Cu biletele de play-off în buzunar, Unirea Slobozia și-a permis să piardă acasă cu FK Miercurea Ciuc. Adrian Mihalcea, despre golul egalizator anulat echipei sale: ”Greșeală enormă. Sper că a fost doar o scăpare”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 02 Mar. 2024, 15:23 Liga 2

Eșec surprinză pentru Unirea Slobozia în etapa a 17-a a Ligii 2, în care a evoluat pentru prima dată în acest an 2024 pe teren propriu.

Echipa antrenată de Adrian Mihalcea a fost învinsă cu armele sale favorite, un gol marcat și joc bazat pe defensivă, de FK Miercurea Ciuc, scor 0-1, adversar cu care ar putea să se lupte de alte două ori în play-off, pentru promovarea în prima ligă.

Unirea Slobozia, învinsă pe teren propriu de FK Miercurea Ciuc

Cu sacii în căruță după succesul de la Dumbrăvița (scor 2-0), care i-a adus promovarea matematică în play-off, Unirea Slobozia probabil s-a considerat superioară în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, dar tabela de marcaj a arătat altceva.

La primul meci oficial pe teren propriu în 2024, la un joc în care și-a dorit cât mai mulți spectatori în tribune pentru a sărbători împreună accederea în play-off, Unirea s-a văzut condusă din minutul 32, când Gal-Andrezly a centrat din stânga, iar Benjamin Babati, dintr-un duel aerian cu Toma, a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri, lângă bara din dreapta.

Până atunci, lui Purece (8) i-a fost anulat corect un gol, pentru un offside, iar Dimitrov (16, 20, 30), la a treia încercare nimerind bara, și Pacionel (21) au irosit ocazii mari. Și la scurt timp după golul lui Babati Unirea a avut reacție și a egalat prin Constantin Toma (34), dar golul său a fost anulat eronat de arbitrul asistent Răzvan Tudor, reluările arătând că fundașul ialomițenilor a fost în poziție corectă la momentul respingerii lui Gyenge, nu în offside.

Până la pauză, Pacionel (43) a fost din nou aproape de gol, dar Gyenge a fost imbatabil astăzi.

În partea secundă, jocul a fost mai echilibrat, Unirea nu și-a mai creat ocazii mari, doar în ultimul minut de prelungiri, când Gyenge a parat șutul lui Cojocari (90+3). Ar fi putut fi însă cel puțin dublu avantaj pentru ciucani, dar Makrai (66) a finalizat pe lângă la o fază în care a scăpat singur spre poartă și a finalizat din fața careului.

Astfel, ciucanii, care catalogau acest meci ca fiind unul extrem de important în lupta pentru play-off, au reușit să plece cu toate punctele de la Slobozia și să mențină șanse mari să termine sezonul regular între primele șase clasate.

Ialomițenii, la al treilea eșec în acest sezon, al doilea pe teren propriu. Adrian Mihalcea: ”Nu avem multe meciuri în acest campionat în care avem atât de multe ocazii”

Pentru Unirea, acesta a fost al treilea eșec în acest sezon, în 17 meciuri, după ce precedentul avusese loc tot pe teren propriu, 0-1 cu Gloria Buzău, la 6 noiembrie 2023, venit după un 0-1 la CSM Slatina, la 30 octombrie 2023.

Ialomițenii și-au întrerupt, astfel, seria de patru rezultate pozitive, iar Adrian Mihalcea a spus, după joc, că nu este deranjat de înfrângere, în contextul în care echipa este deja calificată în play-off.

”Încerc să fiu mai liniștit ca de obicei, și pentru simplul fapt că în momentul de față ne-am atins obiectivul care punea, oarecum, presiune pe noi. Acela de a juca în play-off. E o performanță, totuși. Nu am simțit-o ca acum doi ani, când era o euforie mult mai mare, dar este încă o performanță.

Am pierdut un joc de luptă. Am întâlnit o echipă solidă și destul de agresivă. Îi felicit pentru jocul ăsta. Au avut un portar în mare formă. Nu am reușit în cele cinci-șase ocazii, câte au fost, să dăm un gol și poate așa a fost să fie, să nu reușim astăzi. Băieții au încercat să înscrie, mă bucur pentru asta. Cred că nu avem multe meciuri în acest campionat în care avem atât de multe ocazii. Acolo e de inspirație, e de fler, dar trebuie să continuăm pe aceeași linie”, a spus Mihalcea.

Unirea Slobozia, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: D. Rusu – Ibrian (Atanase 85′), Andreș, Pospielov, C-tin. Toma (cpt.), Șt. Pacionel (Cojocari 64′), Ekollo, Dorobanțu (D. Bujor 74′), Purece, Vlăsceanu (Aioanei 74′), Dimitrov (Afalna 46′). Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Mih. Șandru, Gab. Lazăr, Lemnaru.

Mihalcea, despre golul egalizator anulat lui Toma: ”O greșeală enorm de mare. Sper că a fost doar o scăpare”

Antrenorul și-a spus nemulțumirea și față de decizia arbitrului asistent Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti) de a semnaliza offside la poziția lui Constantin Toma la faza în care fundașul a egalat.

Mihalcea speră ca această decizie să fie doar una eronată, nu intenționată, care să ajute FK Miercurea Ciuc în lupta pentru a prinde play-off-ul.

”Dar păcat de această greșeală mare, enorm de mare. Asta e de manual. Cum învățăm noi, antrenorii, anumite scheme, nu ai voie să greșești. Dar sper și cred că a fost doar o scăpare și să nu mai greșească și în continuare. A fost o greșeală mare. Adică nu a fost de VAR, de nimic, a fost o distanță mare între fundașul care, practic, l-a scos din offside. Dar mi-am felicitat băieții și bravo lor pentru munca depusă până acum. Am pierdut doar un joc. Se poate întâmpla. Ideal ar fi să învățăm din astfel de jocuri și să redevenim iarăși invincibili”, a mai declarat Adrian Mihalcea.

Același arbitru Tudor luase decizii bune în minutele 8 și 21, când a semnalizat poziție de offside a lui Purece la golul marcat de acesta din careu, respectiv când l-a văzut bine în afara jocului pe Pacionel, al căruit șut oricum fusese respins de Gyenge.

Unirea Slobozia a ratat șansa să urce cel puțin pe locul 2. Urmează meciul cu ultima clasată Progresul Spartac

Astfel, în urma acestui eșec, Unirea Slobozia ratează șansa să treacă pe locul 2, unde ar fi putut ajunge cu cel puțin un punct acumulat contra ciucanilor, după ce Corvinul a pierdut ieri partida de la Buzău, 1-2 cu Gloria.

Ialomițenii rămân pe locul 3, cu 34 de puncte, la egalitate cu Corvinul (locul 2), dar acum doar la trei puncte peste Gloria Buzău (locul 4, 31 puncte), poate două față de CS Mioveni (locul 5, 29 puncte), care joacă mâine, la Sibiu, cu liderul CSC Șelimbăr (locul 1, 35 puncte).

În ultimele două etape din sezonul regular, Unirea are meci în deplasare, la Buftea (duminică, ora 11:00), cu ultima clasată Progresul Spartac, iar apoi primește vizita Corvinului Hunedoara.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-trece-fara-probleme-de-dumbravita-19301354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301242

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 02 Mar. 2024, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă