”Pe FIFA la fel dau!” Omul meciului Concordia – Ceahlăul 1-2, pus pe șotii după reușitele sale: ”Din greșeală, l-am dat și pe al doilea”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 11:48 Liga 2

Omul meciului Concordia Chiajna – Ceahlăul Piatra Neamț 1-2 a fost unul dintre jucătorii ”under” trimiși pe teren de antrenorul Cristian Pustai.

Mijlocașul Matei Moraru, clujean în vârstă de 18 ani, a înscris ambele goluri ale echipei nemțene, contribuind din plin la victorie în primul meci oficial de Liga 2 în 2024.

După joc, fotbalistul care aparține de Universitatea Cluj a dat dovadă de umor.

Matei Moraru, omul meciului dintre Concordia și Ceahlăul

Utilizat în flancul stâng al liniei de mijloc a Ceahlăului, Matei Moraru s-a impus rapid în fața adversarilor săi în meciul disputat joi seară la Chiajna. În minutul 7 deschidea scorul după ce a interceptat o minge, a avut un un-doi cu Llullaku, a pătruns în careu până în colțul stânga al careului mic, de unde l-a ”executat” pe portarul Denis Oncescu cu un șut plasat la colțul lung.

În partea secundă a jocului a înscris și mai rapid. După doar cinci minute trecute, în minutul 50 al meciului, Matei a primit o minge înapoi, în fața careului advers, ușor în lateral stânga, a pătruns lejer și a șutat cu latul piciorului drept, de la circa 13-14 metri, cu efect, lângă bara din dreapta. Ceahlăul avea 2-0 din reușitele sale și victoria avea să fie asigurată, ilfovenii punctând o singură dată până la final, dintr-un penalty obținut de Torje în fața lui Akwasi și transformat de Adrian Bălan (70).

După meci, chemat la flash-interviu, Matei a început cu o glumă discursul său: ”Mă simt foarte fericit că am marcat aceste goluri. Sincer, am vrut să marchez doar unul, dar, din greșeală, l-am dat și pe al doilea și mă bucur că am luat cele trei puncte.”

”Șut la colțul lung, cu interiorul, și pe FIFA la fel dau”

Cu cele două reușite din acest joc, Moraru a ajuns la patru goluri marcate în acest sezon de Liga 2, egalându-i pe mult mai experimentații Azdren Llullaku și Patrick Petre, golgheterii echipei până acum. Tânărul mijlocaș a mai înscris câte o dată în meciurile cu Metaloglobus (1-2) și CSM Alexandria (2-2).

”Sincer, acest șut la colțul lung, cu interiorul, și pe FIFA la fel dau (n.r. – jocul FIFA). Mă bucur că mi-a ieșit și în această seară. (n.r. – reporterul remarcă simțul umorului) Bineînțeles, pentru asta am venit la fotbal, să ne distrăm”, a mai spus Matei Moraru la microfonul DigiSport, ca la întrebarea privind obiectivul său și al echipei să răspundă: ”Vreau să intrăm prima dată în play-off, iar după aia ne gândim la promovare și să dau cât mai multe goluri, dacă se poate.”

”Matei Moraru e un copil foarte talentat și sper să țină nările paralele cu pământul, să-și vadă în continuare de treabă, că va ajunge departe”
Cristian Pustai, antrenorul echipei Ceahlăul, despre Matei Moraru

Moraru e împrumutat de la ”U” Cluj, dar gândul său stă acum numai la Ceahlăul

Tânărul clujean născut la 31 iulie 2005 a fost abia la al cincilea meci jucat pentru Ceahlăul în Liga 2 și la al doilea în care a fost integralist, în toate începând ca titular. A mai evoluat în partidele cu Chindia (1-1), Metaloglobus (1-2), CSM Alexandria (2-2) și CSC Șelimbăr (0-0), ultimul jucat la 20 octombrie 2023, apoi accidentându-se și devenind indisponibil pentru restul meciurilor de anul trecut.

Moraru joacă la Ceahlăul sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj, club pentru care are două meciuri jucate la seniori în Liga 2, 67 de minute contra Rapid (0-1 la Buftea), la 19 noiembrie 2020, în sezonul 2020/21, și 18 minute contra Concordia Chiajna (0-1 la Chiajna), la 15 mai 2022, în sezonul 2021/22.

Mijlocașul spune că, momentan, nu se gândește să revină la ”U” Cluj, ci își dorește o promovare cu Ceahlăul. ”Nu mă gândesc, nu vreau să mă gândesc. Vreau să termin acest sezon și după aia vedem ce se întâmplă”, a comentat Matei Moraru, care îi are ca idoli pe Lionel Messi și Florinel Coman.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-esecul-concordiei-cu-ceahlaul-19300376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă