. Din păcate, asta a fost încă un minus pentru noi și a fost un pic mai greu. Ne-ar fi ajutat, probabil, și am fi avut mai multe șanse să schimbăm rezultatul, sau să avem o șansă în plus, nu știu. Cert e că e dezamăgitor să vezi o astfel de fază pentru care nu ar trebui să existe niciun fel de dubiu. E roșu clar. Asta e situația”, este de părere antrenorul Progresului Spartac.

Nu dă nicio șansă echipei dacă se prezintă la fel la meciul cu Viitorul Pandurii

În urma eșecului suferit în acest meci, Progresul Spartac a rămas doar cu 1 punct acumulat în primele cinci etape ale Ligii 2 și se află pe ultimul loc în clasament, 20, cu golaveraj 2-14.

În etapa următoare, a 6-a, bucureștenii vor evolua tot la Buftea, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00.

Erimia este decis să facă schimbări, altfel nu crede că echipa sa va avea vreo șansă în fața adversarului care are 4 puncte acumulate până acum și se află pe locul 15.

”Va trebui să încercăm să ne găsim forța interioară de a continua, de a ne prezenta la meci și a arăta mult mai bine. Sigur că acum lucrurile par destul de sumbre pentru noi, după înfrângerea asta, poate încrederea e la cote joase, însă vom încerca să regenerăm mental jucătorii și cu siguranță va trebui să schimbăm implicarea și modul în care vom juca. Cu siguranță va trebui să schimbăm pentru a avea o șansă cât de mică. Sigurul clar în momentul de față care în vine în minte e că dacă vom juca așa nu vom avea nicio șansă cu Viitorul Pandurii”, a mai spus Andrei Erimia.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-doua-intrebari-publice-pentru-arbitrul-valentin-porumbel-19284624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cosmin-stan-dupa-spartac-dumbravita-1-3-19284553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-csc-dumbravita-au-restanta-in-liga-2-19284478

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă