Ce se întâmplă cu Fotbal Comuna Recea după retrogradarea în Liga 3. Anunțul autorităților locale

Andrei PASCU 24 May. 2021, 18:33 Liga 2
Ce se întâmplă cu Fotbal Comuna Recea după retrogradarea în Liga 3. Anunțul autorităților locale

La capătul unei ”duble” cu multă tensiune, Fotbal Comuna Recea a părăsit Liga 2, după numai un an de la promovarea din Liga 3. Maramureșenii au pierdut cu 2-3 cu Unirea Slobozia și se văd nevoiți să revină în eșalonul al treilea. Acum, încep să apară discuții legate de viitorul echipei.

Fotbal Comuna Recea a avut parte de un sezon presărat cu foarte multe probleme, de tot felul, majoritarea influențată de situația financiară precară, cu restanțe către jucători și staff de luni bune. Deși mulți sunt sceptici în ceea ce privește viitorul echipei, odată cu retrogradarea în Liga 3, primarul din Recea, Octavian Pavel, a declarat că echipa nu se va desființa.

Fotbal Comuna Recea continuă activitatea în Liga 3 

Culmea, totul după ce, pe durata sezonului de Liga 2, autoritățile locale și-au oprit finanțarea către echipa de fotbal, iar de acolo situația financiară a început să se complice și mai tare.

Edilul din Recea lasă de înțeles că vor fi făcute multe scchimbări la echipă și că tinerii vor avea prioritate în primul sezon de la revenirea în Liga 3.

Ai învins? Continua! Ai pierdut ? Continua! Mișcarea sportiva trebuie sa continue in comuna Recea. Este ușor a arunca cu noroi in cei ce au făcut cunoscut numele comunei noastre in țara, fotbalul a fost un ambasador pentru noi, va trebui sa ne strângem rândurile, sa ne punem la masa, sa analizam, discutam,propunem ce este mai bine ca aceasta echipa sa meargă mai departe și sa renască. Avem potențial, copii dornici de afirmare. Mai bine pe terenurile de sport decât in alta parte!”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului din Recea, Octavian Pavel.

Fotbal Comuna Recea nu a fost finanțată de Consiliul Local Recea în 2021 și problemele financiare s-au amplificat 

Nu mai târziu de săptămânile trecute, viceprimarul din Recea, Dorin Lucaci, a dat afară echipa de fotbal de la antrenamentele care erau ținute pe un teren execrabil, unde jucătorii și-au pus sănătatea în pericol. Acum, se pare că s-a revenit la gânduri mai bune, iar un prim pas către supraviețuirea echipei este făcut de primar.

În postarea lui Octavian Pavel a fost ”tăguit” și antrenorul Florin Fabian, dar cel mai probabil el nu va mai rămâne la echipă. Acest lucru a fost recunoscut, într-o oarecare măsură, chiar după pierderea barajului de menținere în Liga 2, cu Unirea Slobozia.

Fotbalul e totuși un joc, iar dacă unul care a fost secundul naționalei României provoacă astfel de manifestări nesportive, cum să avem pretenția să ajungem în rândul țărilor cu fotbal dezvoltat.

Îmi felicit echipa și staful tehnic pentru momentele fantastice oferite pe parcursul acestui an, în condiții extrem de dificile. Am încercat să le dau toată puterea mea interioară pentru a reuși. Îi iubesc și le doresc mult succes în continuare!”, a fost un pasaj din discursul lui Florin Fabian după eșecul cu Unirea Slobozia, care lasă impresia că nu va mai continua și sezonul următor.

Fotbal Comuna Recea, eșec dramatic în barajul de menținere-retrogradare 

Fotbal Comuna Recea a retrogradat dramatic în Liga 3. Maramureșenii au câștigat cu 2-0 meciul tur, de acasă, prin golurile lui Adrian Balha (72) și Gabriel Oiță (90+1), dar ceea ce s-a întâmplat în retur poate fi catalogat drept o adevărată dramă pentru ei.

Deși în partida de la Slobozia primele 45 de minute s-a terminat egal, 0-0, în partea a doua Fotbal Comuna Recea a încasat trei goluri și s-a văzut în postura echipei retrogradate. Christ Afalna (50), Gabriel Lazăr (83), Marius Ciobanu (90+3) au marcat pentru Unirea Slobozia și au trimis trupa din Maramureș în Liga 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: ACSF Maramureș Recea

 

Andrei PASCU 24 May. 2021, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă