Directorul executiv al clubului CS Mioveni, Constantin Stancu, așteaptă termenul limită de înscriere în Liga 2 pentru a cunoaște exact cum va fi format noul sezon competițional din eșalonul secund. La Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 de pe data de 18 iunie, ce a avut loc la Sărata Monteoru, s-a hotărât că dacă se vor înscrie mai mult de 22 de echipe din totalul de 28 se va merge pe două serii, însă, în caz contrat, se va merge pe o singură serie. Oficialul clubului argeșean spune că ar prefera ca Liga 2 să fie format dintr-o singură serie, motivându-și decizia.
„Anul trecut s-a votat un sistem competițional de două serii cu câte 14 echipe cu play-off și play-out. Acum totul depinde de câte echipe se vor înscrie. Am stabilit și am fost toți de acord că, dacă se vor înscrie 22 de echipe, vom forma o singură serie. Eu cred însă că din sezonul trecut se putea face acest lucru. Din punctul nostru de vedere, cel mai bine ar fi cu o singură serie. Campionatul ar fi mult mai puternic, pentru că ar fi eÂchipe mai valoroase. Și televiziunile ar fi interesate să cumpere drepturile de televizare, pentru că valorile ar fi concentrate. Termenul limită pentru înscrierea echipelor în Liga a II-a a rămas 20 iulie”, a spus, pentru curier.ro, Stancu.
„Avantajate ar fi echipele din centrul țării”
Acesta precizează și care ar fi dezavantajul cu o singură serie: „Față de acum, va fi o zi în plus de deplasări. Cele mai mari probleme ar fi pentru echipele din cele mai îndepărtate zone ale țării, cum ar fi Farul Constanța, Olimpia Satu Mare, FCM Baia Mare. Avantajate, dacă pot să spun așa, ar fi echipele din centrul țării, aflate la mijlocul distanței. O singură serie ar rezolva multe probleme. Nu ar mai exista pauze în campionat. Noi am văzut pe pielea noastră când jucam un meci și străteam după aceea trei săptămâni. Campionatul era aiurea, pentru că se retrăgeau echipele. Trebuie să se facă o diferențiere clară, iar înaÂintea începerii fiecărui sezon competițional să se știe clar care sunt echipele ce au bani să ducă competiția până la final. Așteptăm și noi ca Legea 69/2000, care a fost îmbunătățită, să apară în Monitorul Oficial. Prin această lege, primăriile și consiliile județene pot plăti salariile sportivilor. De altfel, aceste două instituții pot ajuta sportul românesc, care este în regres. Ar mai fi și Legea SporÂtului, care ar ajuta foarte mult echipele, dacă mediul privat ar primi facilități să bage bani în sport”.
„Am pus problema ca ora de disputare a meciurilor să se schimbe”
Directorul executiv al Mioveniului a spus și care sunt semnalele actuale în privința televizării meciurilor din Liga 2. „Televiziunile sunt interesate doar dacă se va face o singură serie. Dacă se va menține formatul cu două serii, televiziunile vor fi interesate să transmită doar câteva jocuri. Am pus problema ca ora de disputare a meciurilor să se schimbe, pentru că nu mi se pare normal ca echipele care au nocturnă să joace de la ora 11, când pot juca la lumina reflectoarelor. Interesul ar crește, pentru că ar veni mai mulți spectatori. Dacă drepturile de televizare ar fi cumpărate de o televiziune, banii pe care îi vor primi echipele ar acoperi costurile legate de deplasări”, a mai spus Telu Stancu pentru curier.ro.