CFC Argeș învinge Dumbrăvița, Eugen Neagoe își trece în cont o ”victorie amară”: ”Teoretic, mai avem șanse la play-off, dar sunt dezamăgit de alte partide”

Andrei PASCU 01 Dec. 2023, 15:11 Liga 2

Eugen Neagoe spera să termine anul cu victorie pe banca echipei Campionii FC Argeș, lucru care s-a și întâmplat. Piteștenii au trecut, în etapa a 15-a de Liga 2, ultima din 2023, de CSC Dumbrăvița, la Mioveni, scor 2-0, reușind câte un gol pe repriză.

Antrenorul a tras concluziile din tabăra Argeșului și a semnalat anumite momente mai puțin bune, dar și detalii care l-au mulțumit, cum ar fi atitudinea jucătorilor și faptul că au reușit, per total, să aducă trei puncte în clasamentul din Liga 2.

Campionii FC Argeș a învins CSC Dumbrăvița, scor 2-0, în etapa a 15-a din Liga 2

Eugen Neagoe nu avea cum să treacă peste modul în care CSC Dumbrăvița a avut anumite ocazii, el semnalând doar una foarte importantă pe parcursul partidei. Voia ca apărarea sa să nu fie depășită deloc.

Voia și ca formația Campionii FC Argeș să preseze și mai mult după ce a deschis scorul. Prima reușită a picat repede, în minutul 8, când Costinel Tofan a marcat din careu, simplu, din câțiva metri.

Scorul final și liniștea pentru Campionii FC Argeș au fost aduse de Bogdan Rusu, care a punctat în repriza a doua, în minutul 53.

  • CFC Argeș: Straton – M. Tudose, Turda (cpt.), Balaur – Tofan, Rob. Boboc, Rădescu (Mitoi 90′), Bertrand – Haită (Babin 77′), Bg. Rusu (M. Angelov 59′), Y. Pîrvu (P. Dulcea 59′)
    Rezerve neutilizate: Andr. Bucur – Grigore-Huideș, R. Ciuciulete, Bg. Lazăr, Esteban Orozco

Eugen Neagoe, mulțumit de atitudinea jucătorilor după succesul cu CSC Dumbrăvița

Antrenorul gazdelor a fost mulțumit că a reușit să câștige, pentru că voia neapărat să termine pozitiv anul.

A fost un joc dificil, nu mai câștigasem de trei meciuri. În momentul în care nu câștigi, încrederea se diminuează. Acele momente de încredere, pe care le aveam, le-am pierdut cu ușurință. Am pierdut când nu trebuia, dar i-am felicitat pe băieți pentru efortul făcut.

Au avut atitudine, implicare, au depus efort, nu am ce să le reproșez. I-am felicitat pentru victorie, sunt trei puncte importante, dar ca joc nu sunt mulțumit. Chiar dacă cei de la Dumbrăvița au avut doar o ocazie, în repriza a doua, nu aș fi vrut nici atunci să ajungă să aibă acea șansă.

Jocul mi-aș fi dorit să fie altfel după ce am marcat, să ținem de balon, să avem posesie. Nu am reușit să facem asta, cum la alte partide, chiar dacă am pierdut, cu Slobozia sau Chiajna, am avut posesie bună.

Am mers atunci peste adversari, am pus poarta în pericol, dar în această seară nu au stat lucrurile așa cum am vrut. Dar, băieții merită felicitări pentru efort, dorință și cele trei puncte. În același timp, vreau să le mulțumesc oamenilor care au venit la meci, a fost și frig. Au susținut echipa, știu că sunt supărați pe noi. Este normal, așa cum am spus, îi înțeleg, a fost un an foarte rău pentru FC Argeș. (…)”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă de la finalul partidei.

Eugen Neagoe începe să spere la la play-off?!

În acest campionat de Liga 2, se părea că nici măcar play-off-ul nu mai este vizat de Campionii FC Argeș, iar promovarea va fi doar un bonus, peste obiectivul trasat pentru acest sezon. Acest detaliu a fost, cumva, ”pus la îndoială” de Eugen Neagoe, care, deja, după doar o victorie, după ce la conferințele trecute spunea că nu mai speră la clasarea pe primele șase poziții, începe să își facă alte planuri.

Acum, Campionii FC Argeș este pe locul 14 în Liga 2, cu 18 puncte, la un punct peste locul 15, CSM Slatina, dar care nu a jucat până acum, dar și peste Metaloglobus, care nu a evoluat nici ea în această rundă cu numărul 15.

Eugen Neagoe a mai vorbit și de schimbările de lot care urmează în pauza de iarnă. Un jucător care va trebui să își caute alt angajament este experimentatul Alexandru Răuță (31 de ani).

Avem o listă cu jucătorii doriți, dar vedem dacă avem resursele necesare să îi aducem. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul, vrem să revenim în Liga 1 cât mai repede. Dacă nu se va putea în acest an… cel târziu în vara lui 2025 trebuie să fim în Liga 1.

La toate echipele vor fi schimbări, nu doar la noi. Clasamentul și jocurile arată că trebuie să facem schimbări și asta vom face.

Teoretic, mai avem șanse la play-off, dar sunt foarte dezamăgit că am pierdut cu Chiajna și Slobozia. Nu meritam la Piatra Neamț, e singurul joc în care nu meritam nimic, nu am jucat nimic, dar cu Slobozia și Chiajna meritam să câștigăm. (…)”, a mai spus Neagoe la conferința de presă.

https://www.youtube.com/watch?v=ITi4pRwXKJ0

 

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-si-ultimul-meci-din-2023-cu-cfc-arges-19294900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-incheie-un-an-dezastruos-cu-un-meci-cu-csc-dumbravita-19294734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-rauta-s-a-despartit-de-cfc-arges-19294646

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-la-al-saselea-meci-direct-19294903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-a-invins-steaua-1-0-in-etapa-15-din-liga-2-19294878

Andrei PASCU 01 Dec. 2023, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă