Viorel Moldovan mizează pe o victorie a Chindiei în derby-ul dintre primele două clasate: „Am mare încredere că vom reuși să câștigăm”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 20:17 Campionat
Viorel Moldovan mizează pe o victorie a Chindiei în derby-ul dintre primele două clasate:**

Chindia s-a întors cu un singur punct din deplasarea de la Arad, după un 2-2 norocos cu UTA, și a rămas pe locul 2, promovabil direct, la un singur punct deasupra celor de la „U” Cluj, căzând însă la șase lungimi față de Academica Clinceni. Contra liderului joacă chiar în această etapă, care debutează de joi, tocmai cu meciul de la Târgoviște. Trupa lui Viorel Moldovan are șansa să demonstreze două lucruri: că rezistă presiunii și luptei pentru promovare și că Academica își merită sau nu poziția pe care o ocupă în acest moment.

Dacă Ilie Poenaru se așteaptă de la meciul cu Chindia să fie unul foarte bun, deschis oricărui rezultat, în care echipa sa să joace deschis, doar pentru victorie, de partea cealaltă, Viorel Moldovan se rezumă să își laude adversarul și să spună că jucătorii săi se află într-o stare bună și că are încredere că vor câștiga.

„Academica este o echipă constantă, cu jucători interesanți, cu tineri de perspectivă, un mixt între experiență și tinerețe. Ei practică un fotbal de calitate și nu întâmplător sunt pe prima poziție a clasamentului. Starea de spirit la echipa noastră este foarte bună, suntem optimiști și pozitivi și am mare încredere că vom reuși să câștigăm acest joc împotriva lor”, a spus, citat de site-ul oficial al Chindiei, Viorel Moldovan.

Pentru Chindia urmează al doilea meci în 2019 contra uneia dintre adversarele în lupta pentru promovare, după ce în urmă cu opt etape o întâlnea tot la Târgoviște pe Petrolul și cu care remizat, scor 0-0, după un joc foarte slab de ambele părți, fără ocazii, în care antrenorii au preferat să nu riște nimic și să se mulțumească cu un punct. Acum, egalul nu îi mai avantajează pe dâmbovițeni și au nevoie de victorie pentru a reduce diferența față de Clinceni și a se ține la distanță față de urmăritoare.

În schimb, pentru Academica Clinceni acesta este primul test cu adevărat greu în acest an, după ce, în 2019, a jucat cu Snagovul, însă a învins rivala județeană fără probleme. Liderul a ajuns la al 13-lea meci consecutiv de când nu pierde și în care singura sincopă a fost un egal (1-1 cu Ripensia), dar și la al șaselea joc în care nu primește gol.

La capitolul statistică, după Universitatea Cluj (72 de goluri), Academica Clinceni și Chindia Târgoviște au cele mai bune atacuri din Liga 2, cu 64, respectiv 61 de goluri marcare. Ilfovenii au și cea mai bună defensivă, cu doar 17 goluri primite, în timp ce dâmbovițenii, cu 31 de goluri încasate, sunt abia pe locul 7.

În meciul tur, Chindia a câștigat cu 1-0 la Clinceni, prin golul marcat de Cristian Cherchez. La întâlniri directe, incluzând și două în Cupa României, târgoviștenii conduc cu 7-2 la victorii, ilfovenii câștigând primele două jocuri, ca apoi următoarele dueluri să fie adjudecate de gazda de joi.

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 20:17 Campionat
Pe aceeași temă