Viorel Moldovan, șamanul Chindiei: „Am avut o premoniție”. Harul pe care îl are fostul internațional și răspunsul la contestația liderului: „Fel de fel de tertipuri să ne destabilizeze”

Marius ANGHEL 08 May. 2019, 21:01 Campionat

În 2019, Chindia a avut meciuri dramatice cu Aerostar (3-2), FC Argeș (1-0), Daco-Getica (4-2), SSC Farul (0-1), UTA (2-2), Academica Clinceni (1-0), iar în această categorie se încadrează și ultimul desfășurat. În deplasare de luni de la Sportul Snagov, golul victoriei cu 1-0 a fost reușit de Liviu Mihai la ultima fază, în minutul 90+3. Reușita le-a pus încă trei puncte în vistierie târgoviștenilor, i-a menținut la patru lungimi în fața Universității Cluj și visul promovării e din ce în ce mai real.

1-0, ideal din penalty, e scorul favorit al antrenorului Viorel Moldovan, cel care la finalul partidei de la Ghermănești a dezvăluit că are un har ca în ziua meciului să simtă ceea ce se întâmpla. Fostul internațional le-a spus colaboratorilor săi din stafful tehnic că echipa va câștiga în ultimele minute.

„Am crezut până la final. Le-am și spus pe bancă tehnică colaboratorilor mei că vom câștiga în minutul 90. Am avut o premoniție așa, și așa s-a întâmplat. Consider că a fost o victorie meritată, muncită, în condiții destul de complicate. Vreau să îmi felicit băieții. De asta am venit la Snagov, să ne luăm cele trei puncte și am reușit și să menținem distanța față de urmăritoarea noastră din spate. Am fost destul de liniștit. Să știți că am momente și simt ziua când suntem ok. La fel simt și când lucrurile nu merg. Cred că vin și cu experiența și cam am harul ăsta să simt când nu funcționează lucrurile. Oricum, jos pălăria în fața băieților, au muncit exemplar. Am întâlnit un adversar incomod, o echipă solidă. Nu mai vreau să vorbesc de condițiile de joc, care, cred eu, că au afectat jocul ambelor echipe. Păcat, mare păcat că trebuie să joci pe un asemenea teren. Trebuie să te adaptezi pănă la urmă. Le-am și spus înainte de joc că trebuie să ne adaptăm, mai ales și cu o asemenea vreme ploioasă, că trebuie să jucăm simplu, să nu ne complicăm, să nu intrăm în momente de degringoladă. Chiar dacă au mai fost anumite probleme, oricum le-am gestionat foarte bine. Normal, după aceea, și cu șansă, face parte din joc, am reușit să câștigăm acest meci, dar, șansa, întotdeauna, ține cu cei puternici și cei care cred în ea, cu cei care se bat până la capăt și nu renunță”, a spus, la microfonul DigiSport, Viorel Moldovan.

„Se încearcă fel și fel de tertipuri să ne destabilizeze”

Întrebat de contestația făcute de Clinceni împotriva Chindiei, în care acuzau echipa târgovișteană că dețin mai mulți jucători care nu ar fi avea pe viza medicală parafa medicului specialist în medicină sportivă, Viorel Moldovan a catalogat această decizie a ilfovenilor ca drept un „tertip” să-i destabilizeze echipa. Antrenorul spune că el își canalizează energia doar spre jucătorii săi, pentru a le-o transmite și a reușit promovarea.

„Nu mă interesează și nu vreau să comentez. Au fost probleme care privesc doar administrația. Noi ne-am făcut treaba pe teren. Președintele nostru și-a făcut și el treaba. Totul a fost regulamentar. Până la urmă, suntem pe finalul sezonului, se încearcă fel și fel de tertipuri să ne destabilizeze, dar, așa cum am mai spus-o, nimeni și nimic nu ne poate opri din drumul nostru spre Liga 1. Cele trei puncte câștigate sunt foarte importante pentru noi, trebuie să rămânem concentrați la fel ca și până acum și să confirmăm acest sezon foarte bun cu promovarea în prima ligă. Trebuie să confirmăm meci de meci, începând deja de sâmbătă, împotriva Baloteștiului. Puțin ne interesează pe noi de Clinceni, pentru că este în fața noastră. Pe noi ne interesează, poate, un pic mai mult ce se întâmplă în spatele nostru și să menținem această distanță. Dar, până la urmă, nu vreau să comentez ce se întâmplă la Cluj, ce se întâmplă la Petrolul. Nu e treaba mea. Eu sunt la Chindia și trebuie să mă focusez să îmi canalizez energia doar spre băieții mei și să le-o transmit, ca să reușim să promovăm”, a mai spus Viorel Moldovan, cel căruia, la bucurie, jucătorii îi spun „Comisarul Moldovan, cel mai mare huligan”.

Chindia se menține pe locul 2 la finalul etapei a 33-a, la trei puncte în spatele liderului Academica Clinceni și la patru lungimi în fața Universității Cluj. Sâmbătă, de la ora 12:00, joacă pe teren propriu cu penultima clasată CS Balotești, iar până la finalul sezonului le mai întâlnește pe Pandurii (d), Metaloglobus (a), Luceafărul Oradea (a) și Energeticianul (d).

Târgoviștea n-a mai avut echipă în Liga 1 de două decenii.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Marius TUDOR

Marius ANGHEL 08 May. 2019, 21:01 Campionat
Pe aceeași temă