Căpitanul Politehnicii Iași și marele regret înainte de finalul anului: ”Am fi fost aproape de play-off.” Meciul-reper al Iașiului în opinia lui Florin Plămadă, dar și cel mai slab

Narcis POHOAȚĂ 23 Nov. 2021, 11:19 Liga 2

Politehnica Iași a bifat, sâmbătă, prima remiză din acest sezon, 0-0 cu Ripensia, la Timișoara, și continuă seria rezultatelor pozitive, punctul obținut pe Bega fiind al șaptelea pentru moldoveni în ultimele trei meciuri.

Cu două runde înainte de vacanța de iarnă, echipa din Copou are 19 puncte și se află la jumătatea clasamentului, la șase puncte de play-off și la cinci lungimi de zona retrogradării.

Florin Plămadă: ”Plătim tribut punctelor pierdute cu ușurință pe teren propriu”

Căpitanul Politehnicii, Florin Plămadă, admite că șansele echipei ieșene de a mai prinde locul 6 sunt extrem de mici, dar susține că nici nu se poate vorbi de emoțiile retrogradării în Copou.

Stoperul în vârstă de 29 de ani spune că dacă echipa sa nu ar fi pierdut atât de ușor puncte pe teren propriu, Iașiul ar fi fost aproape play-off, acesta fiind marele său regret.

”La început de sezon vedeam Poli Iași, în momentul de față, undeva între primele 8-10 echipe, cu șanse reale de a mai crede la play-off. Vedeam o echipă capabilă să se bată la un loc în primele șase, la o diferență mică de primele clasate. Acum, matematic mai sunt șanse și atâta timp cât mai sunt, trebuie să credem în ele, pentru că este un campionat tare ciudat. Nu ne uităm în jos, spre retrogradare, pentru că e aglomerație mare acolo. Cu siguranță, se putea mai bine decât suntem acum. Noi plătim tribut punctelor pierdute cu ușurință pe teren propriu. Sunt de părere că minimum patru puncte trebuiau păstrate în Copou, dacă nu chiar mai multe. Dacă nu cedam atât de ușor cel puțin punctele cu Viitorul Pandurii și Metaloglobus, acum eram în buza play-off-ului. Cel puțin aceste două jocuri nu aveam voie să le pierdem. Acum trebuie să privim înainte, să câștigăm ultimele două meciuri din acest an și să avem sărbători liniștite”, a declarat Florin Plămadă în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

  • Pe locurile 5 și 6 se află acum FC Buzău și Steaua, ambele cu 25 de puncte, însă bucureștenii au un meci în minus, pe care îl dispută astăzi, de la ora 17:00, în Ghencea, cu ”U” Cluj.

Petrolul și restul lumii

Căpitanul Iașiului crede că Petrolul, echipă pentru care a jucat în sezonul 2018-2019, are clar prima șansă la promovare, iar pentru locul 2 se bat alte trei formații.

”Dacă ne uităm la meciurile noastre, nu putem spune că au fost adversari care să ne domine categoric și să ne învingă clar. Noi am pierdut foarte multe pe teren propriu pe greșelile noastre, din natenție, nu că ne-a dominat neapărat clar o echipă. În toate meciurile am fost acolo, nu a fost diferența prea mare. Eu cred că Petrolul este cea mai îndreptățită să spere la promovare, merită. Pentru locul 2 este mare bătaie între trei formații, Sibiu, U Cluj și Chiajna”, a mai spus Plămadă, care în Liga 1 a jucat pentru Poli Iași și FC Botoșani, iar în 2014 reușea promovarea în prima ligă cu echipa Iașiului.

Meciul cel mai bun, dar și cel mai prost

Acesta a dezvăluit și care sunt extremele Politehnicii Iași de până acum, în acest sezon: ”Cel mai bun meci al nostru a fost cel cu Universitatea Cluj, din Copou, câștigat cu 2-0. A fost un meci foarte bun făcut cap coadă. Am mai avut reprize foarte bune, dar cu Clujul am făcut un meci cap doadă. Și ca atitudine, și ca joc, ca orice. A fost un reper. Iar cel mai prost, de departe meciul de acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pierdut cu 3-1. Iar cel mai greu, pentru că ni l-am făcut noi greu, meciul de la Călărași. Am avut 1-0, am ratat câteva ocazii foarte mari, după care gazdele ne-au întors, însă în cele din urmă am reușit să câștigăm pe final.”

  • Poli Iași ocupă locul 11 după 14 etape, cu 19 puncte, iar în runda a 15-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Unirea Dej (locul 12, 18 puncte).

Emisiunea Repriza a 3-a, de la Radio HIT, cu Florin Plămadă invitat:

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 23 Nov. 2021, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă