Chindia, amenințată chiar de… Ignat! Cinci zile la dispoziție să rezolve un litigiu, dintre care două sunt nelucrătoare!

Bogdan ISTRATE 21 Dec. 2023, 16:22 Liga 2
Chindia, amenințată chiar de… Ignat! Cinci zile la dispoziție să rezolve un litigiu, dintre care două sunt nelucrătoare!

Chindia, locul 11 în Liga a 2-a la finalul unui an început pe prima scenă a fotbalului românesc, traversează probabil cea mai dificilă, dacă nu urâtă, perioadă de la reînființarea clubului, din 2010, până în prezent.

Cu rezultate slabe și cu scandaluri care au alungat publicul și sponsorii chiar la revenirea acasă, pe noul ”Eugen Popescu”, echipa din Târgoviște tremură acum la fiecare ședință a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care poate dicta oricând depunctări în dreptul litigiilor pornite din vară, după retrogradare.

Cel mai recent și apăsător caz este al memoriului depus de luni bune de Esteban Orozco, jucător care a evoluat la Chindia în stagiunea trecută, în Liga 1, iar acum îmbracă tricoul unei adversare din Liga 2, Campionii FC Argeș, retrogradată și ea tot în vară.

Chindia, amendată pentru nestingerea litigiului cu Esteban Orozco. Cazurile Avram și Dumitrașcu au un nou termen, cele cu foștii secunzi ai lui Militaru apar închise!

Comisia de Disciplină și Etică a FRF s-a pronunțat miercuri, 20 decembrie 2023, în acest caz, amendând clubul din Târgoviște cu 3.000 lei și acordând o perioadă de grație – a se citi un supliment, practic un favor – de cinci zile pentru ca plățile restante să fie efectuate de Chindia în contul jucătorului.

În caz contrar, CDE amenință cu depunctarea, însă forul este total lipsit de credibilitate după ultimele spețe de acest gen, respectiv anulările unor depunctări făcute publice, cazurile Căbuz vs. Chindia sau Miriuță vs. Baia Mare.

Practic, după decizia anunțată aseară, Chindia ar trebuit să-i achite restanțele lui Esteban Orozco astăzi sau cel târziu mâine, umătoarele zile fiind ori de weekend, ori declarate libere prin lege, de către statul român.

Alte două spețe în care e angrenată Chindia au primit ieri termen 10 ianuarie 2024, Costel Avram și Denis Dumitrașcu implicați, iar ”secunzii” fostului antrenor Dragoș Militaru, demis în august, Moussaddak Moundir și Emanuel Gugu, par a-și fi încasat salariul compensator abia zilele trecute, la patru luni de la despărțirea de Chindia! Cel puțin așa reiese din comunicatul FRF cu deciziile CDE, în care se precizează că a încetat executarea clubului în cele două dosare. Au mai fost astfel de comunicate cu încetarea executării, chiar în cazul Chindiei cu Daniel Popa, de curând, iar apoi jucătorul s-a adresat din nou comisiei fiindcă a fost păcălit de club.

Niciun anunț dintre Târgoviște despre reunire și program de iarnă!

În mod incredibil, deși au trecut două săptămâni de la ultimul meci oficial al echipei în 2023, cel din Cupa României cu FC Hermannstadt, oficialii clubului nu i-au anunțat pe jucători care va fi data reunirii după vacanța de iarnă.

”Ne-a tot promis domnul Lorin Petrescu (n.r. președinte) că ne bagă un salariu, ne-a dus cu vorba de două săptămâni și nimic. Unii deja și-au depus memorii, oamenii au dreptul să știe. Și cei care finanțează clubul, și suporterii. Așa nu se poate, nu se vede nicăieri. Habar nu avem când ne vom întoarce la antrenamente, cu cine și dacă va mai exista o echipă aici după pauză”, ne-au transmis jucătorii.

Chindia este printre puținele echipe din Liga 2 care nu și-au comunicat până acum, în mod oficial, programul de pregătire de iarnă.

Cel puțin trei nume grele, gata de plecare

Sursele Liga2.ro dezvăluie că printre cei aflați pe picior de plecare de la Chindia, cu memorii înaintate sau pe cale de a le înainta, se află Iustin Popescu, Cătălin Golofca și Cornel Dinu, toți cu borne importante la nivelul primelor două ligi din România.

”Pe Golofca au vrut să îl execute după meciul cu Chiajna, i-a transmis marele antrenor Longo că are salariul prea mare. Popescu a vrut să plece din septembrie, pentru că nu juca, iar la Cornel Dinu e o situație specială, a fost primul dintre cei trei localnici seniori găsiți în club de Cordoș și puși pe liber. La presiunea suporterilor și a presei, președintele clujean a cedat”, continuă surse din vestiar.

Acoperite de realitate, câtă vreme un alt localnic, Andrei Șerban a fost declarat liber de contract de CNSL, iar lui Adrian Ioniță i s-a transmis de curând să își caute echipă. Cei doi și Dinu erau singurii seniori rămași în lotul Chindiei după retrogradarea din prima ligă.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/liviu-mihai-este-acum-agent-de-politie-penitenciara-19296197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-echipa-si-fara-bani-ce-face-acum-jucatorul-rus-care-a-blocat-o-pe-chindia-la-transferuri-printr-o-decizie-fifa-19296074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-serban-s-a-despartit-de-chindia-19296040

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-i-a-dat-teapa-lui-daniel-popa-pentru-a-scapa-de-depunctare-19291908

Bogdan ISTRATE 21 Dec. 2023, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă