Claudiu Niculescu, despre achizițiile din această iarnă ale Șelimbărului: ”Sunt jucători serioși și dornici de performanță! Lotul este conturat în proporție de 99 la sută”

Ovidiu BOICA 16 Jan. 2024, 12:19 Liga 2

Antrenorul liderului Ligii 2 după primele 15 etape scurse din actualul sezon, Claudiu Niculescu, a vorbit la finalul săptămânii trecute despre jucătorii transferați în această iarnă. A lucrat cu doi dintre aceștia în trecut, este vorba despre Gabriel Deac și Alexandru Darius Pop, susținând despre ambii că sunt dornici de performanță.

Claudiu Niculescu a adăugat că CSC Șelimbăr își mai dorește o achiziție în această perioadă pre-competițională, un mijlocaș central defensiv, acolo unde se poate baza, pentru moment, pe Panos, Moussinga și Tudor Călin.

”Pâîn acest moment, au venit trei jucători pe care-i cunosc foarte bine. Cu doi dintre ei am mai lucrat în trecut, sunt jucători care – cu siguranță – ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul pe care-l avem. Sunt jucători serioși și dornici de performanță.

Bineînțeles, au mai plecat câțiva jucători. Mai suntem în discuții cu un jucător, să sperăm că-l putem aduce. Dacă nu, lotul este conturat în proporție de 99 la sută, așa că nu este nicio grabă pentru noi. Vom vedea, zilele acestea, dacă mai vine un jucător, sau nu”, a afirmat Niculescu.

Cel de-al treilea jucător la care face referire este atacantul Stefan Visic, care a mai făcut parte din lotul ”călăreților roșii”, fără a apuca însă să debuteze într-un meci oficial și care se întoarce acum la CSC Șelimbăr. Ultima dată a evoluat în Liga 3, la Minerul Ocna Dej, de unde fusese luat de șelimbăreni în vara anului 2022, atunci clubul numindu-se Someșul Dej.

Claudiu Niculescu a omis să amintească și de al patrulea transfer, cel al portarului Marius Aldescu, venit din Liga 3, de la Sporting Roșiori, pentru a-i face concurență lui Alexandru Roșca, integralist în primele 15 etape. Aldescu i-a luat locul lui Aleksander Mitrovic, plecat de la echipă în această iarnă.

CSC Șelimbăr mizează și pe juniori din propria curte

CSC Șelimbăr s-a despărțit, în această iarnă, de trei jucători compatibili regulii ”under”, Aleksander Mitrovic, Eric Vînău (cedat la FC Bihor) și Robert Răducioiu, la care se adaugă Denis Ursu, împrumutat în prima parte a sezonului la ACS Mediaș, în Liga 3, iar Alexandru Luca a anunțat conducerea că își dorește să meargă la o echipă la care să joace mai mult.

În schimb, Claudiu Niculescu va miza mai mult pe juniorii din propria academie, ultimii cooptați în lot, cel puțin pentru perioada de pregătire fiind Darius Cosma (fundaș, 2006), David Cosma (portar, 2007) și Eduard Lenghel (atacant, 2007). Robert Gliga (fundaș, 2006) și Valentin Drăghescu (mijlocaș, 2006) au prins și lotul în ultimele meciuri din 2023, dar încă n-au debutat în Liga 2.

”Am spus, în momentul în care s-a terminat sezonul de toamnă, că vom încerca să ne axăm pe cât mai mulți jucători din academia noastră. În acest moment, avem șapte jucători din academie și urmează să-i urmărim și pe ceilalți copii în meciurile pe care le vor avea în primăvară, pentru că sunt toți sub observația noastră. În acest moment, doar cei pe care-i știți au făcut pasul la prima echipă, se vor antrena cu noi, dar nu am închis acest flux, pentru că îmi doresc să dau șansă multor copii din propria academie, mai ales că, în vară, din sezonul următor, vom intra pe categoria lor de vârstă, cei născuți în 2006. Așa că, împreună cu staff-ul meu, îi vom urmări și pe ceilalți și cred eu că vom mai aduce în perioada următoare și alți jucători de la academia noastră”, a mai spus Niculescu.

”Călăreții roșii” din Șelimbăr, dornici de antrenament

”Călăreții roșii” s-au reunit în urmă cu o săptămână, iar până în data de 27 ianuarie se vor pregăti la Sibiu și în împrejurimi. Claudiu Niculescu va conduce și în următoarele două săptămâni antrenamente preponderent cu caracter fizic, urmând ca primele jocuri amicale să fie disputate în cantonamentul din Antalya.

Niculescu susține că jucătorii săi au fost dornici de a reveni la antrenamente după o vacanță destul de lungă, de sărbători, dar și că aceștia vor avea de suferit în această perioadă.

”Jucătorii sunt dornici de antrenament! A fost și o vacanță destul de lungă. A fost o revedere plăcută. Îi văd pe băieți motivați. Ei știu că urmează o perioadă foarte grea, o perioadă urâtă pentru ei, dar o perioadă utilă și – zic eu – necesară. Urmează zile destul de grele, zile cu câte două antrenamente până la plecarea în cantonamentul din Turcia, unde sper să ne pregătim bine și să ne reîntoarcem de acolo sănătoși.

Până la finalul pregătirii, programul este făcut. În prima parte ne vom antrena aici, după care vom merge în Turcia, apoi vom reveni în țară, având deja stabilit un meci amical. Încercăm să mai găsim unul, o să vedem la momentul respectiv. Ideea este că programul este făcut în așa fel încât, la ora primului meci oficial, împotriva celor de la Viitorul Pandurii, să fim într-o formă care să ne permită să ne întoarcem cu un rezultat bun”, a afirmat Niculescu.

Altfel, Claudiu Niculescu a remarcat faptul că este diferență mare între perioadele de pregătire din vară, respectiv iarnă. Antrenorul a acuzat faptul că ședințele de pregătire au de suferit din cauza condițiilor meteo: ”Ca metodică, (n.a. diferența) nu foarte mare! Dar, este diferență, pentru că vremea ne creează mari probleme. Așa că, ar trebui să ne adaptăm, să schimbăm aproape săptămânal locația pentru că, iată, traversăm o perioadă cu ger foarte mare și – repet – acest lucru ne-a creat niște probleme de organizare, dar ne-am adaptat și trebuie s-o scoatem la capăt.”

La finalul săptămânii trecute, jucătorii CSC Șelimbăr au efectuat Testul Gacon, iar preparatorul fizic Andrei Antoce a vorbit despre asta:

Foto și video: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valmir-berisha-si-danilo-babovic-s-au-despartit-de-csc-selimbar-19297351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-aldescu-a-semnat-cu-csc-selimbar-19297248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-nastasie-si-eric-vinau-s-au-despartit-de-csc-selimbar-19297006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-nastasie-si-eric-vinau-s-au-despartit-de-csc-selimbar-19297006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-speriat-europa-19296847

Ovidiu BOICA 16 Jan. 2024, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă