Florin Fabian, antrenorul echipei din Recea, îi acuză pe Adrian Mihalcea și pe cei de la Slobozia de ”manifestări huliganice” la returul barajului de menținere în Liga 2: ”Ne-au scuipat, înjurat, amenințat și bruscat. După meci, sălbăticia a continuat”

Marius ANGHEL 23 May. 2021, 16:18 Liga 2

Fotbal Comuna Recea a pierdut dramatic, la o diferență de trei goluri, scor 0-3, manșa retur a barajului de menținere în Liga 2 contra celor de la Unirea Slobozia, sâmbătă, 22 mai, în județul Ialomița, după ce în tur câștigase pe teren propriu cu 2-0, astfel că a retrogradat în Liga 3.

La fel ca în jocul de la Recea, și golurile meciului desfășurat la Slobozia au fost marcate în ultima jumătate de oră a partidei. Adrian Balha (72′) și Gabriel Oiță (90+1′) au înscris în tur, pentru maramureșeni, iar Christ Afalna (53′), Gabriel Lazăr (83′) și Marius Ciobanu (90+2′) au punctat în retur, pentru ialomițeni. Golul decisiv al Unirii, marcat în prelungiri, a produs scandal pe teren între jucători, nu mai puțin de trei fotbaliști, doi de la Unirea și unul de la Recea, și antrenorul secund al gazdelor fiind eliminați.

Florin Fabian a văzut ”manifestări huliganice” la Unirea Slobozia, la returul barajului de menținere în Liga 2. Adrian Mihalcea, acuzat: ”Mi-a intimidat echipa”

Meciul a atins cote ridicate de tensiune mai ales pe final, când Unirea căuta golul al doilea, care să trimită jocul cel puțin în prelungiri. Așa cum e și normal la o partidă cu miză atât de importantă, pe orice stadion din țară sau în orice colț al acestei lumi, în care fotbalul este văzut ca o competiție bărbătească, dură.

Băieții lui Florin Fabian au cedat însă presiunii, iar ”iadul” despre care Adrian Mihalcea vorbea încă de la finalul partidei tur s-a instalat în mintea maramureșenilor, atât a jucătorilor, cât și antrenorilor.

Fabian probabil se aștepta să fie primit la Slobozia cu flori și cu aplauze din partea spectatorilor ialomițeni, lucru care, evident, nu s-a întâmplat!

După meciul în care și-a ratat obiectivul și a retrogradat în Liga 3, antrenorul echipei din Recea a acuzat organizarea jocului, dar și pe Adrian Mihalcea și stafful său. Fabian i-a adus acuze grave lui Mihalcea, spunând că acesta ar fi amenințat, înjurat, scuipat și bruscat.

Arbitrajul brigăzii conduse de Iulian Dima a fost și el contestat de ”principalul” trupei maramureșene.

”Meciul de la Slobozia s-a desfășurat, așa cum anticipam, într-o atmosferă de nesportivitate nemaiîntâlnită, nepermisă pentru un joc de fotbal.

Din punct de vedere al desfășurării jocului, am controlat prima repriză, când trebuia să închidem jocul la ocazia lui Paul Batin, când, singur cu portarul, a trimis pe lângă bară. Apoi, după pauză, la un contraatac al celor de la Slobozia finalizat cu gol, a început iadul organizat de Mihalcea, care încă de la venirea noastră la stadion a recurs la amenințări, injurii și bruscări ale elevilor mei, iar toate acestea au degenerat odată cu marcarea primului gol, moment în care tot stafful celor de la Slobozia, în frunte cu antrenorul lor principal, ne-au scuipat, înjurat, amenințat și bruscat.

Toate aceste manifestări huliganice au intimidat echipa noastră, cu jucători foarte tineri, iar pe final de meci aceste presiuni venite atât din teren, cât și din afara terenului au dus la o cădere psihică a elevilor mei. Nu e posibil ca la un meci de nivelul Ligii a 2-a să se întâmple astfel de lucruri. De la primul om din cadrul clubului Slobozia și până la ultimul spectator să ai un comportament atât de nesportiv, și mai vrem să ajungem în rândul țărilor cu fotbal civilizat. Jucătorii noștri de rezervă au fost trimiși în tribună și înjurați tot meciul.

Nu e posibil ca cei din stafful Unirii Slobozia să sară la banca noastră și tot din stafful nostru să fie eliminat, de o brigadă care n-a reușit în repriză secundă să conducă corect acest joc. Nu e posibil ca lui Mendoza să i se dea cartonaș roșu după ce tot el a fost bruscat și scuipat după golul trei. Apoi, a fost târât pur și simplu de oameni de ordine spre vestiar până ce am intervenit eu. Iar după meci, sălbăticia gazdelor a continuat, ceea ce a pus în pericol integritatea jucătorilor, care, de altfel, a fost pusă în pericol încă de la venirea noastră la stadion, cum spuneam.

Fotbalul e totuși un joc, iar dacă unul care a fost secundul naționalei României provoacă astfel de manifestări nesportive, cum să avem pretenția să ajungem în rândul țărilor cu fotbal dezvoltat.

Îmi felicit echipa și stafful tehnic pentru momentele fantastice oferite pe parcursul acestui an, în condiții extrem de dificile. Am încercat să le dau toată puterea mea interioară pentru a reuși. Îi iubesc și le doresc mult succes în continuare!”, a spus Florin Fabian, citat de Baia Mare Sport, despre experiența trăită la Slobozia.

Florin Fabian: ”Climat total nesportiv la Slobozia, pe care personal nu l-am întâlnit în cei aproape 40 de ani de fotbal”

Bineînțeles, dacă toate aceste lucruri s-au petrecut așa cum spune Florin Fabian, observatorul jocului, Horaţiu Stănescu (Craiova), le-a văzut la rândul său și le-a trecut în raportul meciului, iar acestea vor ajunge pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care poate dicta sancțiuni.

Trebuia să le vadă inclusiv arbitrul de rezervă Dorin Burloiu (Galaţi) și să le transmită încă din timpul meciului centralului Iulian Dima (Bucureşti).

Pe pagina sa de Facebook, antrenorul de 46 de ani al celor de la Recea a scris că nu a văzut de 40 de ani un climat atât de nesportiv precum cel de la Slobozia.

”Fotbalul e nedrept uneori. O echipă cu un punctaj net superior și totodată cea mai ofensivă echipă a ligii a 2-a a fost „decimată” la Slobozia, într-un climat total nesportiv, pe care personal nu l-am întâlnit în cei aproape 40 de ani de fotbal, fapt care demonstrează că suntem departe de fotbalul civilizat. Am construit o echipă tânără și curată, care a jucat un fotbal fantastic pentru acest nivel, în condiții extrem de dificile. Mulțumesc tuturor jucătorilor echipei ACS MARAMUREȘ RECEA (n.r. – echipa nu are în titulatura sa numele de Maramureș, acesta fiind promovat chiar de către club pentru a-și face imagine pe spatele județului) pentru clipele minunate pe care le-au creat în acest an, și le doresc mult succes în cariera lor de fotbaliști. Sunt sigur că fotbalul îi va răsplăti. Mulțumesc stafului pentru sprijinul oferit. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în această perioadă!
Dar, FOTBALUL ȘI VIAȚA MERG ÎNAINTE!”, a scris Florin Fabian, care își încheie contractul cu Fotbal Comuna Recea la finalul acestei luni.

Cu Florin Fabian numit antrenor la începutul anului, într-un moment în care echipa se afla într-o situație extrem de delicată și nu știa dacă își va continua sau nu activitatea, Recea a disputat 14 meciuri, în care a înregistrat șapte victorii, trei egaluri și patru înfrângeri, în sezonul regular, play-out și baraj de menținere. Cele mai importante rezultate au fost victoriile cu ”U” Cluj (1-0 la Recea și 3-2 pe Cluj Arena).

”Noi nu am bătut niciodată cu 3-0. Aici e mâna destinului. Ăsta e iadul fotbalistic! Când domnii de la Recea au venit și m-au făcut că instig la violență, nu, eu mă bazez pe echipă, pe iadul fotbalistic, pe un teren de fotbal. Deci noi jucăm pe terenuri de fotbal, nu pe pârloage. Cred că am 10 la sută. Eu și stafful meu avem 10 la sută procent din obiectivul ăsta. Restul au jucătorii, au luptat. I-am dus la limita maximă, au suferit, i-am înjurat, m-au înjurat”

Adrian Mihalcea, după meciul retur dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea

Fotbal Comuna Recea a retrogradat în Liga 3 deși, per total, a fost mai bună decât Unirea Slobozia

La finalul sezonului regular, după 21 de etape în care s-au disputat 19 meciuri de fiecare echipă, Fotbal Comuna Recea s-a situat pe locul 14, cu 23 de puncte, iar Unirea Slobozia a fost pe locul 16, cu 19 puncte.

În play-out, Fotbal Comuna Recea (35 puncte) a devansat în Grupa A echipele CSM Slatina (19 puncte) și Pandurii Târgu Jiu (14 puncte), care au retrogradat în Liga 3, și s-a clasat în spatele celor de la Farul Constanța (42 puncte), Metaloglobus București, Universitatea Cluj (ambele cu 39 de puncte) și Ripensia Timișoara (36 puncte).

Unirea Slobozia (29 puncte) a făcut parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde a depășit echipele CSM Reșița (26 puncte) și Aerostar Bacău (11 puncte), care au retrogradat, și s-a clasat după Petrolul Ploiești (42 puncte), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (41 puncte), SCM Gloria Buzău (35 puncte) și Concordia Chiajna (34 puncte).

Unirea Slobozia a reușit să învingă acum Fotbal Comuna Recea după două eșecuri în precedentele două întâlniri din acest sezon. În sezonul regular, în partida desfășurată în etapa a 12-a, la Recea, echipa maramureșeană s-a impus cu 2-0. Trupa din maramureș s-a dovedit a fi mai bună și în manșa tur a barajului de menținere în Liga 2, când a trecut tot cu 2-0 de ialomițeni. Acest 3-0 a făcut ca cele două înfrângeri ale Unirii cu 2-0 să nu mai conteze absolut deloc.

În Liga 3 au mai retrogradat la finalul acestui sezon, pe lângă Fotbal Comuna Recea, și echipele CSM Reșița, CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău, enumerate în ordinea numărului de puncte obținute.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-dezlantuit-iadul-fotbalistic-la-slobozia-la-barajul-de-mentinere-in-liga-2-cu-recea-i-am-dus-la-limita-maxima-au-suferit-i-am-injurat-m-au-injurat-19186302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-momente-tensionate-la-slobozia-in-prelungirile-barajului-cu-recea-dupa-marcarea-golului-care-a-decis-cine-ramane-in-liga-2-si-retrogradeaza-in-liga-3-arbitrul-a-aratat-patru-cartonase-rosii-19186202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-fotbal-comuna-recea-primul-meci-in-romania-desfasurat-oficial-cu-spectatori-dupa-redeschiderea-portilor-inchise-in-urma-declansarii-pandemiei-covid-19-ultimul-joc-a-avut-tot-in-li-19186101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-fotbal-comuna-recea-meciul-retur-al-barajului-de-mentinere-in-liga-2-incepe-la-ora-1100-19186086

Marius ANGHEL 23 May. 2021, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă