Frustrare mare la CFC Argeș după eșecul dramatic de la Miercurea Ciuc. Eugen Neagoe a găsit vinovatul: arbitrul Vlad Baban. ”Nu se poate, este jenant, o rușine ce am văzut acum, ca pe vremuri”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2024, 12:33 Liga 2

Frustrare mare la Campionii FC Argeș după eșecul suferit, luni seară, la Miercurea Ciuc, scor 1-2, cu echipa gazdă înscriind golul decisiv la ultima fază.

Influențat de această înfrângere, aflat încă în tensiunea jocului, antrenorul Eugen Neagoe și-a vărsat nemulțumirile, dar, de pe altă parte, a declarat că nu poate spune mai multe, fiindcă va fi suspendat și nu are pentru ce să își dorească asta.

Tirul lui Neagoe a fost îndreptat exclusiv către arbitrul central Vlad Baban, despre care a spus că i-a ținut echipa în 16 metri în finalul meciului, i-a amintit de vremurile de când era el jucător, ba chiar l-a ironizat, fiindcă ”are pretenții de Liga 1”.

Prima repriză, dominată de ciucani. Petrescu, iertat de eliminare și apoi marcator. Minute finale cu Argeșul retrasă după ce a ratat trei mari ocazii și cu gazdele înscriind decisiv la ultima fază

FK Miercurea Ciuc a jucat mai bine în prima repriză și a reușit să deschidă scorul în minutul 18, prin Janos Nagy, după o fază spectaculoasă. Nici după gol echipa lui Eugen Neagoe nu a avut vreo replică la poarta adversă, fiind rare momentele în care s-a trecut de jumătatea terenului. Totuși, Neagoe a avut doi jucători cu replică, însă cu unele pentru alte sporturi, de contact! Costinel Tofan și Petrișor Petrescu au și fost sancționați cu cartonaș galben pentru intrările lor, al doilea meritând chiar să fie eliminat pentru intrarea sa ”criminală” din spate, fără nicio treabă cu mingea, direct pe piciorul lui Bakoș, care a avut noroc că nu s-a ales cu o accientare gravă, vreo fractură.

În partea secundă, raportul forțelor a stat fix invers. Argeșul a dominat autoritar, a reușit egalarea după o fază creată frumos și finalizată de Petrișor Petrescu (54), cel care ar fi trebuit eliminat în prima repriză. Au urmat ocazii mari pentru Buhăcianu (57), Esteban Orozco (75) și Angelov (78), iar ciucanii păreau a fi numărați ca la box. Golul plutea în aer, iar harghitenii se rugau să rămână măcar cu un punct din acest meci.

Numai că ultimele minute a oferit o altă partitură pentru joc, iar dacă asculți declarațiile lui Eugen Neagoe, asta s-a datorat arbitrajului lui Baban. Antrenorul nu ia în calcul că Ilyeș a schimbat de alte două ori în minutul 82 și cam de atunci ciucanii au început să pună presiune, iar piteștenii să se retragă și să apere rezultatul de egalitate.

A urmat o ocazie mare a lui Janos Nagy (90+1), a cărui minge trimisă bine dintr-o lovitură liberă din fața careului a fost salvată aproape din vinclu de Straton, dar și golul decisiv al lui Akos Nistor (90+5). După un corner centrat în fața porții, Jelena a fost nemarcat la 6 metri și a trimis tare cu capul pe poartă, Straton nu a putut decât să respingă în față, iar Nistor a băgat balonul în plasă.

Arbitrul a fost de vină pentru că CFC Argeș a pierdut la Miercurea Ciuc, crede Neagoe! ”Am fost băgați în careul de 16 metri și efectiv nu ne-a mai lăsat să ieșim de acolo”

Tipic lui Eugen Neagoe, cel puțin de când este la Campionii FC Argeș, dacă nu a dat vina pe jucătorii săi, a făcut-o pe arbitraj. De această dată, după eșecul suferit la ultima fază în meciul cu FK Miercurea Ciuc, antrenorul și-a îndreptat tirul către Vlad Baban, despre al cărui arbitraj a repetat în multe rânduri că a fost rușinos.

Faptul că jucătorii săi au fost aproape inexistenți în prima repriză, despre menținerea pe teren a lui Petrișor Petrescu, deși trebuia eliminat, el înscriind apoi în repriza a doua, sau incompetența lor de a înscrie din situații bune și de a trașa meciul, Neagoe nu a pomenit nimic. A avut însă reproșuri doar pentru arbitraj, fiindcă i-ar fi băgat echipa în propriul careu pe final de joc!

”Concluziile le-ați văzut și dumneavoastră. Ok, am greșit în prima repriză la acel corner. Practic, am făcut cadou acel corner, iar, după aceea, trei jucători erau pe respingere, niciunul nu a reușit să îndepărteze mingea din acea zonă și am primit un gol de la 20 și ceva de metri. În repriza a doua am intrat foarte bine, am marcat gol după o fază frumoasă, ne-am mai creat două ocazii foarte mari, imense, singur cu portarul și cu acel corner, când a scos-o portarul, a avut intervenția fantastică. Iar, la final, sigur, nici nu mai puteam să jucăm, pentru că nu am fost lăsați să jucăm.

Am fost băgați în careul de 16 metri și efectiv nu ne-a mai lăsat să ieșim de acolo. Dacă nu se marca gol acolo, la ultima fază, se mai prelungea meciul până marcau gazdele. Era ca pe timpuri. Eu am prins acele vremuri, în 1980, ’85, până în ’90, când te băgau în poartă și nu mai ieșeai până când nu marca cine trebuia. Este rușinos să văd ce s-a întâmplat spre finalul jocului. Efectiv toate contactele erau pentru cei de la Miercurea Ciuc, era jenant să privești așa ceva, mi-au dat cartonaș galben fără să zic ceva, iarăși jenant, o rușine, pentru că nu aveam voie nici măcar să vorbesc. Fără să-i jignesc, fără folosesc cuvinte sau injurii. Nu i-am jignit cu absolut nimic pe acești domni. Vă dați seama, a fost meciul televizat. Dacă nu era televizat, vă dați seama ce se putea întâmpla? Noi nu scăpat de aici fără trei-patru goluri și, pe deasupra, probabil și cu doi-trei jucători accidentați. Sincer, este o rușine ce s-a întâmplat”, și-a început tirul Eugen Neagoe.

Tirul pe Vlad Baban pentru incompetența Argeșului de a înscrie sau a se apăra: ”Nu se poate, este jenant, o rușine, ce am văzut acum, ca pe vremuri”

Faza în care Eugen Neagoe a primit cartonaș galben s-a produs în minutul 72, când antrenorul a avut un comportament coleric, neacceptând să discute calm cu arbitrul central venit la margine, el insistând să primească un răspuns pentru modul în care a fost judecată o fază de joc. L-a ignorat pe Vlad Baban și îi punea repetativ o întrebare asistentului Doru Zamfir.

Întrebat dacă s-a gândit vreun moment să scoată echipa de pe teren, nemulțumit de maniera de arbitraj, ”mingea” ridicată la fileu lui Neagoe i-a convenit de minune. A răspuns afirmativ, deși în timpul meciului nu s-a remarcat că ar fi intenționat asta. Și nici modul în care s-au desfășurat ultimele minute ale meciului nu au fost atât de flagrante precum insinuează antrenorul. S-a ajuns să se înscrie în primele secunde ale minutul 90+5, deși de la margine se arătaseră cel puțin încă trei minute de joc, și fiindcă unul dintre jucătorii Argeșului a acuzat crampe și a avut nevoie de îngrijiri pentru a-și reveni.

Dacă, într-adevăr, arbitrul ar fi avut ceva cu CFC Argeș în acest meci, atunci Petrișor Petrescu îndeplinea condițiile să fie eliminat în prima repriză, deci nu ar mai fi ajuns să înscrie golul egalizator în partea secundă, iar în minutul 90, după ce tocmai Esteban Orozco fusese sancționat cu cartonaș galben, fundașul a faultat din nou, de această dată în fața propriului careu, într-o poziție care putea dezvolta o situațe periculoasă pentru FK Miercurea Ciuc, iar Baban i-ar fi putut arăta al doilea cartonaș și l-ar fi eliminat. Din acea lovitură liberă, Janos NAgy a fost aproape de gol, însă Greab a scos cu un reflex salvator.

”Chiar, efectiv, îți vine să ieși în acel moment din teren. Să scoți echipa din teren. Nu se poate, este jenant, o rușine ce am văzut acum, ca pe vremuri.

Eu știu că cei de la Miercurea Ciuc trebuie să aibă rezultate, să… dar nu de maniera asta. Nu, nu! Acești băieți care vin să arbitreze, trebuie să arbitreze. Băiatul ăsta are pretenții de Liga 1. De Liga 1 are pretenții, săracul de el. E jenant pentru el, în primul rând. E rușinos să facă, pentru că băieții ăștia au muncit, și nu poți să vii să îți bați joc de ei, să îi bagi în poartă, în halul ăla, să se arunce pe ei adversarii și să nu dai un fault, să ne țină numai în 16 metri. Este rușinos.

Ne-am dorit, am încercat, inclusiv la 1-1, am făcut presing, ne-am dus peste adversar. Am avut ocazii, nu am putut să marcăm, iar la final nu ne-au lăsat să ieșim din 16 metri. Asta este realitatea.

Sincer, m-am gândit la un moment dat să îi chem pe băieți afară. Știu că după aceea ne suspendau, cine știe ce ne făceau. Dar acești băieți trebuie trași la răspundere, pentru că este o rușine ce fac. Ne pierdem… Sincer, ne dau afară oamenii. S-a întâmplat la Craiova să plec după un joc în care am controlat un meci cu Galațiul, în care nu au ieșit din 16 metri, am avut penalty și nu a vrut să dea arbitrul respectiv. Și a doua zi a trebuit să mă dea afară Rotaru. Asta se întâmplă, din cauza lor! Ei sunt puși să arbitreze acolo, nu să favorizeze o echipă sau alta. Este rușinos tot ce se întâmplă. Și am văzut că mulți colegi de-ai mei sunt indignați pentru tot ceea ce se întâmplă. Credeți-mă, este o rușine ce se întâmplă cu acest băiat! Nu se poate să arbitrezi de maniera asta. Ăsta, săracul, tușier, dă efectiv adversarul afară și el dă pentru ei, după aceea nu știa cum să întoarcă. Băi, oameni buni, unde suntem? Am luat-o razna cu toții. Noi vedem altceva. Sincer, sunt efectiv dezamăgit, nu am cuvinte. Aș vorbi mai multe, dar nu pot. Sunt chemat să mă suspende, pentru ce? Păi pe ei să-i suspende, să nu-i mai lase să arbitreze, că-s pericol public”, a mai spus Neagoe, care ar fi putut părăsi chiar el banca tehnică, în semn de protest, fără să fie penalizat de nimeni, dacă i s-a părut, într-adevăr, atât de scandalos arbitrajul.

  • Meciul de la Miercurea Ciuc a fost arbitrat de la centru de Vlad Baban (Iaşi), iar de la cele două tușe de asistenții Doru Zamfir (Slatina) și Andrei Diaconu (Iaşi). Arbitru de rezervă a fost Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Observator de arbitri din partea CCA a fost Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca), iar delegat de joc din partea FRF a fost Mircea Bucur (Târgu Mureş).

CFC Argeș, și mai jos în clasamentul Ligii 2! Ar trebui să urmeze o defilare cu Progresul Spartac

Rămasă cu 18 puncte, Campionii FC Argeș a terminat etapa o poziție mai jos față de cum a început-o, pe locul 16, fiind la cinci puncte deasupra ultimului loc retrogradabil și la șapte de ultima poziție calificabilă în play-off. Șanse matematice la play-off încă are, fiindcă din sezonul regular mai sunt de jucat trei etape.

În etapa a 17-a, echipa lui Eugen Neagoe va avea o misiune facilă să se impună. Joacă acasă, la Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00, cu ultima clasată Progresul Spartac (locul 20, 1 punct).

”Și dacă am fi câștigat aici erau șanse mici. Am spus și nu vreau să vorbim, să ne păcălim. Nu, sunt un tip realist, am spus, avem o echipă foarte tânără, jumătate din lotul nostru este format din tineri”, a spus Neagoe despre șansele la play-off ale Argeșului, la finalul partidei de la Miercurea Ciuc.

Campionii FC Argeș, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: Straton – Tofan (cpt.), Esteban Orozco, R. Ciuciulete, M. Tudose – I. Nortey, Andr. Șerban (M. Angelov 26′) – Rădescu, P. Petrescu, Dulcea (Y. Pîrvu 46′) – Buhăcianu. Rezerve neutilizate: G. Micle – Balaur, Haită, G. Oprescu, Andr. Stoica, A. Mircea, Dinoci.

Declarațiile lui Eugen Neagoe după FK Miercurea Ciuc – Campionii FC Argeș 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=cCRMUmrn6GY

 

Foto: FK Miercurea Ciuc
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cfc-arges-incheie-etapa-a-16-a-a-ligii-2-19300913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 27 Feb. 2024, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă