Claudiu Niculescu, înainte de meciul CS Mioveni – Rapid: ”Facem tot ce depinde de noi să câştigăm.” Cum crede că jucătorii săi vor suplini lipsa amicalelor

Autor: Silviu MIHAI Publicat: 04 Jul. 2020, 13:47 Liga 2
Claudiu Niculescu, înainte de meciul CS Mioveni – Rapid: ”Facem tot ce depinde de noi să câştigăm.” Cum crede că jucătorii săi vor suplini lipsa amicalelor

Al doilea meci al play-off-ului de promovare din Liga 2 nu mai este UTA – Petrolul, amânat din cauza cazurilor de COVID-19 de la echipa prahoveană, ci CS Mioveni – Rapid, programat tocmai marți, de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Va fi o reîntâlnire între două formații care au oferit un joc spectaculos în sezonul regulat. Pe aceeași arenă, giuleștenii s-au impus cu un nemilos 5-1. Acum, pe banca celor două cluburi nu se mai află Marius Stoica și Daniel Pancu, ci Claudiu Niculescu, respectiv Dan Alexa.

Claudiu Niculescu: ”Eu zic că suntem pregătiţi de începerea play-off-ului, e posibil să nu avem ritm de joc”

Înaintea acestui joc, Claudiu Niculescu a vorbit despre nivelul de pregătire la care este echipa sa, atenţionând că lipsa jocurilor amicale ar putea fi o problemă în debutul acestui play-off. CS Mioveni a desfășurat un singur joc test în această perioadă de pregătire, cu Astra, la Ploiești, unde a pierdut in extremis cu 2-1.

”Pregătirea, până acum, a decurs foarte bine. A fost mai greu la început, în primele 14 zile, când antrenamentele s-au făcut cu câte patru jucători. Per total sunt mulţumit de modul cum s-au pregătit jucătorii. Am mai suferit şi o să suferim din cauza lipsei jocurilor amicale, dar mă bazez foarte mult pe dorinţa lor de a evolua la anul în Liga 1. Eu zic că suntem pregătiţi de începerea play-off-ului, e posibil să nu avem ritm de joc, dar ne dorim multe şi sper ca acest lucru să fie suplinit de dorinţa mare a jucătorilor. Jucăm în primul meci cu Rapid, un adversar exterm de greu. Venim după o perioadă foarte lungă în care nu am jucat”, a spus Claudiu Niculescu.

În schimb, în perioada de pregătire, Rapid a desfășurat trei meciuri amicale. Pe primul l-a pierdut cu Dinamo (scor 0-1, la Săftica), în al doilea a remizat cu Astra (2-2, la Giurgiu), iar ultimul a fost câștigat cu 4-1 cu o adversară din play-off, Turris Oltul, la Turnu Măgurele.

În meciul direct din sezonul regulat, Rapid s-a impus cu 5-1 la Mioveni prin golurile marcate de Antonio Sefer (8′), Facundo Mallo (39′), Petre Goge (58′), Cătălin Hlistei (75′) și Brigton Labeau (90+1′). Pentru argeșeni a marcat Simon Măzărache în minutul 27.

”Va fi greu, dar facem tot ce depinde de noi să câştigăm acest meci”

Claudiu Niculescu își dorește o victorie la debutul în play-off, pentru ca CS Mioveni să își mărească și mai mult șansele de a promova.

”Adversarul este o echipă de tradiţie, care şi-a propus promovarea, cum de altfel şi-au propus toate echipele din play-off. Trebuie să abordăm partida cu mare încredere, cu mare dorinţă de a câştiga cele trei puncte puse în joc. Acesta este lucrul cel mai important în acest moment. Ar fi extraordinar de bine dacă am reuşi o victorie la debutul acestui mini-turneu. Va fi greu, repet, dar facem tot ce depinde de noi să câştigăm acest meci!”, a mai declarat Niculescu, care, de la revenirea la CS Mioveni, a condus un singur meci de pe bancă, remiza de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău (scor 0-0), chiar dinaintea de suspendarea campionatului din cauza pandemiei.

Play-off-ul Ligii 2 a debutat vineri cu meciul de la Turnu Măgurele dintre Turris Oltul și Campionii FC Argeș. Cele două echipe au remizat la scorul de 0-0, cu toate că piteștenii au evoluat o repriză în inferioritate numerică. Clasamentul actual este condus de UTA, cu 25 de puncte, urmată de Turris Oltul, cu 21 de puncte. Campionii FC Argeș și CS Mioveni au câte 20 de puncte, iar Petrolul și Rapid au câte 19 puncte.

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

Autor: Silviu MIHAI Publicat: 04 Jul. 2020, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă