Cum vrea Chindia să umple tribunele la meciul ultimelor speranțe de play-off, cu penultima clasată CSM Alexandria

Bogdan ISTRATE 06 Mar. 2024, 22:57 Liga 2
Cum vrea Chindia să umple tribunele la meciul ultimelor speranțe de play-off, cu penultima clasată CSM Alexandria

Chindia Târgoviște este la un pas mic de ratarea matematică a obiectivului, calificarea în play-off, la capătul unui sezon regular în care a avut trei președinți și patru antrenori!

Echipa de lângă Turn are nevoie de un întreg lanț de minuni pentru a prinde grupa de promovare din Liga 2, după ce a pierdut puncte cu nemiluita, mai ales pe teren propriu, la revenirea pe ”Eugen Popescu” după patru ani de Liga 1 în pribegie.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Chindia joacă acasă cu CSM Alexandria, iar orice alt rezultat în afara victoriei o scoate din calculele pentru a prinde cel puțin locul 6. Tocmai de aceea, oficialii clubului încearcă din răsputeri să readucă lumea la stadion: intrarea va fi liberă pentru doamne și domnișoare, care vor primi și câte o eșarfă în culorile clubului, doar-doar să se strângă mai mulți fani la meciul cu teleormănenii, altfel netelevizat.

Bilete gratuite și eșarfe pentru doamne și domnișoare, de la Chindia, pentru meciul cu CSM Alexandria

Comunicarea și – parțial – imaginea au părut să se îmbunătățească la Chindia în ultimele săptămâni, după instalarea lui Gabriel Boriga în funcția de președinte. Om de sport, fost primar și fondatorul CSM Târgoviște, Boriga are însă o misiune extrem de dificilă la club, să repare în patru etape ce au stricat alții în precedentele 15 runde, și aici ne referim la conflicte, alcătuire de lot, schimbări pe banca tehnică, litigii și memorii, procese în instanțele civile și așa mai departe.

Iar primul pas al echipei a fost greșit, 0-0 cu Metaloglobus, pe teren propriu. A ieșit, apoi, victorie la Dej, 3-1 contra Unirii fostului său antrenor din startul sezonului, Dragoș Militaru, fără suporteri alături, chit că conducerea le-ar fi asigurat transportul.

  • 25 de puncte are Chindia după 17 etape și ocupă locul 9 în Liga 2, în timp ce adversarul de sâmbătă, CSM Alexandria, se află pe locul 19, penultimul, cu 8 puncte

Chindia, misiune aproape imposibilă pentru a prinde play-off-ul Ligii 2

Nu greu, ci foarte greu, aproape imposibil, cum subliniam mai sus! Cu 25 de puncte, Chindia e obligată să câștige la scor cu CSM Alexandria și să bată în deplasare pe terenul liderului CSC Șelimbăr, doar pentru a putea spera.

Asta pentru că, în acest moment, trei echipe sunt deja calificate în play-off, CSC Șelimbăr, Corvinul și Unirea Slobozia. Gloria Buzău are nevoie de un punct în două etape pentru a depăși maximul teoretic al Chindiei (31p Gloria acum), iar CS Mioveni, cu 29 de puncte, ar depăși și ea cel mai bun parcurs al târgoviștenilor în final de campionat cu o singură victorie. FK Miercurea Ciuc, la rândul ei, cu un succes cu Ceahlăul sau la Dumbrăvița, face 31 de puncte, avantaj meci direct în cazul unei egalități cu Chindia la 31.

În concluzie: ca Târgoviștea să prindă play-off-ul, Gloria ar trebui să piardă ambele meciuri rămase de disputat, Miercurea Ciuc să nu câștige vreunul, la fel ca CS Mioveni. Poate intra în calcule și Steaua, care cu victorii la Mioveni și acasă cu Tunari ar egala Chindia într-un scenariu amintit, cu două succese și ea, dar i-ar fi superioară la golaveraj, după de în meciul egal au fost egale.

  • 10, 15 și 20 lei costă biletele la Chindia – Alexandria, pentru bărbați
  • 2.500 de spectatori au fost la Chindia – Metaloglobus, primul meci oficial din 2024 la Târgoviște

Foto: Marius Tudor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/liga-3/observator-frf-suspendat-si-amendat-dupa-ce-a-fost-denuntat-de-un-arbitru-19301684

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-a-pus-temelia-simbolica-pentru-viitorul-stadion-lego-al-timisoarei-19301661

Bogdan ISTRATE 06 Mar. 2024, 22:57 Liga 2
Pe aceeași temă