Momentul adevărului pentru Chindia și Clinceni, principalale favorite la promovare în acest moment. Poenaru vrea spectacol la Târgoviște: „Mergem să câștigăm. Nu știm să ne apărăm”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2019, 13:58 Campionat
Momentul adevărului pentru Chindia și Clinceni, principalale favorite la promovare în acest moment.** Poenaru vrea spectacol la Târgoviște:

Etapa dinaintea Paștelui începe de joi, când, de la ora 17:00, la Târgoviște, se întâlnesc cele mai bune echipe din campionatul Ligii 2, conform clasamentului. Ocupanta locului 2, Chindia, întâlnește liderul Academica Clinceni, diferența dintre ele fiind de șase punte înainte cu șapte runde de finalul sezonului.

Pentru Chindia urmează al doilea meci în 2019 contra uneia dintre adversarele în lupta pentru promovare, după ce în urmă cu opt etape o întâlnea tot la Târgoviște pe Petrolul și cu care remizat, scor 0-0, după un joc foarte slab de ambele părți, fără ocazii, în care antrenorii au preferat să nu riște nimic și să se mulțumească cu un punct. Acum, egalul nu îi mai avantajează pe dâmbovițeni și au nevoie de victorie pentru a reduce diferența față de Clinceni și a se ține la distanță față de urmăritoare.

În schimb, pentru Academica Clinceni acesta este primul test cu adevărat greu în acest an, după ce, în 2019, a jucat cu Snagovul, însă a învins rivala județeană fără probleme. Liderul a ajuns la al 13-lea meci consecutiv de când nu pierde și în care singura sincopă a fost un egal (1-1 cu Ripensia), dar și la al șaselea joc în care nu primește gol.

Înaintea disputei de la Târgoviște, Ilie Poenaru spune că va alege tactica de a juca deschis, pentru a obține o nouă victorie. Antrenorul liderului nu știe cum va aborda partida Viorel Moldovan, însă se așteaptă la un meci foarte bun, deschis oricărui rezultat.

„Eu un meci pe care noi mergem să-l câștigăm, fără doar și poate, adică noi nu mergem să facem un joc de așteptare sau nu. Noi mergem să jucăm fotbalul pe care-l știm noi și pe care îl practicăm noi. Și vom vedea la sfârșit. Dacă câștigăm, cred eu că luăm o opțiune la promovare, cu toate că mai este mult de jucat până la sfârșit. Dacă nu… vom vedea, dar, la cum arătăm în momentul ăsta și la ce încredere avem și la cum jucăm și cum ne exprimăm la acest moment, cred că va fi un meci foarte bun la Chindia. Dar care, bineînțeles, este deschis oricărui rezultat. Suntem două echipe care jucăm fotbal, suntem două echipe cărora ne place spectacolul, suntem două echipe care, nu că nu știm să ne apărăm, refuzăm lucrul ăsta. Ei au nevoie de puncte, în sensul să se distanțeze, noi vrem să rămânem acolo sus și mi-e greu să cred că va fi un joc închis. Din punctul nostru de vedere, în ceea ce ne privește pe noi, de fapt, 100 la sută nu ne vom închide, vom merge să jucăm. Ei nu știu cum vor aborda acest meci. Vom vedea la locul faptei”, a vorbit Ilie Poenaru despre întâlnirea cu Chindia.

După Universitatea Cluj (72 de goluri), Academica Clinceni și Chindia Târgoviște au cele mai bune atacuri din Liga 2, cu 64, respectiv 61 de goluri marcare. Ilfovenii au și cea mai bună defensivă, cu doar 17 goluri primite, în timp ce dâmbovițenii, cu 31 de goluri încasate, sunt abia pe locul 7 la acest capitol.

În etapa anterioară, Chindia a obținut o remiză norocoasă la Arad, 2-2 cu UTA, în timp ce Clinceniul a trecut greu de Metaloglobus, cu 1-0, pe teren propriu.

În meciul tur, Chindia a câștigat cu 1-0 la Clinceni, prin golul marcat de Cristian Cherchez. La întâlniri directe, incluzând și două în Cupa României, târgoviștenii conduc cu 7-2 la victorii, ilfovenii câștigând primele două jocuri, ca apoi următoarele dueluri să fie adjudecate de gazda de joi.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 23 Apr. 2019, 13:58 Campionat
Pe aceeași temă