Victorie după pauză la scor de neprezentare. SCM Pitești a sărbătorit și pe stadionul „Nicolae Dobrin” promovarea în Liga 2. Dică, dezamăgit de absența spectatorilor

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 15:41 Campionat

Echipa de fotbal a Piteștiului își arată valoarea și domină autoritar Seria a 3-a a Ligii a 3-a, deși jucătorii lui Nicolae Dică sunt promovați matematic în liga secundă încă de săptămâna trecută. SCM Pitești a făcut o demonstrație de forță și în confruntarea de vineri după-amiază, de pe propriul teren, cu ACS Urban Titu, una dintre echipele aflate în subsolul clasamentului. Alb-violeții s-au impus cu 3-0 în această partidă, la capătul unui meci dominat de la început și până la final.

Piteștenii au început partida deciși să încheie conturile cât mai repede și au pus presiune pe adversar încă din primele minute ale întâlnirii. Ocaziile de gol la poarta dâmbovițenilor nu s-au lăsat mult așteptate, însă goalkeperul celor de la Titu a avut câteva parade prin care și-a salvat echipa de la primirea golului. Popa s-a opus la șuturile lui Năstăsie și Grecu, iar la pauză s-a intrat cu un scor alb.

Nicolae Dică a făcut două mutări inspirate la pauză. I-a scos din teren pe Panait și pe Șandru și i-a introdus pe Șerban și Stoica pentru a iuți jocul și pentru a destabiliza defensiva celor de la Titu, care se apărau ca la Rovine, după ce se poziționaseră pe două linii, în propria jumătate, încă din debutul partidei. După introducerea celor doi fotbaliști cu mare experiență, viteza de joc a crescut, iar apărarea dâmbovițenilor a început să se clatine.

Incursiunile pe benzi, finalizate cu centrări periculoase în careu au dat roade în scurt timp. Grecu a fost cel care a dat semnalul de alarmă pentru oaspeți, însă șutul acestuia a fost respins de Popa. Reduta celor de la Urban Titu a cedat pentru prima dată în minutul 58. Mijlocașul Dorinel Oancea a centrat în careu, iar Năstăsie a trimis în plasă cu un șut pe jos, din interiorul careului. Șapte minute mai târziu, același Ionuț Năstăsie a realizat dubla după ce a profitat de o respingere în față a portarului dâmbovițenilor.

Scorul final a fost stabilit de Stoica cu un gol de generic. Atacantul argeșean a trimis un șut de la 30 de metri care s-a dus direct sub transversală. Stoica putea realiza dubla în ultimul minut al timpului regulamentar, însă rămas singur cu portarul oaspeților, l-a luat la țintă pe acesta.        

Dică: „Întotdeauna îmi doresc mai mult”

La finalul partidei cu Urban Titu, Nicolae Dică s-a arătat mulțumit de scorul final și de prestația echipei din repriza secundă.

Tehnicianul grupării din Trivale le cere jucătorilor să pună osul la treabă pentru că nu au intrat în vacanță: „Am avut o primă repriză nu foarte reușită. Am întâlnit o echipă care s-a apărat tot meciul. Stăteau în 25 de metri. Prima repriză am fost lenți, am fost previzibili. Nu am reușit să-i desfacem chiar dacă ne-am creat două-trei ocazii clare de a marca. Am fost puțin supărat la pauză, dar mă bucur că băieții au înțeles, iar în a doua repriză au intrat cu altă atitudine, cu o altă plăcere de a juca și asta s-a văzut pe tabelă. Le-am cerut înainte de meci să joace la un potențial cât mai bun pentru că nu au intrat în vacanță. A doua repriză au jucat foarte bine. Merită felicitați. Eu, niciodată nu mă mulțumesc cu puțin, pentru că astăzi nu am întâlnit un adversar foarte bun. Este echipa de pe penultimul loc și întotdeauna îmi doresc mai mult. Chiar dacă lucrurile merg bine, îmi doresc să meargă foarte bine”

Dezamăgit de absența spectatorilor

Principalul alb-violeților este dezamăgit de numărul mic de spectatori care vin la stadion să susțină echipa: „Este o dezamăgire pentru mine că după ce am promovat în liga a doua, la stadion vin doar aceași oameni. Le mulțumesc pe această cale oamenilor care au venit alături de echipă. Au fost întotdeauna la jocurile noastre de acasă, iar unii dintre ei vin și în deplasare. Din păcate, ceilalți nu doresc să vină, iar acest lucru este o dezamăgire pentru mine. Vom vedea și ce va fi și de la vară odată cu promovarea. Dorința mea și cred că a tuturor, este să ne numim FC Argeș. Cred că atunci când ne-om numi FC Argeș va veni mai multă lume la stadion, dar sunt sceptic în privința asta”.

Credit total pentru tineri

Principalul echipei SCM Pitești vrea ca până la finalul sezonului juniorii să aibă cât mai multe meciuri în picioare: „Meciul cu Titu l-am început cu cinci jucători sub 19 ani. De la meci la meci îmi doresc să-i introduc pe toți pe teren pentru că vreau să mă edific mai mult în privința lor, în ceea ce pot să facă și dacă ne pot ajuta la liga a doua. Ă‚sta este obiectivul pentru următoarele jocuri. Îmi doresc să câștig toate meciurile până la final chiar dacă matematic suntem promovați”.   

Așteaptă achiziționarea brandului FC Argeș

Nicolae Dică își dorește ca autoritățile locale să preia brandul și palmaresul lui FC Argeș, iar din vară SCM Pitești să joace sub numele de FC Argeș. Tehnicianul speră ca această problemă să se rezolve în cât mai scurt timp: „Sunt discuții și știu că în următoarele săptămâni se va reuși acest lucru. Aștept și eu cu mare nerăbdare rezolvarea acestei probleme. Până nu se va concretiza totul, nu putem să spunem nimic”.

SCM PITEȘTI – URBAN TITU 3-0
Ionuț Năstăsie 58′, 62′, Constantin Stoica 78′

Udeanu – Anghelina, Cotigă, Mihăescu, Șandru (Șerban 46′) – Panait (Stoica 46′), Piscanu, Oancea, Grecu – David (Ct. Barbu 74′), Năstăsie
Antrenor: Nicolae Dică

Popa – Ștefan, Vlad, Negulescu, Bărcănescu (Ghenu 62′) – Matei, Stăncilă, Enache, Manole (Catrina 90′) – Ionică, Truță (Ghioca 85′)
Antrenor: Silviu Dumitrescu

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 500; Arbitru: Mihai Ene (București); Asistenți: Albu Balint și Cosmin Bojan (ambii din Târgu Mureș).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 15:41 Campionat
Pe aceeași temă