Eugen Beza reclamă arbitrajul după remiza cu Șelimbăr, ultima sa echipă, actualul lider al Ligii 2: ”Când joacă FC Argeș arbitrajele sunt subiective, nu sunt obiective. Sunt echipa care în trei-patru campionate nu sunt defavorizate cum suntem noi”

Marius ANGHEL 02 Oct. 2023, 14:28 Liga 2
Eugen Beza reclamă arbitrajul după remiza cu Șelimbăr, ultima sa echipă, actualul lider al Ligii 2: ”Când joacă FC Argeș arbitrajele sunt subiective, nu sunt obiective. Sunt echipa care în trei-patru campionate nu sunt defavorizate cum suntem noi”

Campionii FC Argeș și CSC Șelimbăr au remizat, scor 0-0, sâmbătă, la Mioveni, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, astfel că trupa din Pitești rămâne în continuare în afara locurilor calificabile în play-off, iar cea sibiană se menține invincibilă și pe prima poziție în clasament.

Dacă prima repriză a fost una anostă, fără multe situații de poartă, partea a doua a fost mai animată, în special către poarta liderului. Angelov, Rusu, Turda și Tudose au avut situații din poziții bune, însă nu l-au putut învinge pe Roșca. Trupa din Pitești a solicitat și două lovituri de pedeapsă, însă arbitrul Iulian Dima nu a acordat. De altfel, centralul a ”îngălbenit” excesiv jucătorii în acest meci.

Eugen Beza, după remiza dintre Argeș și Șelimbăr: ”Nu mă mulțumește rezultatul”

De când s-a despărțit de Alexandru Pelici și este condusă de interimarul Eugen Beza, Argeșul nu a mai pierdut. Are două remize și două victorii. Egalul cu liderul CSC Șelimbăr nu l-a mulțumit pe Beza, acesta considerând că o victorie în fața ultimei echipe pe care el a antrenat-o ca principal ar fi fost un rezultat conform modului în care s-a desfășurat partida.

”Nu mă mulțumește rezultatul, pentru că am făcut un joc bun în compania unei echipe care își merită locul în clasament, o echipă bine organizată din punct de vedere defensiv, dar cred că astăzi am făcut un joc foarte bun. Țin să-i felicit pe băieți pentru atitudine, pentru modul în care au respectat planul tactic, pentru că am întâlnit liderul clasamentului și nu a avut un șut pe spațiul porții. Din păcate, sunt factori obiectivi și subiectivi care au determinat ca astăzi să nu câștigăm”, a comentat, în primă fază, Eugen Beza.

Piteștenii consideră că au avut două penalty-uri contra șelimbărenilor: ”Nu înțeleg băieții de ce”, am jucat cu o echipă care nu poate promova”

Argeșenii sunt de părere că ar fi trebuit să primească două-trei penalty-uri în jocul de la Mioveni. Beza și-a exprimat nemulțumirea față de maniera de arbitraj a lui Iulian Dima.

”E frustrant, e greu pentru mine, ca antrenor, când mergi și intri în vestiar după meci. Băieții erau foarte afectați de decizia de a nu primi penalty, la cel puțin una dintre fazele controversate, să zic așa, pentru că pentru mine lucrurile au fost clare. Nu înțeleg băieții de ce, pentru că este al câtelea meci în care se întâmplă. Când joacă FC Argeș arbitrajele sunt subiective, nu sunt obiective. Nu înțelegem de ce. Jucam cu o echipă care nu are obiectiv promovarea, care nu poate promova. Noi ne dorim enorm să ajungem pe un loc de play-off. Veneam după o perioadă bună, o perioadă în creștere și cred că astăzi s-a văzut și în joc, am pus o presiune constantă pe adversar și cred că astăzi ar fi trebuit să câștigăm”, a spus antrenorul Argeșului.

Întrebat dacă e de părere că echipa sa este vânată de arbitri, Beza a spus: ”Nu o să fac un caz din asta, pentru că n-aș vedea logica de ce FC Argeș ar fi vânată de arbitri, dar cred că dacă am face un colaj cu toate situațiile pe care le-am avut contra noastră, cred că sunt echipa care în trei-patru campionate nu sunt defavorizate cum suntem noi. Astăzi, bomboana pe colivă a fost acel penalty neacordat. Nu cerem altceva decât să primim ce este al nostru.”

Jucătorii lui Benza, afectați mental ”după un joc cu un rezultat ca acesta”

Cu această remiză și celelalte rezultate înregistrate în etapa a 8-a, CFC Argeș este momentan pe locul 8 în Liga 2, cu 11 puncte, la un punct în spatele poziției a 6-a, ocupă de CSC Dumbrăvița, ultima calificabilă în play-off.

”Ca joc sunt mulțumit, mai ales de repriza a doua, parțial de momente din prima. În prima repriză am avut momente când nu am jucat cum ar fi trebuit. La pauză lucrurile s-au reglat, de asta am și dominat copios adversarul. Pe final ne-am clătinat un pic, adică nu am mai pus aceeași presiune, am băgat numai copiii. Și chiar și așa am avut ocazii imense, inclusiv acel penalty a venit după schimbările pe care le-am făcut.

Faptul că suntem la un punct de play-off trebuie să ne dea încredere, dar erau mai mulți factori care contau astăzi. Vom lucra foarte mult pe factorul mental, în această perioadă, pentru că jucătorii sunt afectați după un joc cu un rezultat ca acesta, în care au avut victoria în mână. Trebuia să o băgăm și noi în poartă… La un moment dat, adversarul a scos și de pe linia porții. Urmează o serie infernală, toate meciurile vor fi așa și nu avem ce face decât să le luăm pe rând și să tragem să ajungem în play-off”, a mai comentat Eugen Beza la finalul jocului cu CSC Șelimbăr, lider cu 20 de puncte și care acum a fost la al doilea meci în acest sezon în care a pierdut puncte.

CFC Argeș în remiza cu CSC Șelimbăr: Andr. Bucur – Tofan (Y. Pîrvu 83′), Turda (cpt.), M. Tudose, Rizzi – Al. Răuță (D. Bujor 85′), Andr. Panait – Buhăcianu (Bertrand 67′), Haită (Rădescu 46′), Bg. Rusu (Babin ’83) – M. Angelov. Rezerve neutilizate: Straton – Scarlatache, Mitoi, Grigore-Huideș.

În etapa a 9-a, Campionii FC argeș joacă în meciul de deschidere, joi, de la ora 17:00, la București, cu Steaua (locul 13, 9 puncte).

Declarațiile lui Eugen Beza după Campionii FC Argeș – CSC Șelimbăr 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=PGewbnZbMhU&t=8s

Foto: Gabriel Neacșu / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-si-csc-selimbar-au-remizat-fara-goluri-19287151

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-timisoreni-intalnire-cu-premierul-marcel-ciolacu-suntem-singurul-oras-din-tara-fara-infrastructura-sportiva-liderul-druckeria-despre-discutiile-cu-reprezentantii-guvernului-19287238

Marius ANGHEL 02 Oct. 2023, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă