Explicațiile lui Diego Longo după egalul Chindiei cu Metaloglobus: ”E o presiune foarte mare, e greu să jucăm”

Bogdan ISTRATE 25 Feb. 2024, 18:01 Liga 2

Chindia a jucat slab pe teren propriu cu Metaloglobus (scor 0-0) și nu a fost capabilă nici măcar să își creeze ocazii la poarta echipei lui Ianis Zicu.

În atare condiții, și la capătul unui meci șchiop, încheiat în inferioritate numerică după eliminarea lui Roberto Romeo în minutul 75, pentru cumul de cartonașe galbene, echipa din Târgoviște se poate considera multumită cu un punct în etapa a 16-a a Ligii 2.

Diego Longo, după remiza Chindiei cu Metaloglobus: ”Meciul a fost controlat, dar ne-a fost frică la ultima pasă”

La conferința de presă, antrenorul Diego Longo a avut un discurs ambiguu, vorbind în repetate rânduri despre o presiune imensă pe echipă, fără a spune de unde ar veni această presiune.

Problemele cu banii au fost aproape rezolvate, jucătorii și salariații clubului primind două salarii și jumătate, chiar trei, în funcție de restanțe, doar de la instalarea ca președinte a lui Gabriel Boriga. Suporterii s-au întors pe stadion, 2.500 au fost sâmbătă, însă echipa le-a rămas mult datoare. Matiș și alții au fost apostrofați de public.

”E o presiune foarte mare, e greu să jucăm. Meciul a fost controlat, dar ne-a fost frică la ultima pasă. Degeaba am controlat meciul, trebuia să câștigăm. A fost și cartonașul roșu, când trebuia să forțăm mai mult. Am încercat, dar nu a fost ușor. Rămân trei victorii de obținut. Sunt șanse la play-off, încă putem obține zece puncte din patru etape. Echipa face nouă puncte, cine e împotriva echipei, nu face. Echipa face tot ceea ce poate, pentru a obține nouă puncte. Jocul a suferit în meciul acesta, trebuia să ne luăm mai multă responsabilitate în ultima treime. Nu e ușor când ai atât de multă presiune pe tine. Eu vorbesc doar despre meci, despre jucătorii care au fost aici. Pentru nivelul lui Matiș, a greșit mult în acest meci. Avem jucători care pot să facă diferența, dar în acest meci nu au reușit ceea ce am pregătit înainte”, a vorbit Diego Longo la final.

Un singur jucător nou în primul 11 al Chindiei

În conferința organizată de club înaintea meciului cu Metaloglobus, joi, Diego Longo spunea că echipa sa are liniște, dar și că este peste adversarii pe care îi mai are de întâlnit în sezonul regular.

”Nu avem multe dubii despre ceea ce putem face. (…) Suntem mai liniștiți de când a venit domnul Gabriel Boriga în funcția de președinte, s-a văzut atitudinea lui, e aproape de noi, dar noi suntem pe teren, noi trebuie să rezolvăm. Trăim pentru meciul acesta, altceva nu ne interesează. Numai de noi depindem să ajungem în play-off. Am lângă mine mulți jucători de Liga 1. Ne motivează asta. Metaloglobus este un adversar periculos are puncte puncte puternice, are și puncte slabe, dar depinde dacă noi reușim să facem ce am pregătit și ce pregătim. Cu respect pentru Metaloglobus și pentru alți adversari, eu cred și sunt convins că suntem peste ei, așa că nu am gânduri negative”, spunea Longo.

Contra bucureștenilor, italianul a început cu un singur nume în primul 11, Samuel Șanta (foto), un jucător care s-a despărțit în această iarnă de o echipă de pluton din Liga 3. Pe parcursul reprizei secunde, Longo l-a scos după doar 22 de minute petrecute pe teren, de când fusese introdus, pe mijlocașul Alin Boțogan. Acesta, nervos, a plecat direct la vestiar.

Chindia, în remiza cu Metaloglobus: Ius. Popescu – Romeo, Fl. Plămadă (Ius. Cristea 57′), C. Dinu (cpt.), Ad. Ioniță – Șanta (Rz. Tache 50′), Fedele, Matiș (Zivkovic 72′), Bogaciuc, Anișorac (Boțogan 50′, Max. Cojocaru 72′) – Rob. Moldoveanu. Rezerve neutilizate: M. Contra – Memolla, Rz. Iorga, Oct. Ursu.

Urmează un meci cu echipa antrenorului cu care Chindia a început acest sezon

Chindia a avut trei antrenori în 16 etape, existând varianta să încheie sezonul cu alt tehnician decât Longo. În etapa următoare, Chindia va juca la Dej, contra antrenorului numit în vară la Târgoviște și dat afară după două etape de campionat în care echipa nu pierduse, Dragoș Militaru.

”Mergem la Dej să câștigăm. Ne pregătim cum putem, ca să câștigăm. Vom analiza jocul, au fost atât aspecte pozitive, cât și negative în acest meci. A venit Pesic, iar lotul e închis. Nu sunt aici să critic, eu sunt antrenor, trebuie să țin un echilibru. Ne pregătim pentru meciul următor. N-am făcut ceea ce putem face, dar încercăm mai mult la următorul. Meciul era în mâna noastră, știm ce am greșit, dar sunt optimist, pentru că știu cum se pregătește echipa. Problema nu e numai pe teren, dar trebuie să ne izolăm puțin de presiunea din jurul echipei. Le mulțumim suporterilor, pentru că sunt lângă noi. Se simte o presiune, ostilitate, dar nu din partea suporterilor”, a mai spus Longo.

Adversarul Chindiei din runda următoare, Unirea Dej, a început cu dreptul meciurile din 2024, câștigând sâmbătă la Buftea, scor 1-0, cu CS Tunari, un joc extrem de important în lupta pentru menținerea în Liga 2.

  • 2 suspendați are Chindia după meciul cu Unirea Dej, pe Alin Boțogan și pe Roberto Romeo.
  • 10 este locul ocupat de Chindia, cu 22 de puncte, câte au și Steaua, Concordia Chiajna și FK Miercurea Ciuc, harghitenii urmând să joace luni cu CFC Argeș.

Foto: Marius Tudor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-start-perfect-in-2024-intr-un-meci-extrem-de-important-privind-lupta-pentru-mentinerea-in-liga-2-dragos-militaru-spune-ce-a-facut-diferenta-in-jocul-cu-cs-tunari-19300607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-csc-selimbar-e-derby-ul-de-clasament-al-etapei-16-a-ligii-2-19300702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-despre-situatia-financiara-a-clubului-19300183

Bogdan ISTRATE 25 Feb. 2024, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă