Dragoș Militaru, învins de Chindia, fosta sa echipă, chiar de ziua sa: ”Aniversare e mai tristă.” Unde s-a făcut diferența în meciul de la Dej

Marius ANGHEL 02 Mar. 2024, 16:52 Liga 2
Dragoș Militaru, învins de Chindia, fosta sa echipă, chiar de ziua sa: ”Aniversare e mai tristă.” Unde s-a făcut diferența în meciul de la Dej

De ziua sa, aniversarea a 34 de ani, antrenorul Dragoș Militaru nu s-a ales cu cadoul mult dorit din partea jucătorilor săi. Unirea Dej a pierdut meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, scor 1-3, adversara fiind chiar echipa cu care semna în vară, căruia îi forma lotul după retrogradarea din prima ligă, dar care i-a făcut vânt după doar două jocuri disputate în campionat, în care nici măcar nu pierduse, ci obținuse remize.

Trupa clujeană nu s-a ales cu nimic din primul meci oficial disputat acasă în 2024 și pică înapoi pe locul 18 în Liga 2, fiind devansată din nou de CS Tunari, pe care o învinsese runda trecută.

Dragoș Militaru rămâne, totuși, optimist că se mai pot obține puncte în ultimele două etape din sezonul regular, pentru ca în play-out să se dea bătălia pentru evitarea retrogradării.

Unirea Dej a pierdut contra Chindiei, de ziua antrenorului său, fostul ”principal” al târgoviștenilor

Unirea Dej a început bine meciul cu Chindia și a avut situații prin Bîrnoi (5), Dulca (11) și Daniel Pop, acesta din urmă ratând ținta din doar 5 metri. A venit apoi golul lui Victor Bogaciuc (24), contrar cursului jocului, iar trupa târgovișteană a înscris încă o dată și la al doilea șut experiat pe poartă. De această dată a marcat Ante Zivkovic (29).

Au urmat două schimbări gândite de Militaru și până la pauză Dulca a avut o bună situație de a înscris dintr-o lovitură liberă din fața careului, însă nu l-a putut învinge pe Iustin Popescu.

Introdus în minutul 32, Denis Golda a dat speranțe de revenire dejenilor în minutul 54, când a marcat, dar debutantul Chindiei Ivan Pesic le-a distrus în minutul 66, atunci când a dus scorul la 3-1 pentru echipa sa, rezultat care a rămas până la final.

”Aniversare e mai tristă pentru că nu am reușit un rezultat bun. În rest, ziua trebuie să rămână la fel pentru mine și nu numai, pentru oricine care e sărbătorit. Asta e, s-a nimerit să fie meciul astăzi și îmi pare rău că nu am putut să facem mai mult, în special pentru faptul că venisem după un meci foarte bun în deplasare la București, și pentru lumea care a venit astăzi în tribune să ne susțină după trei luni. Acum nu mai avem ce să facem, trebuie doar să ne uităm, să analizăm ce am greșit, ca să vedem în ultimele astea două meciuri câte puncte mai strângem și, apoi, când se trage linia, să vedem în ce grupă suntem și ce mai avem de făcut mai departe”, a comentat Dragoș Militaru la finalul jocului.

”Au înscris din execuții foarte frumoase”

Antrenorul Unirii Dej a lăudat execuțiile lui Ante Zivkovic și Ivan Pesic, marcatorii golurilor doi și trei ale Chindiei.

”Cred că noi am început foarte bine jocul, am avut minim trei situații, chiar ocazii, destul de mari. Nu am putut să fructificăm. Mă rezum doar la golul doi și trei al lor, care au fost două execuții foarte frumoase și cam asta cred că a făcut diferența. Au înscris din execuții foarte frumoase, pe un fond, în prima repriză, bun al nostru. Iar în repriza a doua, când revenisem în joc, la 2-1, din nou am luat un gol dintr-o execuție care se întâmplă o dată la câteva meciuri”, a mai spus Militaru despre joc.

Unirea Dej: Moroz – Pruteanu (Vic. Stancovici 71′), D. Pop (Hofman 32′), Tud. Telcean, Al. Șuteu (Al. Militaru 69′) – Chira (Roș 69′), Kereki (cpt.), Ad. Pop – Al. Dulca, Blaj (Golda 32′), Bîrnoi. Rezerve neutilizate: R. Pop – Roș, Aur. Ciuciulete, Cip. Călugăr, Fulga.

Unirea Dej s-a întors pe locul 18. ”Trebuie să ne luptăm până la final”

În urma acestui eșec, Unirea Dej a coborât din nou o poziție în clasamentul Ligii 2, pe 18, cu 13 puncte, fiind devansată de CS Tunari (19 puncte), pe care a învins-o în deplasare runda trecută și care astăzi s-a impus cu 1-0 la Turnu Măgurele în fața celor de la CSM Alexandria (locul 19, 8 puncte).

Militaru e de părere că situația este aceeași pe care o știa încă de anul trecut. Și-ar fi dorit patru puncte din primele două jocuri din 2024, însă speră să obțină mai multe în următoarele două meciuri, pentru ca play-out-ul să îl înceapă dintr-o poziție mai apropiată de locurile care asigură salvarea de la retrogradare.

”E clar că noi aveam nevoie de puncte și nu putem să urcăm foarte mult în clasament în aceste etape. Dar trebuie să ne luptăm până la final. De asta am venit, am știut și în decembrie, când s-au încheiat primele 15 etape, că sunt patru meciuri din care dorim să scoate cât mai multe puncte și apoi lupta o să înceapă în play-out. Acolo o să fie 18 puncte. Acum mai sunt șase puse în joc, au fost 12. Din primele șase puncte am luat trei. Mi-aș fi dorit să fie patru sau șase, dar mai sunt două meciuri și trebuie să acumulăm puncte, să fim acolo, cât de cât, aproape de toți ceilalți. Nu este o situație nouă. Așa era și în noiembrie, așa a fost și în decembrie, așa am început și acum o săptămână. Nu s-a schimbat foarte mult, doar că am mai adăugat trei puncte săptămâna trecută. Dar trebuie să rămânem încrezători până la urmă, fiindcă lupta este până la capăt. Mai sunt 24 de puncte puse în joc”, a declarat Militaru.

Urmează două meciuri cu contracandidate în lupta pentru menținerea în Liga 2, Metaloglobus și Concordia

În sezonul regular va mai avea meciuri cu Metaloglobus, în deplasare, la Clinceni, și Concordia Chiajna, acasă, adversare care au câte 22 de puncte și care termină etapa pe locurile 12 și 13.

Antrenorul Unirii Dej spune că se va merge spre București, pentru întâlnirea cu Metaloglobus, pentru a se obține puncte.

”În primul rând, avem jucători accidentați, minim doi, astăzi. Nici nu știu dacă mai avem suspendați după acest joc. O să fie o deplasare lungă. Jucăm cu o echipă care astăzi a câștigat, nu a luat gol în primele două meciuri. Clar nu o să ne fie ușor. E o echipă care se luptă și ea pentru a ocupa un loc cât mai bun la finalul celor 19 etape, să intre într-o grupă cât mai bună de play-out. Din moment ce a bătut pe Chiajna astăzi, 2-0, e o echipă bună. Nu a pierdut la Târgoviște, 0-0 cu Chindia. Nu o să fie ușor, dar niciun meci nu este ușor pentru noi. Nici la Tunari nu a fost ușor, nici astăzi. Trebuie să ne refacem, sper să fim câți mai mulți apți și să mergem să luăm puncte de la București”, a încheiat Dragoș Militaru.

Ultimul loc care asigură menținerea în Liga 2 este ocupat din această etapă de CSC Dumbrăvița, cu 19 puncte.

Declarațiile lui Dragoș Militaru după Unirea Dej – Chindia Târgoviște 1-3:

Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-cu-ceahlaul-si-continua-seria-neagra-19301405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-biletele-de-play-off-in-buzunar-unirea-slobozia-si-a-permis-sa-piarda-acasa-cu-fk-miercurea-ciuc-adrian-mihalcea-despre-golul-egalizator-anulat-echipei-sale-greseala-enorma-sper-ca-a-19301360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-trece-fara-probleme-de-dumbravita-19301354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL 02 Mar. 2024, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă