Portarul Roșca și barele au salvat Șelimbărul la Piatra Neamț! Ceahlăul a ratat un penalty și a trimis mingea de două ori în bară

Narcis POHOAȚĂ 20 Oct. 2023, 20:34 Liga 2
Portarul Roșca și barele au salvat Șelimbărul la Piatra Neamț! Ceahlăul a ratat un penalty și a trimis mingea de două ori în bară

Ceahlăul Piatra Neamț și CSC Șelimbăr au deschis runda a 10-a a Ligii 2 cu o remiză albă sub Pietricica. A fost un 0-0 viu, cu multe ocazii, în special în repriza a doua, un penalty ratat și două bare pentru trupa nemțeană.

Ceahlăul a controlat meciul, a impus ritmul meciului, dar s-a lovit de un portar Roșca în mare formă. Iar când acesta a fost bătut, Șelimbărul a fost salvat în două rânduri de bare.

Ocazii mari ratate de Neicuțescu în prima repriză

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru echipa nemțeană, care i-a pierdut după doar 12 minute pe Azdren Llullaku și Matei Moraru. Ambii jucători s-au accidentat în primele minute și au fost înlocuiți de Onișa și Fărăgău. Cristian Pustai a primit cartonașul galben de la arbitru pentru că i-a reproșat că lasă fotbaliștii să se joace dur, în special pe șelimbăreni.

După o jumătate de oră anostă, fără niciun șut la poartă, nemțenii au apăsat pe accelerație și și-au creat două ocazii mari într-un interval de doar trei minute, ambele cu Mihai Neicuțescu în prim-plan.

În minutul 30, Neicuțescu a șutat puternic, din careu, puțin peste poartă, iar trei minute mai târziu portarul Șelimbărului, Alexandru Roșca, a respins de pe linia porții ”capul” din 3 metri al atacantului nemțean, iar Crișan a respins din fața lui Cortelezzi.

Scăpată cu bine din acest iureș ofensiv al Ceahlăului, Șelimbărul a replicat prin câteva contre, inofensive însă.

În prelungirile reprizei, Roșca a salvat din nou Șelimbărul, scoțând de pe linia porții lovitura de cap a lui Onișa.

La cabine s-a intrat pe picior de egalitate, în primul rând datorită portarului Roșca, cel care a făcut minuni în poarta formației sibiene.

Ceahlăul a ratat un penalty în repriza a 2-a, prin Cortelezzi

Repriza secundă a fost ceva mai animată, asta și pentru că elevii lui Claudiu Niculescu au îndrăznit ceva mai mult pe fază ofensivă.

Nemțenii au început partea a doua în atac, iar Onișa a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 50, șutul său trecând puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții sibiene.

Același Onișa i-a așezat balonul lui Patrick Petre, în minutul 59, însă șutul-centrare trimis de extrema Ceahlăului a ratat de puțin ținta.

Echipa lui Claudiu Niculescu a replicat prin Moussinga (61), a cărui lovitură de cap a fost deviată de Jalbă în corner.

În minutul 71, Ceahlăul a irosit cea mai mare șansă de gol a partidei. Patrick Petre a fost faultat în careu de Tudor Călin, arbitrul Vădana a dictat penalty, dar Cortelezzi și-a bătut joc de această șansă șutând slab, în bara din dreapta a porții adverse (foto).

Ceahlăul a continuat să preseze și a mai avut o bară în minutele de final, prin Pedro Albino, acceași bară dreaptă.

S-a terminat 0-0, un rezultat norocos pentru trupa lui Claudiu Niculescu, care a obținut ce și-a propus sub Pietricica. Al treilea 0-0 la rând în deplasare pentru Șelimbăr, care nu a primit gol în cele șase meciuri disputate până acum pe teren străin. De cealaltă parte, Ceahlăul a jucat fotbal, a căutat în permanență golul, dar a avut în față un portar în zi de grație

CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ – CSC ȘELIMBĂR 0-0

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Tud. Oltean – Akwasi, Mat. Moraru (Al. Fărăgău 12′) – P. Petre (M. Savu 90′), Neicuțescu (Al. Anton 76′), Llullaku (Onișa 12′) – Cortelezzi (Selmani 90′)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Joao Jaquite, Copoț-Barb, Forizs
Antrenor: Cristian Pustai

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Ct. Alexe, Natea (Babovic 86′), R. Crișan, Fl. Mitrea – Tud. Călin, Moussinga – Schieb (Berisha 76′), I. Năstăsie (cpt.)(Panos 61′), Rodri Hernando (Monea 86′) – Rotund (Vînău 76′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Drăghescu, Al. Luca, Palmeș
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț – Neamț). Arbitru central: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Radu Despa (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Silviu Iftode (Fălticeni). Observator arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Ceahlăul joacă la Steaua, CSC Șelimbăr primește vizita Dumbrăviței

Ceahlăul a acumulat 15 puncte și a egalat CSC Dumbrăvița și Corvinul, pe care le depășește la golaveraj, astfel că cel puțin până mâine se află pe locul 5. CSC Șelimbăr, cu 21 de puncte, egalează liderul Unirea Slobozia, însă are un golaveraj inferior, astfel că rămâne pe locul 2.

În etapa a 11-a, Ceahlăul joacă din nou în meciul de deschidere, la București, cu Steaua (joi, de la ora 17:00), în timp ce CSC Șelimbăr evoluează acasă, la Cisnădie, cu CSC Dumbrăvița, sâmbătă, de la ora 11:00.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-si-csc-selimbar-deschid-etapa-a-10-a-a-ligii-2-19289044

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-intalneste-steaua-din-postura-de-lider-al-ligii-2-19289004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-meci-cu-unirea-dej-in-etapa-a-10-a-de-liga-2-19289010

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-unirea-alba-iulia-19288934

Narcis POHOAȚĂ 20 Oct. 2023, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă